• VoetbalTV

  24 okt 2019 Paul
 • VoetbalTV

  John de Mol heeft het goed gezien. Een voetbalkanaal ontwikkelen voor het amateurvoetbal. Zelfs live amateurwedstrijden wedstrijden zijn op dit kanaal te zien. VVIJ beleefde afgelopen weekend zijn primeur. De thuiswedstrijd tegen COAL werd met een vertraging van exact tien seconden weergegeven. Als VVIJ1 watcher is het voor mij een openbaring om de wedstrijd terug te kunnen zien. Hoe vaak komt het voor dat je graag een wedstrijdmoment zou willen terugzien. Bij mij heel vaak. De grijze hersencellen laten mij de laatste jaren nog wel eens in de steek waardoor je nog wel eens een spelmoment anders beschrijft dan dat het in de werkelijkheid is geweest. Wellicht dat het verslag nu iets meer glans krijgt.

  Vorige week was ik niet aanwezig bij de uitwedstrijd tegen DONK. Ik heb dan ook het wedstrijdverslag nageluisterd op RTV Gouwestad waar net als tegen RVC’33 het verslag verzorgd werd door Piet Akerboom. Hij vond na de aansluitingstreffer van Nik (3-1) VVIJ de veel betere ploeg. Ondanks het betere spel en tal van gemiste kansen werd wel de eerste nederlaag in competitieverband geleden. Afgelopen zondag kreeg VVIJ de kans om het een en ander recht te zetten wat ze mijns inziens ook aan hun stand verplicht waren.

  COAL een voetbalclub uit de wijk Charlois in Rotterdam was zondag onze tegenstanders. COAL is een promovendus en had tot zondag een puntje minder dan VVIJ. Vincent begon vandaag op de plek van de afwezige Bram, Brian op de plek van Michan die niet helemaal fit was. Beide ploegen begonnen voorzichtig. Heel voorzichtig zelfs. Peter vond dat zijn manschappen te ver terugliepen waardoor de behendige voetballers van COAL meer en meer op de helft van VVIJ gingen voetballen echter hun voortzetting werd vaak terecht afgefloten vanwege hinderlijk buitenspel. VVIJ kwam wat beter in het spel. Ging meer vooruit voetballen en creëerde zijn eerste grote kans. Een prima voorzet werd prachtig aangenomen door Vincent die de bal onfortuinlijk tegen de paal schoot.Net daarvoor liet Vincent zich van zijn mindere kant zien. Een totaal overbodige overtreding waar hij goed wegkwam met geel. De wedstrijd was toe aan een doelpunt. Een mooie aanval ingeleid door Tom van der Horst die via een aantal spelers terecht komt bij Nik die de bal op de inlopende Casper meegeeft. Casper bedenkt zich geen moment en schiet de bal via een been van een verdediger van COAL in de linker hoek, 1-0 (de goal staat op jouw naam Casper want hij was er toch wel ingegaan). Een op dat moment verdiende voorsprong.

  In de tweede helft speelt VVIJ wat gemakkelijker. De voorsprong, weliswaar wat krap, geeft het elftal wat rust. Af en toe wordt er knap gecombineerd maar kiezen we bij het naderen van het zestienmetergebied van COAL niet altijd de juiste oplossing. De afgemeten voorzet van Niels op het hoofd van Vincent was wel de juiste keus. Met een geweldige kopbal liet hij de keeper van COAL kansloos, 2-0. Fraaie goal Vincent. Daarna zakte het niveau van de wedstrijd steeds verder weg. De kans van Brian telde ik al maar helaas! De goal van Vincent werd afgekeurd vanwege buitenspel. Een fraaie voorzet van links werd volledig ten onterechte afgekeurd (buitenspel) en ontnam Vincent zijn tweede doelpunt. Na nog een mooie kans van COAL floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Een sportieve wedstrijd en verdiende overwinning tegen het ook bij vlagen goed voetballend COAL.

  Nadat ik de wedstrijd heb teruggekeken op VoetbalTV werden spelfragmenten voor mij veel duidelijker. De soms luide aanwijzingen van Peter kon ik veel beter plaatsen. Dat het spel zo vaak stil ligt en dat er misschien per helft maar net vijfendertig minuten wordt gevoetbald. Het door laten spelen van de scheidsrechter bij volledig terechte overtredingen (van beide kanten) was duidelijk zichtbaar. Het gejuich van Henny bij het doelpunt van Vincent was aandoenlijk. De fraaie tweede goal van Vincent die onterecht is afgekeurd. Het behoorlijke veldspel van VVIJ maar ook de soms belabberde manier van aannemen van de bal waardoor balverlies werd geleden. Ook wordt duidelijk dat ik nodig naar de kapper moet! Laten we het medium koesteren en ons voordeel ermee doen. Na vanavond als we in de tweede ronde uitkomen voor de beker tegen Kampong en zondag thuis tegen Excelsior’20 weten we hoe we ervoor staan. Dit alles is terug te zien op uw smartphone.
  PL

  VVIJ 1 – COAL 1 2-0

  Opstelling VVIJ:
  Joey Swanink, Casper Baggen (Jesse Vermeulen), Tom van der Horst, Jeffrey van de Werken, Niels Verdaasdonk, Ido Looren de Jong, Brian Siegelaar (Michan Galekop), Tom Derks, Nik Jongbloed (Bas Roelofs), Tamer Ugur, Vincent de Weger.

  Stand per 20-10-2019 eerste 7/14
  Club/2e klasse D West 2 Aantal wedstrijden Puntenaantal
  Antibarbari 1 5 13
  ONA 1 5 12
  RVC’33 1 4 10
  Excelsior’20 1 5 09
  VVIJ 1 5 5 08
  FC IJsselmonde 1 5 08
  Groeneweg 1 5 07


  Naam Speler Aantal doelpunten
  Nik Jongbloed 3
  Bram van Buuren 2
  Casper Baggen 1
  Tom van der Horst 1
  Vincent de Weger 1
  Ido Looren de Jong 1

  Naam Speler Aantal assists
  Niels Verdaasdonk 3
  Tom van der Horst 1
  Casper Baggen 1
  Nik Jongbloed 1
  Ido Looren de Jong 1