• Vanaf 2006 tot heden

   

  80 jaar

  VVIJ bestaat in 2006 80 jaar! De eerste thuiswedstrijd van seizoen 2006/07 in de tweede klasse ontmoet onze jubilerende vereniging De Bilt met trainer Rob Alflen (3-3). Leidsman die wedstrijd Maurice de Hond. Een aantal festiviteiten rond de wedstrijd stonden in het teken van het jubileum.

  VVIJ eindigde het eerste jaar in de tweede klasse op een zevende plaats.

   

  Verdienstelijk zesde

  Na het vertrek van veel eerste elftalspelers gaat VVIJ het seizoen 2007/08  verder met een selectie die grotendeels bestaat uit spelers uit de eigen jeugd. Na een moeizame start eindigde het jeugdige VVIJ op een verdienstelijke zesde plaats in de tweede klasse.

  Het seizoen wordt afgesloten met een wedstrijd tegen FC Utrecht, de nummer tien van de eredivisie. De Utrechters staan onder leiding van Willem van Hanegem en John van Loen. 2-7 wordt het. De beide IJsselsteinse treffers komen op naam van een tevreden Danny Verhoef.

   

  In 2008 pakte een  jong getalenteerd VVIJ meisjes-A team de dubbel: Hoofdklasse kampioen en de KNVB districtsbeker. De meiden waagden als A-junioren de stap naar de seniorencompetitie derde klasse zaterdag. Naast het seniorenvrouwenvoetbal op zondag was VVIJ nu ook op zaterdag vertegenwoordigd met een vrouwenteam. Dit zonder Shanice (Sjaan) van de Sanden de snelle rechtsbuiten. Na een paar jaar VVIJ maakte zij de overstap naar Saestum en via FC Utrecht en FC Twente speelt ze nu sinds 2016 bij Liverpool. Sjaan is nu van vaste waarde bij het Nederlandse vrouwenelftal.

  Bij de mannen verricht het eerste een prima prestatie in seizoen 2008/09, de ploeg wordt derde in de tweede klasse B achter kampioen De Meern en Kon. HFC, maar mist door een nederlaag in de laatste wedstrijd tegen Roda '46 in Leusden deelname aan de nacompetitie.

  Promotie naar de eerste klasse

  De nieuwe trainer Herman Wallenburg neemt de plaats in van de naar Kampong vertrekkende Paul de Jong. Hij legt de lat hoog voor het seizoen 2009/10: Een plaats bij de eerste drie die recht geeft op promotie naar de eerste klasse.

  Het is voor de 47-jarige Wallenburg 'pas' zijn derde club als hoofdtrainer. De geboren Herculaan spendeerde een groot deel van zijn leven bij Hercules en was er vier seizoenen hoofdtrainer. VVIJ maakt de verwachtingen waar, het eindigt de competitie als kampioen en promoveert naar de eerste klasse. 

  Overigens dubbele feestvreugde op Groenvliet: ook buurman IJFC promoveert, naar de tweede klasse.

  In december 2010 wordt Michel Versteeg door de Algemene Ledenvergadering gekozen als voorzitter. Hij volgt de vertrekkende Ivo Nollen op.

  VVIJ handhaaft zich na het moeizaam verlopen debuutseizoen 2010/11 in de eerste klasse en eindigt op een tiende plaats. Hierdoor is de ploeg gevrijwaard van nacompetitie.

  Vrouwen zaterdag debuteerde in de eerste klasse. Na een moeilijke start wisten de dames zich rechtstreeks te handhaven op een keurige tiende plaats.

  De vrouwen zondag maakten hun debuut in de vijfde klasse. Ze behaalden het kampioenschap en daarmee promoveerden ze naar de vierde klasse.

   

  De IJsselrakkers zijn na een opwarming van een aantal jaren in oktober 2011 als G1 competitie gaan spelen. Het G-voetbal is voetbal voor spelers met een beperking. Zij worden getraind en begeleid door Henk en Anita Krouwel.

   

  Periodetitel

  VVIJ verraste begin seizoen 2011/12 vriend en vijand door zondag 30 oktober 2011 op eigen veld voor duizend toeschouwers de eerste periodetitel te pakken. De formatie van trainer Herman Wallenburg hield de gedoodverfde favoriet De Meern op 1-1. Vorig seizoen wisten onze roodzwarten zich ternauwernood te handhaven in de eerste klasse, nu dus zowaar de eerste periodetitel!

  Die periodetitel gaf recht op deelname aan de nacompetitie om een plaats in de hoofdklasse. In de eerste wedstrijd van die nacompetitie versloeg VELO uit Wateringen met 1-2. In de return tussen beide teams stond het na negentig minuten 1-2 voor VELO. In de verlenging viel de beslissing in het voordeel van de IJsselsteiners. Door dit resultaat plaatste VVIJ zich in de finale van de nacompetitie. Tegenstander is de nummer elf van de hoofdklasse: DHC uit Delft.

  In de eerste wedstrijd in Delft keek VVIJ na een uur spelen al tegen een 3-0 achterstand aan. Maar de roodzwarten knokten zich terug. Door treffers van Miquel Ballo en Peter van Kippersluis werd het nog 3-2.

  In de return op eigen veld voor 1200 toeschouwers kwam het IJsselsteinse elitekorps niet verder dan 0-0. Dat was dus onvoldoende om een plek in de hoofdklasse af te dwingen. Natuurlijk even teleurstelling, maar we kijken terug op een fantastisch seizoen.

   

   

  VVIJ wist het volgende seizoen 2012/13 nauwelijks aan rechtstreekse degradatie te ontkomen. Slechts door een 2-1 overwinning op Blauw-Wit op de laatste speeldag eindigde de club op een twaalfde plaats. Er moest wel nacompetitie worden gespeeld om behoud van een plaats in de eerste klasse.

  In een krankzinnige duel in Soest leidde VVIJ een paar minuten voor tijd nog met 1-4. Echter komt Soest in de blessuretijd nog op gelijke hoogte en in de verlenging zelfs op 5-4. Het betekende dat VVIJ toch degradeerde naar de tweede klasse nota bene in het vierde en laatste seizoen van coach Herman Wallenburg.

   

  Na 14 jaar in de hoofdmacht van VVIJ te hebben gespeeld neemt Frank van Kippersluis op vrijdagavond 14 juni 2013 afscheid. Een afscheidswedstrijd van VVIJ tegen All Stars, een team van oudgedienden zoals bijvoorbeeld Alex Kaya, Willekes, Muis, Erwin, Bart, Hans, Tijs, onder leiding van Michel Blokker, Dirk Nagtegaal en Bep Adelaar.

  Op zondag 6 oktober 2013 wordt onder grote belangstelling het derde kunstgrasveld (hoofdveld) geopend. Dit wordt vernoemd naar de eerder dat jaar overleden speler,trainer en vrijwilliger Cor Kop.

  Op de Algemene Ledenvergadering maakte het bestuur onder leiding van voorzitter Michel Versteeg zijn aftreden bekend, Eind 2013 wordt Peter Vos tot nieuwe voorzitter benoemd, met de toch aanblijvende bestuursleden secretaris Dick Dam en penningmeester Wilfried van Leeuwen zal hij het bestuur gaan vormen.

   

  Bloedstollende nacompetitie

  Het is het eerste jaar van trainer David Vecht. VVIJ komt seizoen 2013/14 weer in de tweede klasse uit eindigde als tweede. En bereikt daardoor de nacompetitie. Eerst wordt VSV verslagen. Dan wacht Hoofddorp.

  Op een zonovergoten sportpark Groenvliet met veel toeschouwers eindigde de eerste wedstrijd in 1-1.

  De return in Hoofddorp was weer zo'n bizarre nacompetitiewedstrijd. Direct na rust kwamen de roodzwarten met 0-2 voor en leek het een gelopen race.

  Maar niets was minder waar. Hoofddorp moest de laatste 20 minuten zelfs met tien man spelen vanwege een tweede gele kaart. Toch werd het zowaar 1-2 en vervolgens zetten de mannen uit Hoofddorp alles op alles. In de allerlaatste minuut maakten zij de gelijkmaker. De verlenging, meer spannend dan goed, bracht geen beslissing. Dus moesten strafschoppen de beslissing brengen. Mede dank keeper Stefan Kolfers die twee strafschoppen stopte, won VVIJ uiteindelijk deze bloedstollende nacompetitie en kon de promotie naar de eerste klasse vieren.

   

  Vrouwen zondag kwam het seizoen 2013/2014 uit in de vierde klasse West 2 met veel nieuwe tegenstanders en wordt tot kampioen in de vierde klasse uitgeroepen. Promotie naar de derde klasse was een feit.

   

  Na de promotie eindigt VVIJ het seizoen 2014/15 op een keurige zesde plaats in de eerste klasse. Aanvoerder Lars Verlinden zet een punt achter selectievoetbal na bijna tien jaar in het eerste elftal te hebben gespeeld.

   

  Stand van zaken bij het vrouwenvoetbal: Op de zaterdag speelden er twee seniorenteams. Het eerste team speelde voor het vijfde seizoen in de eerste klasse en het vorig jaar uit de MA1 doorgestroomde tweede team presteerde goed in de vierde klasse. Op zondag speelt een team al sinds 2010 onder de bezielende leiding van Hans Dominicus. Zij zijn doorgestroomd van de vijfde naar de derde klasse. Kortom, het leek goed te gaan met het vrouwenvoetbal bij VVIJ.

  De vrouwen zaterdag plaatsten zich voor de nacompetitie om promotie naar de hoofdklasse. Zij konden zich echter niet vinden in het eerdere besluit van het bestuur om vanwege logistieke redenen een streep te zetten door het zaterdagvoetbal van de vrouwen en naar de zondag te verhuizen. De vrouwen trekken zich terug uit de nacompetitie en vertrokken in 2015 samen met de meiden van het tweede naar buurman IJFC.

   

  Na eerdere samenwerkingsovereenkomsten met RKC, PSV en FC Utrecht gaat VVIJ ingaande 1 juli 2015 een driejarig samenwerkingsverband aan met Feyenoord.

   

  Weer degradatie na nacompetitie

  Na een goede eerste competitiehelft van 2015/16 zakte de ploeg terug en eindigde op een elfde plaats met nacompetitie als gevolg. West Frisia werd nog bedwongen maar het gelijke spel thuis tegen Velsen was onvoldoende, in Velsen werd met 1-0 verloren. Weer degradatie na nacompetitie.

   

  In juni 2016 overlijdt Cor Adelaar op 73-jarige leeftijd. Een speler met een geweldige passeertechniek, een fantastisch linkerbeen en een strak, hard schot. Naast zijn vele jaren bij VVIJ speelde Cor ook bij Sparta, Go Ahead Eagles, Lierse SK (in België), AGOVV en DOS. Ook kwam hij uit voor Jong Oranje.

   

  Sedert 1 augustus 1991 is Roba Metals hoofdsponsor van VVIJ. Inmiddels is dit in 2016 dus 25 jaar! In al die jaren is Roba onze vereniging blijven steunen en dat schept een bijzondere band.

   

  Eigen jeugd

  Met een groot aantal spelers uit de eigen jeugd begint VVIJ jaargang 2016/17  in de tweede klasse. Wim van Kippersluis is de komende twee seizoenen hoofdtrainer op Groenvliet als opvolger van de naar derde divisionist OJC Rosmalen vertrokken David Vecht.

  Het team eindigt op de zevende plaats met 36 punten uit 26, 46 doelpunten vóór en 44 tegentreffers.

   

  Na drie jaar trad eind 2016 het driemansbestuur af. Onder leiding van een interimbestuur van drie leden, te weten ex-secretaris Dick Dam. René van de Bruggen en Richard Helmes, wordt een 'projectgroep nieuw bestuur' in het leven geroepen. In de zomer benoemt de ALV een nieuw bestuur met twee vrouwelijke voorzitters. Mariëlle Slenders en Nancy Tergouw vormen een duovoorzitterschap.

   

  Het seizoen 2017/18 zal ons vaandelteam het moeten stellen zonder doelman Joey Swanink. Hij wil het nog een keer op een hoger niveau proberen en vertrekt naar het naar de derde divisie gepromoveerde De Meern.