• VVIJ O19 oppermachtig tegen Delta Sports

  5 okt 2019 HvO
 • Wat een prachtige middag werd het in Houten vanmiddag voor de spelers van O19-1. In een najaarszonnetje trapten zij om 12:40 uur af voor de uitwedstrijd tegen Delta Sports'95.

  Midweeks had de thuisploeg nog verloren met 1-0 bij Sporting'70 en dus was men in Houten extra gemotiveerd voor een goed resultaat. Het was echter VVIJ wat vanaf minuut één tot en met minuut 90 dicteerde en liet zien waarom de ploeg bovenaan staat in de tussenstand.
  Na 2 minuten was het al raak, na goed doorgaan van Martijn aan de rechterkant, kon Dylan de 0-1 binnentikken. VVIJ had complete controle en was enkele keren al dreigend voor de goal van de doelman van Delta Sports. Het duurde echter tot de 22e minuut toen een voorzet vanaf links werd teruggekopt. De bal kwam bij Tim terecht die hard raak schoot voor 0-2.
  Een minuut later was het raak voor de thuisploeg. Een miscommunicatie leidde de kans in en de speler bedacht zich geen moment in de 16 meter 1-2. De thuisploeg was nog nauwelijks gevaarlijk geweest, maar had de aansluitingstreffer te pakken.
  VVIJ speelde de eerste helft uit zonder zelf nog te scoren, maar kreeg wel enkele mogelijkheden op meer. Zo had Niels nog een kans na een prima steekbal van Dylan, maar zijn inzet werd gekeerd door de keeper. De ruststand werd dan ook bereikt met een 1-2 stand.

  Na de rust een zelfde spelbeeld. VVIJ domineerde en het was wachten op een doelpunt. Dit kwam nadat Delta Sports onder druk de mist inging in de opbouw. Elijah kreeg de bal en ontdeed zich van keeper en 2 tegenstanders alvorens de 1-3 binnen te werken. Een kleine tien minuten later was het Randy die binnendoor Dylan wegstuurde die er 1-4 van wist te maken na een uur spelen en zo de wedstrijd op slot gooide.

  VVIJ was oppermachtig en een kwartier voor tijd kon zelfs Randy een voorzet van Yusuf binnenkoppen. Delta Sports kon de gehele tweede helft geen aanval meer op de mat leggen en kwam nauwelijks op de helft van VVIJ. De thuisploeg had de moed al opgegeven toen het de 1-6 ook nog moest incasseren in de laatste minuut. Het was Randy die onberispelijk raak schoot vanaf elf meter en de eindstand bepaalde op 1-6.

  Een heerlijke overwinning met een goed spel van VVIJ. Het was een genot om naar te kijken en smaakt absoluut naar meer. Volgende week zaterdag, 12 oktober speelt de ploeg wederom een uitwedstrijd. Om 15:00 uur zal er dan gespeeld worden in Utrecht tegen UVV O19-1.