• VVIJ O19-1 verliest 3e bekerduel bij SO Soest

  15 sep 2019 HvO
 • In een heerlijke nazomerse middag mocht VVIJ op bezoek bij Soest om de 3e ronde in de beker te gaan spelen.

  Vanaf minuut één leek VVIJ niet op de ploeg die de laatste weken zo sterk speelde en dat was een voorbode voor de rest van de wedstrijd zo bleek later. De ploeg had moeite om de spelopvatting van Soest onder controle te krijgen en hierdoor zag het er enorm moeizaam uit zeker in de eerste fase van de eerste helft.

  Het was Soest wat naar harte lust kon dicteren en aanvallen via de zijkanten en hier kreeg VVIJ in deze wedstrijd te weinig grip op. Voor VVIJ was het gelukkig dat Soest niet scherp was voorin want de mogelijkheden waren er zeker wel in het eerste kwartier om VVIJ op achterstand te brengen.

  Dit gebeurde wel na ruim een kwartier spelen. Het was Soest wat via de rechterzijde doorkwam en de voorzet werd prima binnengeschoten door de vrijstaande spits van Soest. VVIJ moest hier even van bekomen maar de ploeg leek heel langzaam meer grip op het spel te richting het einde van de 1e helft. Een vrije bal aan de rechterkant werd prima genomen door Tim, waardoor Lowen de gelijkmaker kon binnenkoppen. Een meevaller vlak voor rust en VVIJ was weer terug in de wedstrijd. Dit was ook de ruststand.

  Na de rust was het Soest dat binnen 10 minuten de wedstrijd naar zich toe trok. Via de linkerzijde werd er aangevallen waar VVIJ zeer matig verdedigend ingreep. De voorzet belandde via het hoofd van een VVIJ verdediger bij de aanvaller van Soest die de bal in de verre hoek kon inkopen, 2-1. Een domper zo kort na de rust en het werd nog erger. 4 minuten later was het wederom Soest dat uit een corner wist te scoren met een prima kopbal van de spits, 3-1.

  VVIJ moest hier even van bekomen en nam hierna meer risico om toch een resultaat te halen. Halverwege de 2e helft resulteerde dit in een prima doelpunt van Randy die in de verre hoek raak schoot en de aansluitingstreffer wist te maken, 3-2.

  VVIJ probeerde het daarna nog wel, maar was vandaag niet bij machte om het tij te keren. Het kwam nog een paar keer goed weg bij aanvallen van Soest, zodat de uitslag niet hoger werd. Een harde les, een week voor de competitiestart uit in De Bilt.