• Zondagvoetbal

  7 feb 2020 Paul
 • Zondagvoetbal

  Wat ik het meest zal missen zijn de verslagen van Edwin Ebskamp. Verslaggever van de Meern zondag. Nadat ik wekelijks met mijn maatje Eric Cats, elftalleider van de Meern, zondagavond de wedstrijden van de Meern en VVIJ kort had besproken was het wachten op het verslag van Edwin. Zeer kritisch maar doorspekt met humor kreeg je de wedstrijd op soms wel twee vellen A4 voorgeschoteld. Het is treurig dat de Meern het zondag elftal per direct heeft teruggetrokken. Voor de oud-spelers van VVIJ hoop ik dat de KNVB snel toestemming geeft om het seizoen elders af te maken. Het zondagvoetbal zit momenteel in zwaar weer. Het artikel in het AD van gisteren meldde dat het aantal eerste elftallen in Utrecht op de zondag in de afgelopen jaren fors is teruggelopen. Met initiatieven als bijvoorbeeld “Kicks” probeert de KNVB tegemoet te komen aan onze flexibele maatschappij! Niet door de weeks fitnessen maar voetballen als alternatief voor het traditionele weekendvoetbal! Je zult hiermee de teruggang van het zondagvoetbal niet terugdringen maar je houdt de liefhebbers wel op de velden. In de column van John van Loen was er ook aandacht voor de Meern maar ook volgens van Loen, de ronduit belachelijke beslissing dat VVIJ in West 2 zijn wedstrijden afwerkt. Het zou zo maar kunnen dat volgend jaar West 1 & 2 in elkaar gaan schuiven. Het lijkt erop dat VVIJ met voortschrijdend inzicht heeft gehandeld.

  In West 2 gaat het VVIJ momenteel redelijk goed af. Door een wachtlijst aan blessures waren de twee wedstrijden net voor de winterstop jammerlijk verloren gegaan. Met frisse moed werd twee weken geleden het zeer sterke FC IJsselmonde aan de kant gezet. Dit smaakte afgelopen zondag natuurlijk naar meer! XerxesDZB was onze tegenstander. Een club met een rijke traditie die we al een keertje waren tegengekomen. De vorige wedstrijd eindigde in een gelijkspel. Net als vorige week werd er toen een penalty gemist. Niet alleen de penalty was doorslaggevend geweest voor de overwinning maar ook tal van andere kansen bleven toen onbenut. Tijd voor een herkansing.

  De eerste helft was ronduit matig. Door zeer slordig uitverdedigen stonden we na een veldoverwicht opeens met 1-0 achter. Dan maar de tweede helft zoals vorige week tegen FC IJsselmonde. Het ging een stuk beter. Er werd nu wel direct gespeeld. Het middenveld was voor VVIJ en daarmee werd de verdediging ontlast. Casper en Raoul konden daardoor steeds vaker opkomen en het wachten was op de gelijkmaker. Die kwam er ook. Brian slalomde zich langs twee spelers van XerxesDZB en schoot akelig precies de bal met zijn geweldige linkerbeen langs de keeper het doel in, 1-1. VVIJ rook bloed. De thuisclub kwam niet meer aan voetballen toe. VVIJ voerde het tempo op. Een prachtig schot op de paal van Casper verdiende een beter lot. Weer een vlot lopende combinatie miste net het doel. Maar het Bep Bakhuys doelpunt van Bram was raak, 1-2. Opvallend (en dat was wel eens anders) bleef VVIJ na de voorsprong prima overeind. De verdediging kwam niet meer in de problemen. Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter stond de dik verdiende eindstand van 1-2 op het scorebord.

  De tweede overwinning op rij in 2020. Een uitstekende start van de tweede helft van de competitie. Hiermee sla je ook direct een gat met de onderste ploegen en kun je bij een volgende overwinning zomaar in de subtop belanden. Zover is het nog niet want dan moet eerst VFC uit Vlaardingen op Groenvliet nog worden verslagen. Een ding is zeker als de wind geen roet in het eten gaat gooien, voetballen doen we hoe dan ook op ZONDAG!

  PL

  XerxesDZB 1 – VVIJ 1 1-2 (1-0)

  Opstelling VVIJ:
  Joey Swanink, Casper Baggen, Jeffrey van de Werken, Jerremy Haarmans, Raoul D’Hollosy (Niels Verdaasdonk), Brian Siegelaar, Ido Looren de Jong, Tom van der Horst, Nik Jongbloed (Bas Roelofs), Bram van Buuren, Tamer Ugur (Vincent de Weger),