• Vanaf 2001

  Het 75-jarig bestaan van onze vereniging werd in 2001 luisterrijk gevierd.

  2001/02

  Vele door de jubileumcommissie georganiseerde activiteiten gaven het jubileum extra glans. Van spelletjesdag voor de pupillen en meisjes C, trainingsdag en toernooien in het voorjaar, later op 25 augustus de Eucharistieviering in de Nicolaas Basaliek en in september de reünie en vervolgens de week nadien de officiële receptie. Het gedenkboek 75 jaar VVIJ zag het levenslicht. Het elfde elftal vervaardigde in een oplage van duizend stuks voor de jubileum-CD VVIJ 75 jaar jong. Met begeleiding van Amicitia’s carnavalband ‘de Brulapen’ werden door de heren en een dame ons clublied en andere nummers, veelal voorzien van zelfgemaakte teksten, voor de eeuwigheid vastgelegd.

  Maar vooral blijft in het geheugen gegrift de jubileumwedstrijd op dinsdag 29 mei van het vaandelteam tegen FC Utrecht van trainer/coach Frans Adelaar. De roodwitte trots van de Domstad was dit jaar als vijfde in de Eredivisie geëindigd. Een prestatie die in de laatste competitiewedstrijd de zondag voorafgaand aan deze wedstrijd was bereikt na een eclatante 6-1 overwinning op Groningen.

  Zo’n 2500 toeschouwers waren die aangename avond aanwezig op sportpark Groenvliet. Leidsman was Dick Jol, zes dagen eerder nog had hij de championsleague-finale tussen Bayern Munchen en Valencia in San Siro gefloten. In een aantrekkelijke wedstrijd nam VVIJ zelfs na een kwartier brutaal de leiding door Danny Verhoef. De FC kwam op 1-2 door Ivor Gluscevic en Dennis Scharrenburg. Danny Eggink, speler van het derde en supporter van de FC. - hij was voor de gelegenheid bij de selectie gehaald- zorgde in de 64e minuut voor de 2-2! Zou VVIJ voor een sensatie kunnen zorgen tegen de Utrechtse profs? Maar zij lieten zich niet van de wijs brengen, door treffers van de Belgen Stefaan Tange en Tom van Mol werd het 2-4, een eervolle nederlaag tegen de eredivisionist.

  Een ander hoogtepunt is het formidabele jubileumfeest op 8 september in sporthal ’t Heem. Velerlei activiteiten, waaronder de uitslag van de grote verloting en optredens van artiesten zoals onder meer Jodi Bernal, in die tijd bekend van z’n nummer-één-hit Que si, Que no.

  Prachtig stuk werk

  Ann van Elteren, coördinatrice clubhuis, slaat op 1 september 2001 de eerste paal voor de uitbreiding van het clubhuis. Wat staat er te gebeuren? Aan de raamzijde zal het clubhuis flink worden vergroot, bij de bestuurskamer komt een multifunctionele ruimte en de commissiekamer zal worden vergroot. Het IJsselsteinse bouwbedrijf NIBOKA zal met medewerking van VVIJ-vrijwilligers de uitvoering ter hand nemen.

  Eind van het jaar al is de klus geklaard! Een prachtig stuk werk is geleverd met dank aan de inzet van de vrijwilligers. Bouwbegeleider René Schuurman opent op 1 januari 2002 officiëel het vergrootte clubhuis.

  In Gerard Klomp is al sinds 1993 een geliefd voorzitter. Hij is een preses van het harmonie- en consensusmodel met een hart voor de héle vereniging. In februari 2002 treedt hij helaas terug. Gerard ervoer de degradatie naar de vijfde klasse als dieptepunt. Maar des te meer was hij trots op het kampioenschap en promotie afgelopen seizoen.

  René van der Brugge neemt zolang het voorzitterschap waar. De Algemene Ledenvergadering kiest op 30 mei 2002 Bert Woest als nieuwe voorzitter.

  Achtste plaats

  Het seizoen 2001/02 kende voor het eerste team, weer terug in de vierde klasse, een moeizaam verloop. Na de winterstop was al afscheid genomen van trainer Ton Gruters. De altijd zo meelevende André van der Berg wordt als vervanger voor de rest van het seizoen aangetrokken. Van der Berg is geen onbekende: tien jaar geleden had hij ook al bij de club gewerkt en speelde later ook nog een poosje in een veteranenteam met VVIJ’ers als Cor Kop, Co van der Hoogen en René Coomans.

  De motivatie bij het team keerde terug. Zo werd nog bij koploper en latere kampioen Houten op sportpark Oud Wulven een zeer verdiend gelijkspel gehaald. VVIJ sloot het seizoen af met een achtste plaats.

  Vrouwen

  Voor het eerst kwam er vorig seizoen een damesteam bij de senioren uit. De tweede plaats verleden jaar in de vijfde klasse achter de vrouwen van Benschop leverde direct promotie naar de vierde klasse op. Een uitstekende prestatie van een team waarvan de gemiddelde leeftijd nog geen 18 jaar was! Maar ook dit seizoen doen de dames van zich spreken, dit jaar worden ze zelfs kampioen en volgt nu promotie naar de derde klasse.

  2002/03

  De vereniging blijft groeien. In september wordt Jeffrey Westland als 900ste lid verwelkomd. Jeffrey gaat bij de F13 spelen.

  Een vereniging van een dergelijke omvang vereist een bestuurlijke aanpassing.

  Op de algemene ledenvergadering van 28 november 2002 wordt beslist dat de organisatiestructuur in overeenstemming zal worden gebracht met de grootte van de vereniging. Ook wordt een toekomstvisie gepresenteerd, de visie 2003-2008, die door de leden wordt gedragen.

  Het bestuur besluit om spelers niet te betalen. Een sponsorgroep wilde VVIJ twee jaar geleden uit de vijfde klasse halen. Zij kozen er voor om selectiespelers te betalen en op die manier aan te zetten tot prestaties. Het toenmalig bestuur gaf de ruimte maar wilde er zich niet mee in laten. Formeel stond dit dus los van de vereniging. Het bestuur kiest er thans voor volledig zelf invloed te hebben en af te stappen van betalingen.

  Handen uit de mouwen

  Eerder al was het clubhuis uitgebreid, nu wordt de keuken gemoderniseerd. De verbouwing wordt weer grotendeels geklaard met Veel Vrijwillige IJver: Cas van Doorn, Joop Klomp, Gijs Kanne, Ton van Vliet, Hennie Peek, Anton Kanne, Herman van Rooyen, Willem v.d. Werken, Dirk Nagtegaal, Koert Meijer, Jac van Elteren, Cees Schoone, Frank van Mil, Gerda Schuurman, Pa Berteling en René Schuurman.

  Als afsluiting van het kalenderjaar geldt het Kersttoernooi in de IJsselhal als een jaarlijks hoogtepunt. De organisatie van het toernooi steunt dit jaar echter op te weinig mensen. Hierdoor dreigt dit jaar het evenement geen doorgang te vinden omdat dit meer menskracht vergt. De oproep om hulp èn persoonlijke benaderingen leveren genoeg response op om het toernooi toch door te laten gaan. Gelukkig dat er mensen zijn die hun handen uit de mouwen willen steken voor de club!

  Nacompetitie

  Michel Blokker was voor dit seizoen als trainer aangetrokken. Een weerzien, de Utrechter immers had in de jaren negentig al als jeugd- en hoofdtrainer op Groenvliet gewerkt.

  In de competitie werd een verdienstelijke derde plaats bereikt, echter wel op ruime afstand van de nummers één en twee: Maarssen en Baarn. Die derde plaats gaf wel recht op deelname aan de nacompetitie. Tegen Kampong stond de ploeg, met zes invallers, stijf van de zenuwen en speelde een kansloze eerste helft. Na vijf minuten in de tweede helft was het Peter Woest die toch nog de 1-0 scoorde. Maar even later kwam Kampong al langszij. VVIJ zocht daarna volop de aanval. Maar het mocht niet baten. Na een half uur in de tweede helft gaf Kampong de genadeslag: 1-2 . In een reactie gaf trainer Blokker toe dat Kampong voor zijn elftal met zes invallers een maatje te groot was. ‘Een terechte uitschakeling maar wanneer ik hier met mijn basiself had gestaan was er beslist een andere uitslag op het scorebord gekomen.’

  Wel was er succes weggelegd voor de A1-junioren. De jongens van Peter van Herpen konden de kampioensvlag hijsen.

  Ook was er een tegenvaller, het eerder zo succesvolle damesteam viel door het vertrek van een aantal speelsters uiteen.

  2003/04

  Daniël Willekes is een veelscorende spits, wiens reputatie in de derde en vierde klassen alom bekend was. Hij zou dit seizoen de overstap maken van Zeist naar tweedeklasser De Bilt. Maar op het laatste moment ging deze overgang niet door. Voor wedstrijdsecretaris Bep Adelaar het moment om in actie te komen: De al een paar jaar in IJsselstein woonachtige spits zal nu het rood-zwart gestreepte shirt gaan dragen. En ook in het talentvolle VVIJ-team zal hij menigmaal het net weten te vinden.

  Tweede plaats

  Ondanks een paar mindere wedstrijden draait VVIJ 1 goed mee in de competitie. Na 17 wedstrijden staat de ploeg op de tweede plaats en zal nummer 3 van de ranglijst Wasmeer ontvangen. Het wordt een gemakkelijke 3-1 overwinning op de gasten met doelpunten van Pim van Barneveld en Daniël Willekes (2). Een stevige tweede plaats is nu in handen maar wel zes punten achterstand op de nog ongeslagen koploper Amsvorde.

  Slechts enkele weken later op paasmaandag staat de topper VVIJ ?? Amsvorde op het programma. Binnen enkele minuten scoorden de bezoekers al uit een scrimmage, even later viel de gelijkmaker door Willekes. Amsvorde benutte vervolgens een strafschop en binnen een kwartier was het al 1-2. Na rust een zeer aanvallend VVIJ. Pim van Barneveld zorgde voor de 2-2 en de Amersfoortse ploeg wankelde. Maar ver in blessuretijd viel pardoes de winnende treffer aan de andere kant. Door dit resultaat had Amsvorde een voorsprong van negen punten met nog drie wedstrijden te spelen, het kampioenschap kon de Amersfoorters niet meer ontgaan.

  Strafschoppen

  Alsnog konden de roodzwarten via de nacompetitie promotie bewerkstelligen. Dan moest wel eerst het in de derde klasse op de elfde plaats geëindigde UTS worden uitgeschakeld en zou vervolgens in nog een tweestrijd die promotie afgedwongen moeten worden. In de eerste van de twee wedstrijden in Utrecht op Hemelvaartsdag startte VVIJ voortvarend en speelde vooral in de eerste helft goed, maar verzuimde te scoren. De 0-0 niettemin gaf hoop voor de die volgende zondag te spelen thuiswedstrijd.

  VVIJ startte goed, Peter van Kippersluis zorgde voor de openingstreffer. Daarna was het woord aan de technisch begaafde Utrechters. Nog voor rust scoorde UTS de gelijkmaker. In de tweede helft was VVIJ de aanvallende partij, maar doelpunten vielen er niet meer. Strafschoppen moesten de beslissing brengen! Uitgerekend uitblinker Frank van Kippersluis en topscorer Daniël Willekes misten terwijl de UTS’ers geen fout maakten.

  Al met al een goed seizoen maar geen promotie naar de derde klasse.

  Trots

  Met de inzet van vele vrijwilligers onder leiding van René Schuurman is de renovatie van de kleedkamers afgerond. Wethouder sport, recreatie en welzijn Ton Kwakkel verricht op vrijdagmiddag 12 maart 2004 de feestelijke opening met het plakken van de laatste tegel met VVIJ-logo bij de ingang van de kleedkamers. Trots is de club op de leden die dit staaltje werk hebben geklaard!

  2004/05

  Het doel voor het eerste elftal dit jaar is promotie naar de derde klasse, liefst via een kampioenschap. In de bekerwedstrijden in augustus voorafgaand aan de competitie werd er al lustig gescoord: VIOD-VVIJ 5-5, VVIJ-’t Goy 4-2 en KDS-VVIJ 2-11.

  De eerste competitiewedstrijd thuis tegen Laren levert een flinke 8-0 zege op. Van de eerste negen wedstrijden worden er zes gewonnen en drie gelijkgespeeld.

  Tumultueuze wedstrijd

  Dan staat er voor die volgende zondag op 14 november de wedstrijd tegen koploper HVC op het programma. Helaas werd deze wedstrijd voor een talrijk publiek een grote teleurstelling. Op het veld gaat het er hard aan toe. Bij rust (1-1) had de scheidsrechter de spijkerharde Amersfoorters al vier keer geel en een keer rood laten zien. Nadat Daniël Willekes na tien minuten in de tweede helft vanaf elf meter VVIJ op voorsprong had gezet, escaleerde de toch al zo tumultueuze wedstrijd. Nog twee Keistedelingen werden van het veld gestuurd. Het zeer fysiek spelende HVC vond het toen welletjes, de ploeg verliet het veld. Na overleg werd het spel toch hervat. Met de veiligheid van de spelers voor ogen speelde VVIJ de wedstrijd tegen de acht Keistedelingen passief uit. Toch werd er nog twee keer gescoord en met die 4-1 neemt VVIJ de koppositie over.

  Feest

  De IJsselsteiners blijven ongeslagen en weten de eerste plaats vast te houden.

  VVIJ kan een belangrijke slag slaan want op het programma staan twee interessante wedstrijden: VVIJ-Hoogland en Wasmeer-HVC (2-3).

  Maar al na veertig seconden kijken de roodzwarten tegen een achterstand aan. Vervolgens beukt de ploeg 89 minuten richting het doel van Hoogland, maar het doel werd niet gevonden. De eerste nederlaag van deze competitie was een feit. De ploeg van Blokker staat nog drie punten voor op HVC en zeven op Wasmeer. Er resten nog drie wedstrijden en die liegen er niet om: uit tegen nummer drie Wasmeer, vervolgens uit tegen HVC en in de laatste competitieronde thuis tegen Victoria.

  De uitwedstrijd tegen Wasmeer wordt tot een goed einde gebracht (1-2).

  Dan staat het beladen duel tegen rivaal HVC voor de deur. Bij een nederlaag is er de dreiging van een beslissingswedstrijd.

  Al snel kwam VVIJ op voorsprong, maar de op karakter spelende Amersfoorters forceerden toch de 1-1. Onze roodzwarten bleven de betere ploeg maar verzuimden de trekker over te halen. Dat leek lelijk op te breken toen vier minuten voor het einde HVC door een handsbal een strafschop kreeg. Deze werd onhoudbaar voor de kansloze Pascal Florie ingeschoten, vlak voor tijd met 2-1 achter. Wat een opluchting toen Frank van Kippersluis in de slotminuut met een rake kopstoot de 2-2 op het scorebord liet zetten!

  In de slotwedstrijd was Victoria geen opponent die enig ontzag kon inboezemen. Na de openingsgoal van Danny Ketting na ruim een half uur was er geen houden meer aan: Daniël Willekes (3x), nogmaals Ketting, Niels Verlinden, Mo Touh en Hans van Kippersluis tekenden voor de 8-1. Eindelijk kampioen en promotie naar de derde klasse, nadat in de twee voorgaande jaren de nacompetitie een niet te nemen obstakel was.

  Na de wedstrijd barstte een groot feest los op het sportpark, de traditionele rondtour met de oplegger door de stad ontbrak niet.

  Het was de zesde titel in het bestaan van de vereniging, eerdere kampioenschappen waren er te vieren in 1950, 1963, 1967, 1969 en 2001. Bij dat laatste kampioenschap waren drie spelers aanwezig die nu ook deel uit maakten van de selectie: Sander Hes, Hennie Veldhuizen en Pascal Florie.

  Kunstgras

  Sportpark Groenvliet heeft inmiddels de afgelopen jaren een ware metamorfose ondergaan.

  Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad maar nu was sportpark Groenvliet ook een kunstgrasveld rijk. In februari vond de feestelijke opening plaats door burgemeester Wijte. De openingswedstrijd die dinsdagavond voor een talrijk publiek was tegen Jong FC Utrecht met de ex-VVIJ’ers de tweeling Van Baarlen (later zullen zij nog terugkeren bij VVIJ) in de gelederen. VVIJ nam de eerste helft op tegen de jonge Utrechtse ploeg terwijl IJFC de tweede helft zou aantreden. Echter al na twintig minuten spelen in de eerste helft bij de stand 2-2 viel het licht uit en was het sportpark in duister gehuld. Herstel bleek niet direct mogelijk zodat de IJFC’ers niet eens meer aan spelen toekwamen.

  Het sportpark beschikt nu over een kunstgrasveld van 64 x 100 meter bestemd voor gezamenlijk gebruik met IJFC, en twee miniveldjes met minigoaltjes ten behoeve van VVIJ. Bovendien is er nu een volledige bestrating rondom de velden.

  Handboek

  Het is niet altijd eenvoudig de weg in een grote vereniging als VVIJ te vinden. Je hebt te maken met allerlei regels, van buiten VVIJ, zoals van KNVB en gemeente, maar ook interne (beleids)regels. Patrick Hilhorst, die voor zijn HBO/ALO-opleiding stage liep bij VVIJ, maakte een analyse en schreef een handboek. Een naslagwerk met allerlei informatie dat op 3 mei 2005 werd gepresenteerd aan het bestuur. Sinds februari 2004 heeft VVIJ z\'n eigen website en is dit handboek is dan ook digitaal beschikbaar op de website.

  Nieuwe voorzitter

  Op de Algemene Ledenvergadering op 2 juni 2005 wordt een nieuwe voorzitter gekozen. Eerder had Bert Woest de voorzittershamer moeten neerleggen en Richard Schepman nam al enige tijd de functie als interim waar. De nieuwe voorzitter? Ivo Nollen.

  2005/06

  Al jaren wordt gewerkt aan een goede verstandhouding tussen VVIJ en IJFC en met enig succes. Toch leidt een voorval op het sportpark voor enige animositeit, wat is het geval?

  De hekken moeten sinds augustus op last van de gemeente zoveel mogelijk gesloten zijn. Dat bleek zaterdagavond , zo meldt het Zenderstreeknieuws op 14 september 2005, toen het IJFC-bestuur na een lange wedstrijddag de kantine uitliep en voor een gesloten hek stond. De beschuldigende vinger ging al gauw naar de buren, die wel weer zonder nadenken het hek zouden hebben afgesloten. In allerijl werd de gemeentelijke beheerder gebeld. IJFC-voorzitter Harry Bak vindt het onbegrijpelijk dat je de boel dichtgooit als je nog licht ziet branden bij de buren. Volgens VVIJ-voorzitter Ivo Nollen is het duidelijk: ‘Wij hebben net als IJFC een mail gekregen waarin de verenigingen werd gevraagd het sportpark zoveel mogelijk af te sluiten vanwege hangjeugd. Aan die oproep hebben wij gehoor gegeven’. Nollen is ontstemd over het gedrag van IJFC dat het nu doet voorkomen of VVIJ de buren moedwillig heeft opgesloten. ‘Wij waren in de overtuiging dat er nog IJFC’ers met een sleutel op het sportpark waren. Tenslotte hebben zij dezelfde mail gehad als wij’.

  Duizendste lid

  Een aantal spelers waaronder Alex Kaya en Jesse Donker keren dit jaar terug op Groenvliet.

  Bij de meisjes komt er een nieuw zevental in de leeftijd van 9 tot 12 jaar. Dit betekent het zesde meisjesteam bij VVIJ. Helaas is er dus geen eerste dames-seniorenteam meer, wel wordt alles in het werk gesteld om volgend jaar weer met een dameselftal aan de competitie deel te nemen.

  De ledenadministratie kon inmiddels het duizendste lid inschrijven, de 8-jarige Philip van Bruggen. Als welkomsgeschenk ontvangt hij uit handen van ons oudst spelend lid Cor Adelaar een bal.

  Goed doel

  VVIJ is een vereniging is die maatschappelijk betrokken wil zijn bij en met het IJsselsteinse. Ruim een jaar geleden overhandigde Richard Schepman namens VVIJ de stichting Roemeense Kinderhulp een cheque van duizend euro, welk bedrag besteed zou gaan worden aan een kinderhuisproject in Savota.

  In december 2005 organiseert de sponsorcommissie voor het eerst een Sponsornight, een avond voor de sponsors van VVIJ, in de Skipiste te Nieuwegein. In een ongedwongen sfeer worden de sponsors in het zonnetje gezet. Een tombola maakt deel uit van de activiteiten. De opbrengst hiervan (€ 2151,-) is bestemd voor een goed doel: de Zonnebloem. Op 7 juni organiseert de Zonnebloem een uitgaansdag voor mensen met lichamelijke beperkingen. Ook hieraan draagt VVIJ nog een flink steentje bij en levert deze dag een groot aantal vrijwilligers als begeleider voor de trip naar het Dolfinarium in Harderwijk.

  Een oude traditie werd in ere werd hersteld: Op Hemelvaartsdag spelen de eerste teams van VVIJ en IJFC een benefietwedstrijd. De opbrengst van de entreegelden gaat naar een gezamenlijk gekozen goed doel: IJSW, de organisatie die verantwoordelijk is voor welzijnsactiviteiten in IJsselstein en veel last heeft van bezuinigingen. De € 530,- wordt besteed aan een dienstfiets voor de jongerenwerker.

  Clubblad

  De VVIJer wasl vele, vele decennia het meestal maandelijks verschenen, veel gelezen clubblad van onze vereniging. Met veel informatie over het wel en wee binnen de vereniging. Maar met de verandering van de tijden stagneerde langzamerhand de uitgaven. In 2006 verscheen het laatste exemplaar.

  Vrienden van VVIJ

  Eurosupport VVIJ heeft als doel de vereniging financieel te ondersteunen. Echter vlotte de communicatie tussen de besturen niet meer, reden voor het bestuur van Eurosupport om begin 2006 zijn activiteiten te beëindigen en de vereniging op te heffen. Om in de ontstane lacune te voorzien wordt op initiatief van Paul de Kruyff De Vrienden van VVIJ, met dezelfde doelstelling als Eurosport, opgericht.

  Bekerkraker

  Zal ook dit jaar de doelstelling voor het eerste elftal, een klassering in het linkerrijtje en een periodetitel, worden gehaald? De nieuwbakken derdeklasser start dit seizoen alvast met klinkende overwinningen in de bekerpoule: VVIJ - Delta Sports 8-1, DHC ’04 ?? VVIJ 1-7 en VVIJ ?? CSV Vitesse 8-1.

  Dit bekerresultaat krijgt een vervolg op zaterdag 22 oktober (de bekerwedstrijden tegen zaterdagverenigingen moeten op zaterdag worden gespeeld) tegen zaterdagtweedeklasser Woudenberg 5-3. Het is voor het eerst dat VVIJ de eerste knock-outronde van het bekertoernooi overleeft. Vervolgens was de reis naar het koude Zwaag in het vlakke Westfriese land nabij Hoorn. De Westfriezen zijn koploper in de tweede klasse en spelen de bezoekers gedurende zo’n twintig minuten in de tweede helft helemaal weg. Niettemin eindigt de wedstrijd in een gelijkspel (2-2). Strafschoppen moeten de beslissing brengen en die worden door de Roodzwarten beter genomen.

  Alsof het zo moest zijn, uitgerekend op een gure carnavalszaterdag volgt om 16.00 uur na de optocht de bekerkraker thuis tegen landskampioen en koploper van de zaterdag hoofdklasse: IJsselmeervogels met voormalig VVIJ jeugdspeler Tim van Breukelen in de gelederen. VVIJ biedt aardig tegenstand en als Peter Woest in de tweede helft voor de 1-2 tekent is er zelfs een sprankje hoop op een bekerstunt, maar er wordt niet meer gescoord.

  Na dit bekeravontuur kan de ploeg zich weer volledig richten op het kampioenschap.

  Periodetitel

  De competitie kende op een zonnige zondagmiddag op Groenvliet al een droomstart tegen Kampong. Onder leiding van scheidsrechter Maurice de Hond wordt een 7-1 winst geboekt.

  De week er op wordt OSM ’75 op eigen veld vlak voor tijd bedwongen (3-4). Maar dan volgt een teleurstellende nederlaag tegen Roda ’46 (1-3) en staat de ploeg weer met beide benen op de grond.

  Na zeven wedstrijden gaan UVV en VVIJ samen aan de leiding met 15 punten, het doelsaldo van UVV is echter in het voordeel van de Utrechters. De achtste speelronde moet de eerste periodetitel opleveren. UVV gaat op bezoek bij Roda ’46, VVIJ ontvangt hekkensluiter DWSV. De 5-3 is goed voor de drie punten. Na afloop blijkt dat UVV zijn wedstrijd met 2-1 had verloren. VVIJ dus aan kop en de eerste periodetitel was binnen.

  Een primeur volgt op 4 december 2005. Als het hoofdveld wordt afgekeurd biedt het kunstgras de uitkomst: Voor het eerst speelt het eerste daar een competitiewedstrijd. OSM wordt kansloos met 4-1 verslagen. Als de week daarop runner-up Roda ’46 op eigen veld met 0-3 wordt geklopt nemen de roodzwarten een riante koppositie in.

  Bij het ingaan van de winterstop is VVIJ de trotse koploper en heeft vijf verliespunten minder dan nummer twee Roda.

  Lust voor het oog

  In de winterstop werd een tweede kunstgrasveld op het sportpark aangelegd dat gebruikt gaat worden door IJFC. VVIJ krijgt nu de volledige beschikking over het eerste kunstgrasveld. En binnenkort zal het versleten Gebako nog door een tweede kunstgrasveld worden vervangen.

  Alsmaar mooier wordt het sportpark. Voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen UVV op 2 april werd het nieuwe, schitterende scorebord met lichtkrant onthuld. Jammer dat de wedstrijd op het kunstgras moest worden gespeeld omdat het hoofdveld door regenval onbespeelbaar was geworden.

  De afgelopen jaren is er dus veel tijd en energie gestoken in verbeteringen en verfraaiing van het sportpark. Het is waarlijk een lust voor het oog, zeker nu ook de tribune deze zomer is voorzien van rode stoeltjes. Deze stoeltjes zijn afkomstig van het door AZ ’67 verlaten Alkmaarderhout. Overigens ook eerstedivisieclub Go Ahead Eagles heeft z’n accommodatie verfraaid met van AZ afkomstige stoeltjes.

  Nieuw gezicht

  Tot zijn teleurstelling zal het contract volgend seizoen met hoofdtrainer Michel Blokker niet worden verlengd. De club, zeker tevreden over de afgelopen seizoenen, acht het beter om na vier jaar met een nieuw gezicht verder te gaan. Als opvolger wordt de in Linschoten woonachtige Paul de Jong (twintig jaar geleden begon hij hier zijn trainerscarrière) aangetrokken. Blokker gaat, zo later blijkt, naar Vriendenschaar.

  Eerste kampioen

  Ook na de winterstop blijft VVIJ winnen. De 4-7 bij Brederodes mag opmerkelijk worden genoemd. Een wedstrijd waar vooraf nogal tegenop werd gezien, het thuisduel was maar moeizaam gewonnen.

  Omdat de concurrentie punten blijven morsen zou bij winst op DWSV en puntenverlies van de naaste concurrenten al op 19 maart ??voor het tweede opeenvolgende jaar- het kampioenschap kunnen worden behaald. De concurrentie laat inderdaad de punten liggen. VVIJ komt wel tot de volle winst, zij het nipt, in de uitwedstrijd bij hekkensluiter DWSV (0-1). Met nog vier wedstrijden te spelen is VVIJ de eerste kampioen van de standaardelftallen in Nederland! Bij terugkeer in IJsselstein is het feest op Groenvliet al losgebarsten.

  Het leven plaatst ons soms voor een dilemma, zo ook voor Michel Blokker. Wat was er aan de hand? De laatste wedstrijd van het seizoen vindt plaats tegen het nog volop in degradatiestrijd zijnde Vriendenschaar, de nieuwe club van Blokker. En zijn club is al kampioen. Om alle schijn van belangenverstrengeling te vermijden besluit Blokker niet op de bank plaats te nemen, hij laat de coaching over aan elftalleider Dirk Nagtegaal en Paul de Kruyff. VVIJ doet zijn sportieve plicht (4-3) en veroordeelt de Culemborgers daarmee tot het spelen van degradatiewedstrijden.

  Het succes blijft niet beperkt tot het eerste elftal. Ook het tweede doet van zich spreken. Samen met Elinkwijk 4 eindigde het team van Peter van Herpen bovenaan in de derde klasse en volgt er een beslissingswedstrijd op het gloednieuwe sportpark van UVV. Na de dikverdiende 5-2 overwinning vieren onze manschappen het kampioenschap en zullen zij volgend jaar in de reserve tweede klasse uitkomen.

  Topscorer

  Voor het derde achtereenvolgende jaar organiseert Radio 9 de Topscorer Bokaal. Dit is de prijs voor de speler die in de regio van Radio 9 de meeste doelpunten scoort. De twee voorgaande bokalen waren al door Willekes in de wacht gesleept. En óók dit seizoen is de VVIJ-topscorer de man die de meeste treffers (23) in de regio voor zijn rekening neemt. Tien meer dan de naaste concurrenten Sander Kok (SPV’81) en Niels Schep (Cabauw). De VVIJ’ers Peter Woest (12) en Pim van Barneveld (9) staan ook hoog genoteerd.

  Samenwerking RKC

  Tot voor kort was er een zogenoemd samenwerkingsverband met FC Utrecht. VVIJ was één van de meer dan vijftig amateurverenigingen met zo’n band met de FC. Met de verwachting meer aandacht te krijgen is VVIJ voor de komende anderhalf jaar de samenwerking aangegaan met eredivisieclub RKC uit Waalwijk. De Rooms Katholieke Combinatie werkt maar met zo’n vijftien andere amateurclubs samen. Beide verenigingen zien hun voordeel in die samenwerking. RKC kan jonge, veelbelovende spelers van VVIJ een kans geven zich te ontwikkelen en door te stoten naar het betaalde voetbal. De IJsselsteiners willen gebruik maken van de kennis die de Waalwijkers hebben over het opleiden van jeugdspelers maar ook het verder ontwikkelen van het technisch kader en beleid.