• VVIJ O19 doet zichzelf tekort in 1e bekerwedstrijd

  2 sep 2019 HvO
 • Afgelopen zaterdag mocht VVIJ O19-1 (hfdkl) naar het zonnige Mijdrecht voor de 1e bekerwedstrijd tegen Argon JO19-1 (3e div). De ploeg had in de voorbereiding al goed spel en goede resultaten laten zien, maar nu was dit weer een nieuwe uitdaging tegen een ploeg die op papier in een sterkere competitie gaat spelen.

  VVIJ begon goed aan de wedstrijd maar de ploeg had moeite om grip te krijgen op het spel van Argon. De thuisploeg was slimmer en was dreigend aan de zijkanten met aanvallen. Toch was het VVIJ wat een riante kans kreeg na ongeveer een kwartier spelen. Het ging mis in de opbouw bij Argon en een te korte terugspeelbal was een prooi voor Randy. Hij ging alleen op de doelman af en wilde deze door de benen spelen, maar helaas lukte dit niet en kon de doelman redding brengen in deze situatie.

  Kort hierna was er een goede actie van Sacha die alleen op de doelman afging, deze omspeelde en de bal voor het binnenschieten had, maar ook deze kans werd ternauwernood van de doellijn gehaald door een verdediger van Argon. Even later leek de 0-1 toch te vallen, maar werd het doelpunt afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Drie riante kansen voor VVIJ daar waar Argon nog niet echt dreigend was geweest.

  Argon kreeg hierna meer grip op de wedstrijd en was na ongeveer een half uur spelen wel succesvol. VVIJ vergat te scoren en Argon deed dat wel met een mooi uitgespeelde aanval over links en de spits kon van dichtbij binnentikken. Kort voor rust vergrootte de thuisploeg de marge na defensief geklungel aan VVIJ zijde, waardoor de ruststand 2-0 werd.

  Na de rust kwam VVIJ goed uit de startblokken. De ploeg kon Argon op eigen helft vastzetten, en leek wederom een kans te krijgen op de aansluitingstreffer. Niels werd onderuit getrokken in de 16 meter en een penalty was het gevolg. De penalty werd echter gestopt door de doelman en zo bleef het doelpunt uit.

  Daar waar VVIJ in deze wedstrijd op de belangrijke momenten niet scoorde was het uiteindelijk Argon dat wel effectief was in het benutten van de kansen. Zo scoorde men 3-0 en 4-0 en was het geloof in een resultaat bij VVIJ weg. De ploeg maakte nog wel 4-1 met een eretreffer van Randy, maar dat was een doekje voor het bloeden. Het eindresultaat was 5-1 een uitslag die niet weergaf hoe de verhoudingen tussen beide ploegen in het veld was.

  Voor VVIJ uithuilen en weer verder gaan waar het was de komende weken.

  De stand in de beker is na 1 speelronde als volgt:

  G Pnt Verschil
  Argon 1 3 4
  SO Soest 1 3 0
  Victoria 1 1 0
  VVIJ 1 0 -4


  As zaterdag 7 september speelt VVIJ thuis tegen Victoria in speelronde 2. Dit duel begint om 14:00 uur.

  Argon 1-3
  SO Soest 1-1
  Victoria 1-1
  VVIJ 1-0