•  

   

  De Derby van IJsselstein de “Rood Zwarten” tegen de Blauw Witten”.

   

  Daar was hij dan, de derby waar velen naar uitgekeken hadden, zowel bij IJFC als bij onze eigen supportersschare, spelers en staf. Velen waren op deze derby afgekomen, ook uit de omliggende gemeentes. Het was werkelijk prachtig om te zien! Een volle tribune en langs alle kanten van het veld 2 rijen dik toeschouwers. Niemand wilde iets missen. Er was veel te beleven. Een speciale commissie, die voor deze wedstrijd in het leven was geroepen had ervoor gezorgd dat de diverse festiviteiten en herdenkingen soepel in elkaar overliepen. Indrukwekkend was de herdenking van de gebroeders Noah en Isay Gesser, die beiden bij zowel VVIJ als IJFC hebben gespeeld. Afgelopen week is de vader van eerste elftalspeler van VVIJ Thijmen Arsath Ro’is, Armain, plotseling overleden en hier werd met een shirt met opdruk, gedragen door de spelers van VVIJ bij opkomst, eveneens steun en respect getoond. De middag werd opgeluisterd door Schotse klanken van de Saint Anthony Pipe Band die tijdens de opkomst van de spelers het VVIJ clublied speelde. Een grote groep jeugdige spelers maakten een erehaag wat de spelers ongetwijfeld kippenvel heeft bezorgd. Eenmaal in de middencirkel werd door de Saint Anthony Pipe band het door hun gekozen nummer “Highland Cathedral” gespeeld ter nagedachtenis van de overledenen. Zeer indrukwekkend was de minuut stilte die hierna volgde op het overvolle Sportpark.

  O.l.v. scheidsrechter van Pinxteren werd er afgetrapt met de bal die deze middag was aangeboden door Trimclub IJsselstein die ook “de man off the match”bon sponsorde. Het eerste gedeelte van de wedstrijd was niet echt om van je stoel af te komen. Beide elftallen waren te voorzichtig om hun stellingen te verlaten. Na 30 minuten kroop IJFC wat naar voren, maar de voortreffelijke verdediging van VVIJ wist van geen wijken en anders was onze zeer jeugdige doelman Ruben wel op zijn post. VVIJ heeft weer eigen talentvolle kweek in de gelederen, waaronder Ruben vd Lans uit de roemruchte keepers familie vd Lans, Sam van Rooijen, zoon van Vader Ries die jarenlang op het middenveld zijn mannetje stond en dan hebben we het ook nog over de pijlsnelle dribbelaar Teun Veldpaus ook een bekende uit de VVIJ gelederen . Met 0–0 gingen beiden ploegen rusten. De vele supporters moesten wel geduld hebben om aan een drankje te komen op het overvolle terras en in het drukke clubhuis. Na de nodige klanken voor de tribune gespeeld te hebben werd de aftocht door de Schotse Band geblazen met vrolijke marsmuziek. Wij danken ook de anonieme sponsor die het mogelijk heeft gemaakt om deze band te kunnen contracteren. Het was fantastisch en een groot succes om deze band de hele middag in ons midden te hebben.  De 2e helft speelde VVIJ naar zijn geliefde doel aan de clubhuiszijde waar de support heel groot was.  De rood zwarte en blauw witte rookdampen waren inmiddels opgelost en er werd begonnen aan de 2e helft met nu een meer vooruit spelend VVIJ, waarbij IJFC probeerde zijn defensieve stellingen op orde te houden.  Daarbij  probeerde IJFC wel met snelle uitvallen de verdediging van VVIJ te verrassen. Echter deze middag waren er weinig voetbalmomenten om echt van te genieten. Het was meer een schaakspel en de wedstrijd leek af te steven op een broederlijk gelijkspel . Maar dan toch, laat in de 2e helft was het Tommy van der Horst die de rood zwarte Brigade liet juichen na een geweldige vrije trap midden voor het doel. De ook deze middag voortreffelijke keeper van IJFC kon hier niets meer aan doen en de bal plofte hard en zuiver in het doel. De klok stond al op 88 minuten en het was opnieuw VVIJ dat een kans doeltreffend afrondde, maar de scheidsrechter dacht hier anders over en keurde het doelpunt af. Terecht of onterecht we zullen het niet weten, velen achter het doel waren een andere mening toegedaan. Ja er moest een laatste fluitsignaal komen om de punten zoals ze dat noemen in huis te houden en na 95 minuten was het zover: spelers, staf en supporters van VVIJ waren dolblij met deze late maar wel verdiende overwinning.

  Wij danken iedereen die iets heeft kunnen betekenen deze middag zowel sponsors als ook diegene die het mogelijk hebben gemaakt om de nieuwe geluidsinstallatie te kunnen aankopen, wat onmisbaar was deze middag. Heel mooi was de prestatie van ons clubhuis die met velen, u hebben kunnen voorzien van uw drankje, en last but last wil ik Erwin Haarmans en Rowena bedanken die voor de vrolijke Hollandse klanken in het clubhuis zorgde.

  Ik eindig dit verslag met WIJ ZIJN VVIJ —---WIJ ZIJN VVIJ.