• VVIJ O19-1 te sterk voor Saestum

  29 sep 2019 HvO
 • In herfstachtige omstandigheden mocht VVIJ O19-1 gisteren aantreden tegen Saestum O19-1. Na de midweekse derby tegen IJFC, die verdiend maar moeizaam werd gewonnen was dit de derde wedstrijd in één week voor de ploeg van trainer Mo Touh. Saestum kon voor de 2e keer aantreden omdat hun midweekse duel tegen JSV was afgelast.

  VVIJ kende een behoudende start in deze wedstrijd de ploeg was in de beginfase enorm zoekende om grip te krijgen op de tegenstander uit Zeist. Ondanks de verwarring die er zichtbaar was kreeg de thuisploeg al in de beginfase een prima mogelijkheid via spits Dylan, maar zijn inzet ging naast.

  Een enorme domper na 5 minuten toen Sacha met een ogenschijnlijke hamstringblessure het veld moest verlaten. Vanaf deze kant alvast beterschap en sterkte met je herstel Sacha!

  Het eerste kwart was rommelig van beide kanten en leverde weinig gevaar op voor beide doelen. Na een kleine 20 minuten was het Yusuf die doorkwam aan de linkerzijde. Zijn voorzet kwam voor de goal van Saestum en uiteindelijk was het de doelman die de bal losliet en de rebound was een prooi voor Dylan, 1-0.

  Lang kon de thuisploeg niet profiteren van deze voorsprong want enkele minuten later was door een defensief foutje de gelijkmaker een feit 1-1. VVIJ was even van slag want kort hierna was het Lowen die in de drukte op het middenveld dacht de bal veilig terug te spelen naar doelman Bram, maar zag daarbij de spits van Saestum over het hoofd. De bal was echter dusdanig hard dat de aanname van de verraste spits ook niet goed was, want de bal kwam tegen zijn hand. Hierdoor werd de treffer alsnog afgekeurd door de goed leidende scheidsrechter.

  Na een klein half uur was het diezelfde Lowen die VVIJ met een prima bekeken kopbal uit een corner raak kopte, 2-1. Deze voorsprong nam VVIJ ook mee naar de kleedkamer, ondanks een rommelige eerste helft.

  De tweede helft zag er qua spelbeeld heel anders uit. VVIJ had de zaken goed op orde en was in deze helft een maatje te groot voor de ploeg uit Zeist. Dit resulteerde in diverse mogelijkheden voor de thuisploeg, maar het duurde nog tot aan de 65e minuut voordat de thuisploeg definitief afstand nam. Het was Yusuf die aan de linkerzijde doorkwam en bij de 2e paal de vrijstaande Martijn vond. Deze had een prima aanname en met een mooie kapbeweging speelde hij zichzelf vrij om daarna de doelman kansloos te laten voor de 3-1.

  Saestum probeerde het nog wel maar kreeg geen vat meer op het spel van VVIJ en de thuisploeg kon uiteindelijk nog uitlopen. Een dieptebal vanuit het middenveld stelde de vrijgelopen Elijah in staat om de eindstand te bepalen op 4-1.

  Een degelijke overwinning, waarbij een rommelige eerste helft omgezet werd naar een solide 2e helft en de 3 punten in Ijsselstein bleven. Drie gespeeld , drie gewonnen een mooi begin van de competitie!