• VVIJ zakt door ondergrens

    29 nov 2018 PL
  • Argjend Selimi speler van Spakenburg 22 jaar oud was afgelopen zaterdag in de tweede divisie de gevierde man. Hij scoorde maar liefst twee keer tegen het dit seizoen geplaagde Kozakken Boys. Na afloop werd hij door Fox geïnterviewd. De journalist stelde hem de vraag wat hem als voetballer verder heeft gebracht. Hij dacht even na en zei heel hard werken! Een tel later gebruikte hij het woord beleving. Argjend sleurde de gehele wedstrijd en zijn honger was niet gestild na zijn eerste goal. De winnende werd gevierd alsof de geboren Kosovaar zojuist wereldkampioen was geworden.
    VVIJ speelde zijn negende wedstrijd dit seizoen. VFC uit Vlaardingen trad op als gastheer. Na de matige wedstrijd uit tegen Delft, weliswaar nipt gewonnen, mocht Peter wel wat van zijn manschappen verwachten. De slechte beurt moest plaats maken voor een verzorgd potje voetbal waar uiteraard doelpunten niet in mochten ontbreken! VVIJ begon niet goed aan de wedstrijd. Al na tien minuten had men zomaar tegen een 2-0 achterstand kunnen aankijken door ronduit zwak verdedigen. Na van de schrik te zijn bekomen ging VVIJ wat meer naar voren toe voetballen wat ook kleine kansjes opleverden. Uit het niets maakte VFC achterin een kapitale fout en als een duveltje uit een doosje kwam Michiel voor zijn man en maakte de 0-1. Een leuke fase brak aan waar VVIJ probeerde door te drukken. Er waren beslist kansen op meer maar steeds weer ontbrak het bij ons aan zuiverheid. Langzaam gingen de koppies wat hangen waardoor VFC op haar beurt weer beter in wedstrijd kwam. Weer uit een stilstaand moment (eerder gezien dit seizoen) werd VVIJ verast. Een corner vanaf de linker kant werd keurig door de centrale verdediger ongehinderd in het doel gekopt, 1-1. Hierna dreigde VVIJ helemaal overlopen te worden maar bleef de schade gelukkig beperkt en floot de goed leidende scheidsrechter voor het rustsignaal. Na rust een ongewijzigde ploeg. Het onheil kon niet uitblijven. Zeven minuten na rust kwam VFC op een op dat moment verdiende voorsprong . Er werd door VVIJ niet goed meer gevoetbald. Het fysiek sterke VFC voerde de boventoon. Hoewel het geen wonderploeg was werd VVIJ steeds verder teruggedrongen. Al die spaarzame momenten als wij de bal hadden was dit steeds weer van korte duur. Binnen vier minuten (75e & 79e minuut) verdubbelde VFC de voorsprong, 4-1. Game, set and Match! Of toch niet? VVIJ herpakte zich de laatste tien minuten en scoorde via Roland en Michiel nog twee keer,4-3. Het had nog zomaar gelijk kunnen worden maar daar ontbrak de tijd voor en eerlijk gezegd ook de kwaliteit.
    Het is erg jammer dat VVIJ vandaag heeft verloren. Bij winst was de tweede plaats een feit. Laten we maar niet meer naar de stand kijken en proberen weer aan voetballen toe te komen. Ik heb met eigen ogen kunnen aanschouwen dat er wel degelijk goed gevoetbald kan worden. Het is helaas nog niet iedere wedstrijd zichtbaar. Het blijft zoeken naar de juiste balans in het elftal, de fraaie een tweetjes en de mooie steekballen! Door veel te trainen, kritisch op elkaar te zijn en geholpen door jullie bevlogen trainer moet het uiteindelijk lukken!
    Laat de honger van Argjend Selimi, die strijd en beleving op het veld brengt een inspiratie voor jullie zijn.