• Verdiende overwinning!

  12 dec 2018 PL

 • Allereerst dit:
  Bert en ik( Paul) hebben afgelopen zomer onze krachten gebundeld. Bert schrijft een column in de Zenderstreek en ik plaats een stukje op de website over de wedstrijd van ons vlaggenschip. Bert schrijft ook prachtige voor-en nabeschouwingen over het wel en wee van VVIJ in de 2e klasse van de KNVB West 2. Het is beslist de moeite waard om de artikelen van Bert te lezen. Hij kent, net als John Fredrikstad, iedere club van haver tot gort. Met Bert kun je het altijd over Engels voetbal hebben, in het bijzonder als het gaat over zijn grote liefde Newcastle United. Daag hem maar eens uit! Enfin nu weten jullie hoe de rolverdeling is.
  Gisteren stond de wedstrijd tegen Wippolder uit alweer Delft op het programma. Vorige week was er al verbetering te zien tegen Excelsior’20. Tegen Wippolder zou de lat weer wat hoger gelegd moeten worden. Mede door het soms bleke zonnetje hadden wat meer mensen besloten om naar de wedstrijd te komen kijken. Er stond een behoorlijke wind dwars over het veld waar beide teams last van hadden. Weer bleek dat deze tegenstander meer dan aardig kon voetballen (ik verbaas me iedere week weer hoeveel goede ploegen ik tegenkom….). Met zeer balvaste middenvelders en technisch vaardige spitsen maakten Wippolder het VVIJ de eerste helft behoorlijk moeilijk. VVIJ had weer even tijd nodig om zich aan te passen maar raakte geleidelijk aan beter in de wedstrijd. En zoals zo vaak dit seizoen opende VVIJ de score. Good old Daniel bedacht zich geen moment en schoot de bal in het netje, 1-0. Lang kon VVIJ niet genieten van de voorsprong. De handige aanvaller van Wippolder slalomde zich langs de verdediging heen. Niemand pakte hem aan. Ja toch een! Penalty. De strafschop werd perfect ingeschoten derhalve 1-1. We konden weer opnieuw beginnen. Zonder dat er nu echt iets aan de hand was sloop er angst in de thuisploeg. Als toeschouwer zie je het gebeuren. De ballen komen niet meer aan. Er wordt op elkaar gemopperd en het meest vervelende, de tegenstander ziet het ook! Nadat een prima verzonden steekbal vanuit het middenveld Casper vrije doortocht had naar de keeper floot de scheidsrechter geheel ten onrechte voor buitenspel. Aan de andere kant stond een speler juist wel buitenspel terwijl hij de bal in het doel van VVIJ schoot maar die keurde hij goed…….1-2. Kon VVIJ zich nog een keertje oprichten voor de rust? Lars dacht van wel. Ook hij begon aan een slalom richting het doel van Wippolder. Hij schoot ter hoogte van 20 meter met zijn rechter (vol chocola) been de bal achter de keeper van Wippolder. Mooie goal, 2-2. Rust, thee en de loterij.
  Nadat ik de eerste helft langs het veld stond besloot ik de tweede helft op de tribune te gaan zitten. Naast en voor mij zat de fanclub van Nik. Cabauw en Lopik was goed vertegenwoordigd. De tweede helft was amper drie minuten oud toen uit een prachtige aanval de 3-2 werd gescoord. Hierbij moet gezegd worden dat de bal zeer ongelukkig het doel werd ingegleden door een verdediger van Wippolder. En daarna was VVIJ LOS! Er werd gevoetbald zoals ik het dit seizoen nog niet heb gezien. Bevrijd van alle angst en overconcentratie werd er het beste voetbal van het seizoen gespeeld. Een keer raken, iedereen perfect de bal in de schoenen schuiven, iedereen aanspeelbaar. Een genot om naar te kijken. Het vierde doelpunt kon dan ook niet uitblijven. Na weer een geweldige pass werd Casper aan de linker kant bereikt. Hij schoot net als Lars de bal de bal snoeihard langs de keeper, 4-2. VVIJ bleef na het vierde doelpunt jagen naar nog meer goals. Kans op kans werd echter verprutst. En hoe zit het ook alweer? Als je ze zelf niet maakt dan doen die andere het wel! Als uit een coma ontwaakt scoort Wippolder de aansluittreffer, 4-3. Met nog tien minuten te spelen werd het dan toch nog spannend. Het mooie voetbal maakte plaatst voor vechtvoetbal. Er werd voor iedere meter gestreden om deze overwinning over de streep te trekken. Het was uiteindelijk VVIJ die na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter terecht de overwinning kon gaan vieren. De derde plaatst op de ranglijst is nog een weekje voor ons. Een geweldige prestatie en dan te bedenken dat er nog twee A-junioren, Thomas en Lowen zich vol in de strijd gooiden voor het optimale resultaat. Grote klasse mannen!
  In Rondom Voetbal gaf trainer Peter van Herpen al aan dat hij niet zou schuwen jeugdspelers te gaan inbrengen. Hij heeft woord gehouden. VVIJ heeft de ambitie om een herkenbaar elftal neer te zetten van zelf opgeleide spelers. Ik denk dat dat deze doelstelling al voor een groot deel is behaald. Volgende week spelen we tegen RKDEO, tweede op de ranglijst, die ook met twee A-junioren in de gelederen gisteren VFC de baas was. Een mooi moment om te kijken hoe beide clubs met hun eigen jeugd de strijd met elkaar aangaan met als inzet: Vice-Herbstmeiser!

  PL