• VVIJ 1 – VV. Hillegersberg 1

  12 okt 2018
 • Aan Hillegersberg, een wijk in het Noorden van Rotterdam bewaar ik fijne herinneringen. Een mooie wijk omringd door de Bergse Plassen Mijn grootouders woonden daar op de Kerkstraat waar ook de Nederlands-hervormde Hillegonda kerk stond en nog steeds staat. De oudste kerk van Rotterdam! Deze kerk is vernoemd naar Hillegonda. Een dame, een reuzin die een schort met zand draagt. Volgens de legende scheurde haar schort open en op de berg zand die daar uitkwam is de Hillegonda kerk gebouwd. Geloven jullie het? Het zijn natuurlijk sages waar mensen hun krachten uithalen. Zo ook de voetbalclub Hillegersberg, een oude club die haar wortels heeft uit acht verschillende clubs waarvan de oudste uit 1912 dateert. Op hun shirt wordt het logo gedragen om iedere week weer de tegenstander zand in de ogen te strooien. Zal dit tegen VVIJ gaan lukken?
  Het gaat goed met het eerste elftal van VVIJ. Het is even wennen voor de mensen die het team nog niet hebben zien spelen. Onder leiding van de nieuwe trainer Peter heeft het elftal een totale metamorfe ondergaan. Vier routiniers aangevuld door louter zeer jonge getalenteerde voetballers. Vermeldenswaardig is dat bijna alle spelers uit de eigen jeugdopleiding komen. Een belangrijk speerpunt van het bestuur.
  VVIJ heeft de eerste twee wedstrijden van het seizoen gewonnen en is dan ook troste (mede)koploper. Vandaag kwam Hillegersberg naar IJsselstein. Ook Hillegersberg was nog ongeslagen. Op papier dus een heuse topper. Met een heerlijk herfstzonnetje en een behoorlijk opgekomen menigte gingen we er eens goed voor zitten.
  Hillegersberg bleek topfit afgereisd te zijn naar Groenvliet en liet ook direct zien dat ze voor de winst willen gaan. De uitstekende rechtsbuiten maakt het Lars af en toe behoorlijk lastig maar keer op keer werd het gevaar in de kiem gesmoord. VVIJ kwam maar moeizaam op gang. Veel onnodig balverlies maar ook pech door een fraai ingekopte bal van Roland op de lat. Hillegersberg kreeg behoorlijk wat kansjes maar keer op keer gaf de verdediging geen krimp. Onze verdediging werd nog even op de proef gesteld doordat Stefan onheus werd getorpedeerd in zijn doelgebied. Al met al werd de thee bereikt zonder doelpunten. Na rust leek er meer voetbal in te komen. De linies sloten beter aan en de middenvelders gingen elkaar beter vinden. Het spel speelde zich wat meer af op de helft van de tegenstander. Wat zou er in het hoofd van onze trainer Peter afspelen. Het punt pakken of toch nog loeren op een kans die zo maar de volle winst kan opleveren. Hij besloot te wisselen en bracht Tom en Ido binnen de lijnen. Gek genoeg leek Hillegersberg er halverwege de tweede helft een beetje doorheen te zitten. Zij gingen ook wisselen maar dat was niet perse een versterking. VVIJ werd sterker en ging steeds vaker de duels winnen. Lars en Roland werden steeds vaker bereikt. Wat in de eerste helft niet lukte ging nu wel goed. De adem van de VVIJ-supporters stokten even toen Hillegersberg uit het niets een dot van een kans op zeep hielp. Maar kort van de schrik bekomen ging VVIJ weer ten strijde. Met nog tien minuten op de klok slalomde Tom van achteruit naar voren en speelde de bal diep op links waar Casper op volle snelheid langs zijn tegenstander snelde, de bal voorzette en als een duveltje uit het doosje Ido bij de tweede paal de bal binnenschoot. In de resterende tijd kwam VVIJ niet meer in de problemen en bleven de drie punten in IJsselstein. VVIJ is na vandaag nog steeds koploper! Volgende week spelen onze jongens uit tegen Antibarbari aanvang 14:30.
  Hillegersberg, de kampioen van vorig jaar in de derde klasse, heeft grote plannen om door te stoten naar de eerste klasse. Zij hebben een zeer goed team en zullen zeker een rol van betekenis gaan spelen in deze competitie. Vandaag zijn zij echter verslagen door VVIJ. Een elftal in opbouw. Al vroeg in het seizoen zie je de contouren van een elftal dat barst van het talent en bereid is voor elkaar te knokken. Niet elf spelers komen voor een basisplaats in aanmerking wel vijftien. Het is voor de trainer een luxe om zijn elftal samen te stellen. Voor de spelers een uitdaging om het de hele week op de training te laten zien!

  PL