• Vrijwilliger

  31 jan 2020 Paul
 • Vrijwilliger
  Bij iedere thuiswedstrijd van het eerste elftal staan ze er. Ad, Aad en Gert-Jan getooid met VVIJ pet. Al valt het water met bakken uit de hemel, je komt het sportpark niet op als je geen lootje hebt gekocht. Altijd goed voor een kletspraatje en een vriendelijk gezicht. De verkochte lootjes worden in de rust van de wedstrijd in een oude schoenendoos gegooid. Henny , opperstalmeester, gaat dan samen met Kees een voor een de lootjes trekken waar een prijs op gaat vallen. De prijzen zijn behoorlijk met als absolute uitsmijter een boodschappentas vol van de Plus. Ik viel zelf vorig jaar ook in de prijzen. Ik geloof een chocoladeletter. Het gaat denk ik best wel eerlijk bij de verloting. Ik denk echt nooit, hij alweer? Hoe anders was het vroeger bij de Bingo bij Geinoord.

  Ik denk dat ik dertien of veertien jaar was. Ik woonde net in Nieuwegein en werd lid van Geinoord. De jeugdafdeling organiseerde best wat leuke avonden voor ouders en kinderen. Zo ook een Bingo, een bord friet met een frikandel gevolgd door een film van Louis de Funes De organisatie was in handen van twee dames. Deze dames, moeders van mijn teamgenootjes, waren vrijwilligers en zorgden ervoor dat het clubhuis versierd was en dat iedereen te drinken kreeg. Best wel spannend zo’n namiddag met een Bingo. De prijzen stonden uitgestald op een grote tafel. Met z’n allen keken wij onze ogen uit. Een splinter nieuwe Adidas bal, een view master, een duizend stukjes puzzel, een gesigneerd shirt van Wim van Hanegem (volgens mij niet echt), 5 TDK bandjes(chroom) en nog veel meer. We kregen allemaal onze bingokaart met 24 getallen en de voorzitter begon te draaien aan de bingomolen. De twee dames hadden ook een plekje gevonden en waren net als wij de cijfers aan het wegstrepen die omgeroepen werden. BINGO galde het door het clubhuis, de ene mevrouw had inderdaad bingo en kreeg het shirt van Willem van Hanegem. Kort daarna weer BINGO. Haar buurvrouw had ook prijs en ging er vandoor met de nieuwe Adidas bal. Het spel werd daarna nog twee keer gespeeld en beide keren vielen de dames weer in de prijzen. Ik heb me echt nog dagen afgevraagd hoe zij toch al die prijzen konden winnen. Ik was waarschijnlijk de enige want iedereen ging vrolijk met een voldaan gevoel naar huis.

  n de rust bij VVIJ wordt er altijd gewonnen maar onze trotse eerste elftal moest dat in de tweede helft nog maar eens zien te bewijzen. De eerste helft tegen runner up FC. IJsselmonde was allerminst sprankelend. Weinig kansen en soms zeer onzorgvuldig voetbal. Peter was dan ook niet tevreden. Er moest en zou beter gevoetbald moeten worden. Jullie kunnen het!

  En ik moet zeggen de woorden van de trainer bracht een ommekeer. Er werd veel beter gevoetbald. Er werden kansen gecreëerd. VVIJ kreeg grip op het middenveld waar Tamer zich manifesteerde als een ware strateeg. Deze ras voetballer mocht eindelijk weer eens starten. Beheerst aan bal en altijd zoeken naar een voetballende oplossing. Hij was het ook die Bram diep inspeelt en de openingstreffer laat aantekenen, 1-0. FC.IJsselmonde was van slag. Zeker toen de scheidsrechter naar de stip wees omdat een verdediger van de bezoekers hands maakte. Helaas was Jeffrey niet trefzeker. Waar de koppies nogal eens konden gaan hangen bleef VVIJ goed voetballen en was op jacht naar een tweede treffer. Die kwam er ook. Een mooi aanval belandde aan de rechter kant bij Raoul. Zijn puntgave voorzet werd bij de eerste paal keurig ingekopt door wederom Bram, 2-0. De wedstrijd leek beslist. Hoewel. IJsselmonde rechtte nog eenmaal de rug en scoorde tegen. VVIJ kwam daarna niet meer in de problemen en pakte verdiend de eerste drie punten na de winterstop.

  Mooie overwinning! Vooral de tweede helft bij vlagen zeer goed voetbal. Eerder dit seizoen heb ik dit ook gezien maar het blijft soms te wisselvallig. Het lijkt erop dat Peter steeds vaker gaat kiezen voor een vaste formatie met een sterke reservebank die direct klaar staat om in te vallen. De wens van iedere trainer. Naast Peter zat afgelopen zondag Dick Elbertse. Dick is de huidige trainer van het tweede elftal maar ook oud-trainer van tal van amateurclubs. Wat een weelde voor onze boys twee gelouterde trainers voor de groep en ook nog eens aangevuld met Henny, Metin, Willem en Bert die het hele jaar de groep faciliteren. Met weer als absoluut hoogtepunt het trainingskamp in Turkije. Hulde!

  Je zag maar weer eens afgelopen zondag hoe belangrijk het is om achter het team te blijven staan. Achter de coulissen worden natuurlijk de voorbereidingen getroffen. Niet altijd zichtbaar is de tomeloze inzet van vrijwilligers die het voetbal bij VVIJ mogelijk maakt. Of het nu de mensen zijn achter de bar, de vele enthousiaste trainers die in hun vrije tijd op de velden actief zijn of bestuursleden die hun handen vol hebben aan lastige dossiers. Daar neem ik de (VVIJ)pet voor af!

  PL