• Zegereeks VVIJ 1 helaas gestopt

  26 okt 2018 PL
 • VVIJ heeft zijn zegereeks van vijf gewonnen wedstrijden helaas niet kunnen uitbreiden. Ondanks hun lage klassering op de ranglijst was Concordia een verassend goed team. Het was energiek, zocht de aanval en speelde op vitale momenten slim, soms niet altijd volgens de regels van het spel, maar het was voldoende voor zege. VVIJ speelde niet goed en de fouten die werden gemaakt werden genadeloos afgestraft. Het kan gebeuren, vooral met een zeer jeugdig team als VVIJ. Dat hoort nu eenmaal met mooie woorden uitgedrukt bij het leerproces. Het is effe slikken, maar uithuilen en opnieuw beginnen, leer van deze fouten, en op 4 november thuis tegen OLIVEO kan VVIJ zijn andere gezicht tonen.
  In de eerste helft was Concordia verrassend de betere ploeg. In de 24e minuut leed VVIJ balverlies op het middenveld, een attent reagerende Concordia speler lobde vanaf 25 meter de bal op lat. Hij had geconstateerd dat de VVIJ goalie Stefan Kolvers iets te ver voor zijn doel stond, en compleet werd verrast. De bal van de lat werd echter een prooi van een goed ingelopen medespeler, die de bal zonder pardon in het lege doel deponeerde, 0-1. VVIJ sloeg terug via Nik Jongbloed, die attent reageerde op een inzet van Casper Baegen, die goed was doorgegaan maar zijn inzet werd gepareerd door de keeper van Concordia . De afgeslagen bal werd een prooi voor Nik Jongbloed die zonder aarzelen de bal binnenschoot in de korte hoek: 1-1. Lang kon VVIJ echter niet genieten van de gelijkmaker. Wederom ging VVIJ in de fout. Een Delftse speler snelde de 16 meter binnen en werd wat onhandig en niet volgens de regels afgestopt, Penalty Concordia! VVIJ goalie Stefan Kolvers kon de toch wel zwak ingeschoten strafschop stoppen tot grote opluchting van de VVIJ aanhang. VVIJ had zelf een kleine mogelijkheid alsnog met een voorsprong de rust in te gaan maar wederom sloeg het noodlot toe. In de laatste minuut van de eerste helft werd vanaf rechts een bal goed aangesneden en ging richting kruising. Doelman Stefan Kolvers kon echter ternauwernood een doelpunt voorkomen maar werd alsnog geklopt door dat zijn defensie lijdzaam toekeek hoe een vrijstaande speler van Concordia de bal simpel intikte. Concordia kwam wederom op voorsprong, 1-2. Gezien het spelbeeld in de eerste helft was deze voorsprong voor de gasten niet onverdiend, VVIJ speelde dit seizoen vaak een mindere eerste helft en een betere tweede helft, dus hoop doet leven.
  VVIJ was de tweede helft in betere doen. Er was meer balbezit dan in het eerste bedrijf maar het is erg belangrijk wat je doet met je balbezit. Kan je het verzilveren in doelpunten? Dat lukte VVIJ niet echt, men probeerde het tenminste. Speel je niet goed dan kan je het altijd nog compenseren met hard werken. In de 65e minuut was Concordia dichtbij de derde goal, maar dit werd voorkomen. Concordia scoorde in de 71e minuut zijn derde doelpunt. Wederom was het afslaan van en aanval van de bezoekers onvoldoende en werd weer zonder pardon afgestraft, 1-3. In de 73e minuut gloorde echter weer hoop voor VVIJ. Roland Truggelaar, wel of niet buitenspel, scoorde de aansluitingstreffer; 2-3. Ondanks de stevige protesten van Concoridia werd het doelpunt goedgekeurd. VVIJ bleef hopen op de gelijkmaker, maar moest ook attent blijven. Soms kinderlijk eenvoudig speelden de gasten zich onder de druk uit. In de derde minuut van de extra tijd gooide Concordia de wedstrijd op slot, 2-4. In de tweede helft moest de scheidsrechter wel meerdere keren een gele kaart trekken en moest invaller Niels Verdaasdonk, na een aanslag met gestrekt been, het strijdperk verlaten.
  Opstelling VVIJ;
  Stefan Kolvers;
  Raoul d’Hollosay, Nico Roelofs en Melvin van Eck centrum, Lars Pels
  Tom Derks, Michiel Middelhuis (aanv) Melle van Gaal
  Nik Jongbloed Roland Truggelaar Casper Baegen
  Wissels;
  Youssef Elaarjaoui voor Nik Jongbloed Onur Canbolat voor Melle van Gaal en Niels Verdaasdonk voor Tom Derks