• VVIJ wint bij UVV

  13 okt 2019 HvO
 • De eerste echte herfstwedstrijd was gisteren een feit. Op een miezerige en natte middag mocht VVIJ op bezoek bij UVV in Utrecht. De thuisploeg was voor VVIJ de eerste opponent die tegen de bovenste ploegen had gespeeld en elke keer nipt verloor. Vooraf was dus bekend dat de ploeg aan de bak moest en dat bleek ook wel gedurende de wedstrijd.

  VVIJ begon prima aan het duel en wist UVV prima te bedwingen in eigen huis. Het eerste kwart waren beide ploegen elkaar aan het aftasten en was VVIJ de ploeg die de zaken ook gedurende de eerste helft het beter voor elkaar had. UVV wist moeizaam tot een goede opbouw te komen en kwam niet of nauwelijks in de buurt van de goal van Bram. Verdedigend was het achterin prima bij VVIJ.

  De eerste grote kans was dan ook voor VVIJ. Een schot op doel werd nog gekeerd door de doelman van UVV, maar de rebound leek een prooi voor Yusuf die helaas deze opgelegde kans miste. VVIJ werd gedurende de eerste helft sterker en kon enkele keren gevaarlijk voor de goal komen. Dreigend was VVIJ wel maar echte hele grote kansen bleven uit.

  Vlak voor rust was daar ineens de openingstreffer. Het was Niels die aangespeeld werd randje 16 meter en hij passeerde zijn directe tegenstander en schoot op doel. De doelman raakte de inzet nog wel maar kon hem niet buiten de palen duwen 0-1. Een heerlijk moment net voor rust.

  Na de rust was het UVV wat meer balbezit kreeg van VVIJ. De thuisploeg ging gedurende de 2e helft steeds opportunistischer spelen maar het leverde uiteindelijk niet heel veel op. Gedurende deze tweede helft kwam de verdediging ondanks de dreiging niet of nauwelijks in de problemen en dit was goed om te zien.

  VVIJ had in deze tweede helft de rust niet om de geboden ruimte goed uit te spelen. Het was onrustig en leed op cruciale momenten op de helft van de tegenstander onnodig balverlies. Hierdoor bleven met name in de eerste fase van de tweede helft kansen uit.

  Doordat UVV wat meer risico nam en bij beide ploegen de vermoeidheid een rol ging spelen, kreeg VVIJ wel enkele mogelijkheden om de score uit te breiden in de omschakeling. Bij enkele pogingen was de prima doelman van UVV een flinke sta in de weg. Hierdoor bleef UVV geloven in een goed resultaat.

  Het bleef spannend tot het einde, ondanks dat UVV geen uitgespeelde kans wist te creƫren. VVIJ kreeg nog prima kansen via Niels en Randy maar de doelman van UVV hield met enkele fraaie reddingen zijn doel verder schoon.

  Zo wist VVIJ zijn 5e duel te winnen en kan het zich opmaken voor de komende twee wedstrijden tegen ambitieuze goede ploegen als Houten en Woerden die ook sterk zijn in deze klasse.