• VVIJ O19-1 pakt winst in 2e bekerduel

  9 sep 2019 HvO
 • Afgelopen zaterdag speelde VVIJ JO19-1 haar eerste thuiswedstrijd op sportpark Groenvliet in de 2e speelronde voor de beker. Tegenstander was Victoria uit Hilversum. De eerste ronde verloor de JO19-1 nog van Argon met 5-1 en Victoria speelde met 4-4 gelijk tegen SO Soest.

  Vanaf het eerste fluitsignaal leek het een goede middag te gaan worden in Ijsselstein voor de spelers onder leiding van trainer Mo Touh. VVIJ was de bovenliggende partij in de eerste helft en het was wachten op de openingstreffer. Victoria had de eerste helft weinig intenties om aan te vallen en daar waar men dit wilde doen was het een sterk gegroepeerd collectief vanuit VVIJ dat dit snel onschadelijk wist te maken.

  VVIJ kreeg deze eerste helft diverse mogelijkheden om de openingstreffer te maken, maar de ploeg was niet scherp in de eindpass en de afwerking. Toch kwam de dikverdiende voorsprong er wel net voor de rust. Het was Dylan die vanaf de rechterzijde naar binnentrok en met links de bal in de verre hoek wist te schieten.

  Na de rust kwam Victoria uit de kleedkamer met wat meer aanvallende intenties. De ploeg speelde vaker op de helft van VVIJ dan voor rust en dit zorgde tweemaal voor serieuze kansen op de gelijkmaker. Via de rechterzijde wist de ploeg uit Hilversum een keer goed door te komen, maar de doorgebroken speler werd gestuit door doelman Bram met een redding.

  VVIJ besliste de wedstrijd uiteindelijk zo'n tien minuten voor tijd. Het was uiteindelijk Elijah die in de 16 meter wegdraaide van zijn directe tegenstander en de 2-0 binnenschoot. Kort hierop kreeg Victoria de tweede grote mogelijkheid op een treffer maar weer was het Bram die met zijn benen redding kon brengen.

  In de slotminuut was het wederom raak voor VVIJ. Een combi tussen Martijn en Tim werd uiteindelijk doeltreffend afgerond door eerstgenoemde die daarmee de eindstand bepaalde op 3-0.

  Een prima wedstrijd van VVIJ dat nu 2e staat in deze bekerronde.

  Tussenstand
  Argon 2-6
  VVIJ 2-3
  Victoria 2-1
  SO Soest 2-1

  Zaterdag 14 september speelt VVIJ om 14:30 uur de laatste bekerronde in een uitwedstrijd tegen SO Soest.