• Wie neemt de pingels?

  10 okt 2019 Paul
 • Wie neemt de pingels?

  Het was slecht weer. Net als vorige week overigens waar toen ook nog eens een hele harde wind dwars over het veld stond. Het voetbal was toen met name de eerste helft niet best. Ideeëloos noem ik het. Kraak noch smaak. Plichtmatig rondspelen totdat we de bal verspeelden. De tweede helft was beter en de wil om toen naar voren te spelen en te winnen was er wel degelijk. Wellicht kon het goede gevoel van deze tweede helft meegenomen worden naar de thuiswedstrijd tegen Xerxes-DZB. Een ploeg die zijn tweede wedstrijd had verloren.

  In vergelijking tot vorige week waren er twee wijzigingen in het team doorgevoerd. Casper maakte zijn rentree als notabene linksback en Tamer verscheen voor het eerst vanaf de aftrap dit seizoen als aanvaller. Ondanks het slechte weer stroomde de tribune lekker vol. Xerxes-DZB was de betere ploeg of beter gezegd de Rotterdammers voetbalden naar voren en creëerden ook kansen. Eigenlijk was het weer een herhaling van zetten want net als vorige week werd er door VVIJ naar achteren gelopen. Xerxes-DZB had domweg het betere van het spel. Casper was wat ongelukkig als linksback en na weer een aanval via de rechter kant scoorde Xerxes-DZB het eerste doelpunt, 0-1. Een volledig verdiende voorsprong. En wat stelde VVIJ hier tegenover? Niets maar dan ook helemaal niets. Onbegrijpelijk dat je in vijfenveertig minuten niet fatsoenlijke een aanval kan opzetten waar een doelrijpe kans uit voortkomt!

  De tweede helft begon een stuk attractiever. Althans voor VVIJ. We speelden meer naar voren en creëerden nu wel kansen. Steeds weer zat de goed keepende sluitpost van Xerxes-DZB ertussen. Het spel golfde wat heen en weer maar was nu meer een gevecht geworden. Het doelpunt moest nu toch echt wel vallen want de tijd tikte door. Een kans voor open doel van Tamer zou ‘m moeten zijn maar helaas schiet hij de bal niet hard genoeg in. Nog steeds keken we tegen een achterstand aan. Dan komt Bram in de ploeg. De spits was nog maar koud in het veld en prompt tikt hij, na een geweldige pass van Casper, de bal langs de keeper,1-1. Nog twintig minuten op de klok om meer dan een gelijkspel uit het vuur te slepen. Een rush van veertig meter door Ido wordt hardhandig onderbroken in het strafschopgebied, penalty voor VVIJ. Er bleek wat verwarring te zijn wie de penalty moest nemen. Ik zag Tom van der Horst naar de bal lopen maar ook Tamer maakte aanstalten om de bal op de stip te leggen. Enfin Tamer neemt nadat de scheidsrechter op zijn fluitje blaast zijn aanloop en schiet de bal zeer geplaatst in de handen van de keeper die juicht alsof hij net wereldkampioen is geworden. Dit was natuurlijk niet de verdienste van de keeper…. Als toeschouwer kon ik niet opmaken wie nu aangewezen was om de penalty te nemen. Het zou kunnen dat diegene op de bank zat maar als dat niet zo is dan hebben we vandaag weer een lesje geleerd. Een unieke kans op de overwinning werd hiermee tenietgedaan. Xerxes-DZB wankelde en was rijp voor de slacht. Helaas bracht de tweede gele kaart voor Jerremy Haarmans roet in het eten. Met tien man en het steeds slechter wordende weer stokten de aanvallen en werd het gelijkspel door beide ploegen over de tijd gespeeld.

  Na vorige week weer geen overwinning. Wederom een wedstrijd met twee gezichten. We hebben twee opgelegde kansen gehad om de wedstrijd definitief in het slot te gooien maar hebben dit verzuimd. De openingswedstrijd van het seizoen tegen Meeuwenplaat staat mij nog helder voor ogen. Negentig minuten naar voren gespeeld, je tegenstander opjagen en scoren. Donk uit Gouda zal er zondag waarschijnlijk ook zo over denken.

  Ik ben komend weekend helaas niet aanwezig. In Zuid Duitsland zal ik zondag de LiveUitslagen app die door Henny wordt bediend aandachtig in de gaten houden. Succes!

  VVIJ 1- Xerxes-DZB 1 1-1

  Opstelling VVIJ:
  Joey Swanink, Casper Baggen, Jerremy Haarmans, Jeffrey vd Werken, Niels Verdaasdonk (Jeremy Maaswinkel), Ido Looren de Jong, Tom van der Horst, Michan Galekop, Nik Jongbloed, Tamer Ugur(Tom Derks), Vincent de Weger (Bram van Buuren).

  PL