• VVIJ door in de beker. Mooie opsteker!

  16 sep 2019 Paul
 • VVIJ door in de beker. Mooie opsteker!

  Het seizoen 2018-2019 was amper voorbij of de eerste trainingen voor het nieuwe seizoen waren al in volle gang. Een heel rijtje nieuwe namen prijkte op het lijstje van de selectie voor het eerste elftal. Vooral veel oud(jong)gedienden die de kleuren van VVIJ weer wilden gaan verdedigen. Aangevuld met een aantal jeugdspelers en jongens die het recreatie voetbal inruilden voor het prestatieve. Een mooie mix met bijna allemaal een VVIJ verleden. Weliswaar een grote groep maar je weet maar nooit of iedereen fit blijft tijdens de voorbereiding. Het gemiddelde vetpercentage vergeleken met het voorgaande jaar was in ieder geval beduidend lager!

  Peter is ook dit jaar de trainer. Bij het schrijven van dit stukje blijft het voor mij nog even onduidelijk wie zijn assistent is dit jaar. Henny en Metin de leiders, Bert verzorger en Willem assistent-scheidsrechter. De competitie indeling is ook dit jaar in West 2. Gelukkig weer wat nieuwe namen met een opmerkelijke, PVCV uit Vleuten. Dan kunnen we in ieder geval een keer naar een uitwedstrijd op de fiets! De bekerindeling was exact de indeling als vorig jaar. Met LRC,IJFC en Heukelum.

  In vogelvlucht even de eerste zes weken doornemen van het prille seizoen.

  Ergens begin augustus werd het seizoen officieel afgetrapt. Een aantal jongens had de gehele vakantie doorgetraind andere vierden uitbundig vakantie. Zoals gezegd een grote groep van maar liefst 24 spelers. Aan de staf om er een goed elftal van te maken wat de competitie in gaat.
  Eerste oefenwedstrijd tegen Esto, nieuw gezicht in onze competitie. Nog wat onwennig allemaal maar wel met inzet naar een kleine overwinning, 1-0.

  Tweede oefenwedstrijd uit tegen SO. Soest, uitkomend in de 2e klasse West 1 en ook dit jaar weer een gooi gaan doen om de 1e klasse te bereiken. Het was alweer wat beter. Het was vooral snoeiheet en eigenlijk te warm om te voetballen. In de tweede helft moest VVIJ het hoofd buigen tegen een beter elftal, 2-0.

  Eerste bekerwedstrijd uit tegen Heukelum. Mijn bronnen heb ik moeten halen uit kranten, website Heukelum en spelers VVIJ. Het was wederom erg warm. Er werd bij vlagen goed gespeeld en met een beetje geluk had VVIJ de wedstrijd kunnen winnen. Helaas. Oh ja, het eerste van doelpunt van spits Vincent! Einstand 2-2.

  De beladen wedstrijd tegen IJFC kende geen winnaar. Het werd een bloedeloze 0-0. IJFC was de betere ploeg. VVIJ creëerde nauwelijks kansen. Er werd veel te weinig gevoetbald. De lange ballen naar voren bereikten zelden onze voorwaartsen. Ondanks het bedenkelijke niveau toch een puntje.

  De vriendschappelijke wedstrijd tegen het in de derde klasse zaterdag uitkomende DESTO werd kansloos verloren met 1-3. Ook hier was ik niet bij en dat was maar goed ook………

  De laatste wedstrijd in de beker thuis tegen LRC uit Leerdam leverde VVIJ veel strijd maar kon wederom niet worden gedomineerd. LRC uitkomend in de 1e klasse zaterdag West 1, was de beter ploeg. Zij moesten winnen maar deden dit niet. Door goed verdedigen en het nodige geluk bleef het 0-0. Door dit resultaat werd VVIJ tweede in de poule achter IJFC en gaan beide door naar de volgende ronde. Mijn gelukwensen aan beide voetbalclubs uit IJsselstein!

  Een greep uit de kranten en websites van verschillende clubs zomaar wat quotes:

  Website vv. Heukelum, verslag bekerwedstrijd Heukelum -VVIJ met een verassend vooruitziende blik:

  “LRC werd zaterdag in IJsselstein (IJFC) met 3-0 over de knie gelegd en Heukelum had thuis aan De Vriezenwijk de handen vol aan de gasten uit IJsselstein (VVIJ). De beide teams uit IJsselstein lijken de beste papieren te hebben”.

  AD/Verslag bekerwedstrijd VVIJ-IJFC:

  “Jelle Eissens kreeg door middel van een penalty een opgelegde kans om de niet al te kansrijke wedstrijd van een doelpunt te voorzien, maar oog in oog met VVIJ-doelman Joey Swanink schoot de spits hoog over. Zo kreeg de matige wedstrijd niet de winnaar die het op basis van het spelbeeld verdiende”

  AD/Joey Swanink na de wedstrijd tegen IJFC over het huidige VVIJ:

  “We moeten zeker nog stappen maken. Vandaag was het ook echt niet goed, maar ik vind dat we in deze wedstrijden in de voorbereiding het resultaat ondergeschikt moeten maken aan het verbeteren van het spel”

  AD/Peter van Herpen:

  “Ik denk dat wij tevreden mogen zijn met een punt zeker gezien de gemiste penalty van IJFC”

  Quote AD:

  “Opleiding VVIJ: Bij VVIJ kwamen negen van de elf basisspelers uit eigen opleiding”

  Website LRC,verslag bekerwedstrijd VVIJ-LRC:

  “Het betekende dat LRC, met welke cijfers ook, voldoende had aan winst om alsnog als tweede te eindigen waar thuisclub VVIJ met een gelijkspel dit resultaat zou halen. Het werd uiteindelijk VVIJ omdat LRC verzuimde of domweg weigerde gebruik te maken van de kansen in een wedstrijd waarin men beter was dan de vooral hard werkende thuisclub die ook de stevige ingreep niet schuwde”

  AD/Interview Daniel Willekes versus Bram van Buuren:

  “Van Buuren omschrijft zichzelf als een kopsterke spits met een neusje voor de goal. Waar ik de bal ook krijg meestal weet ik wel waar het doel staat”

  “Jonge spelers verspillen vaak onnodige energie, zegt Willekes, die zelf geen meter te veel loopt. Aanvallers moeten in het zestienmetergebied scherp zijn. Doelgerichtheid is de belangrijkste eigenschap van een spits”

  “Het duo heeft er vertrouwen in dat VVIJ in de tweede klasse een rol van betekenis kan spelen. Een periodetitel daar gaan we voor”


  Leuk om te lezen hoe VVIJ positief in het nieuws komt. Het zal het bestuur deugd doen dat negen van de elf basisspelers tegen IJFC uit de eigen jeugdopleiding afkomstig is. Vorig jaar kansloos onderaan geëindigd in de beker nu naar de volgende ronde! De selectie is in vergelijking met vorig jaar veel sterker en vooral fitter geworden. Het voetbal is nog niet altijd goed. Er wordt mijns inziens nog te veel de lange bal gebruikt waar een vlotte combinatie via het middenveld ook een optie is. Er moet nog wat gesleuteld worden door het technische hart. Aan vechtlust en tomeloze inzet zal het niet liggen. Een kwaliteit waar je heel ver mee kan komen!

  PL