• VVIJ 1 wint ook bij Antibarbari 1

  17 okt 2018 PL
 • Na vorige week afgerekend te hebben met Hillegersberg was de volgende Rotterdamse club aan de beurt. Antibarbari! Gelegen vlakbij de Erasmus Universiteit net als Odysseus ‘91 in Utrecht een heuse studentenvereniging. Toch even nagevraagd waar hun naam vandaan komt. De naam Antibarbari is afkomstig van een van de werken van de filosoof Desiderius Erasmus, de naamgever van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij schreef in 1520 het boek Antibarbarorum Liber, wat zoveel betekent als Het boek tegen de onbeschaafden. Deze titel in de eerste naamval enkelvoud is vrij vertaald Antibarbari. De club kent 21 elftallen, 16 mannen en vijf damesteams.
  Vandaag was de ontmoeting met de onbeschaafden uit VVIJ. Nu dan af en toe rond carnaval als apeluier kan de IJsselsteiner wel eens luidruchtig zijn maar onbeschaafd?
  Antibarbari speelt haar wedstrijden op nog mooi natuurgras. Een van de weinige clubs nog denk ik zo. Onze jongens moesten hier toch wel even aan wennen en met een stevige warme tegenwind (24graden!!!!) was het in het begin zoeken naar de juiste balans in het elftal. Antibarbari had veel lange mannen in het elftal en die werden dan ook gezocht. Met de wind in de rug van de gasten gaf dat vaak wat benarde taferelen. Na twintig minuten kreeg VVIJ zijn eerste kans en deze ging er prompt in. Melle hakte de bal langs de verbouwereerde keeper. Met voorsprong in de tas ging VVIJ steeds meer achteruitlopen. Keer op keer werd Antibarbari gevaarlijk maar hadden domweg hun vizier niet op scherp. Het enige wapenfeit in de eerste helft was het doelpunt van Melle. Wel wat karig maar genoeg voor de voorsprong bij rust.
  Na rust veranderde er eigenlijk weinig. Met een timing voor de tijd scoorde VVIJ wederom na twintig minuten. Een mooie goeie aanval werd door aanvoerder Michiel bekwaam afgemaakt, 0-2. VVIJ leek op rozen! Nou niet echt. Antibarbari reageerde direct door onoplettendheid in de verdediging. En wat de thuisclub tot op heden niet lukte lukte nu wel. De aansluitingstreffer was een feit. Hoe gemeen kan voetbal zijn. VVIJ sloeg na een paar minuten keihard terug. Na een geweldige voorzet werd de bal koelbloedig door Roland bij de tweede paal binnengekopt, 1-3. Antibarbari ging niet bij de pakken neerzitten en ging met vier aanvallers spelen. Door wat omzettingen kon eenieder zich richten op zijn tegenstander en moest worden voorkomen dat de luchtmacht van Antibarbari niet nog een keer de aansluitingstreffer kon scoren. VVIJ speelde het uit. Met nog iets meer geluk had het doelsaldo kunnen worden opgeschroefd maar de eindstand bleef 1-3.
  Terugkijkend op de wedstrijd was de uitslag enigszins geflatteerd. Net als het Nederlands elftal gisterenavond had je ook zomaar op achterstand kunnen komen. Er werd niet altijd goed gecombineerd en de lange bal was wel weer snel een eerste middel om onze voorwaartsen te bereiken. Ik kan me niet voorstellen dat de trainer hier tevreden mee is! Het goede nieuws is dat VVIJ laat zien dat het scoren makkelijker gaat. De tegenstander kan denken dat ze een overwicht hebben maar dan is VVIJ op zijn gevaarlijkst! Het goede nieuws is ook dat de concurrentie punten heeft laten liggen en dat VVIJ de kop nu nog alleen deelt met RKDEO. En last but not least. Ons vlaggenschip leeft weer bij de supporters wat vandaag ook weer merkbaar was in Rotterdam. Volgende week op Groenvliet spelen onze talenten hun volgende competitiewedstrijd en wel tegen Concordia. Komt allen onze jongens aanmoedigen. Het zal ze goed doen!