•  

  VVIJ O23-1 kampioen van de najaar-competitie

   

  VVIJ O23 -  JSV O23   2-0

  Op 26 november was al met 3-0 gewonnen van de enige concurrent OSM’75. Maar om deze aan het einde van de najaarscompetitie ook voor te blijven, moet in de laatste wedstrijd worden gewonnen van de leeftijdsgenoten van JSV, dat de derde plaats bezet. (NB: pas later blijkt dat OSM zijn laatste wedstrijd verliest van Geinoord…..)

  Het is zaterdag 10 december, 14:00u, als de VVIJ equipe onder begeleiding van luide basklanken en rood/zwarte fakkels het hoofveld betreedt. Al snel wordt duidelijk dat JSV de wedstrijd niet cadeau gaat geven. De eerste speldenprikken zijn van de twee snelle flankspelers van de gasten. De verdediging van VVIJ weet echter kordaat op te treden, zoals al zo vaak dit seizoen. Het blijkt voor VVIJ echter lastig om door de JSV verdediging te prikken. Met als logisch gevolg een 0-0 ruststand.

  Na een peptalk tijdens de rust van de trainer komt VVIJ als herboren uit de kleedkamer. Aangemoedigd door  supporters, in grote getalen gekomen, worden de gasten overklast. De eerste kansen worden nog niet verzilverd maar een doelpunt kan niet uitblijven. Na 60 minuten is het laatste man Enrique die in de 16 van JSV boven meerdere tegenstanders uit toornt, en een fraai afgemeten vrije trap van Maxx langs de keeper weet te koppen, 1-0!

  De gasten weten niet meer onder de druk van VVIJ uit te komen en 10 minuten later is het weer raak. Biniyam weet in een scrimmage de bal bij spits Pascal te krijgen die de keeper van JSV voor de tweede keer kansloos laat. Vakkundig wordt de wedstrijd uitgespeeld, de overwinning komt niet meer in gevaar. Na het laatste fluitsignaal kan de champagne worden ontkurkt.

  Succestrainer Robbert Linger weet voor de tweede keer op rij zijn team naar de derde divisie (!)  te loodsen. Eind afgelopen jaar was dit ook al gerealiseerd met de O19-1. Zie onderstaand het indrukwekkende doelsaldo van VVIJ O23-1 (55 doelpunten in 12 wedstrijden!).