• Afgelopen week hebben jullie het verslag gemist van v.v. Meeuwenplaat 1 – VVIJ 1. Helaas was ik dat weekend niet aanwezig. Gelukkig heeft v.v. Meeuwenplaat een prima journalist die een prima weerspiegeling geeft van de wedstrijd. Veel leesplezier met dank aan Jan van der Hor.
  PL

  v.v. Meeuwenplaat verrast VVIJ.

  Evenals de uitwedstrijd ( 0-0) werd ook de thuiswedstrijd tegen de Utrechters een zeer boeiende wedstrijd. VVIJ heeft een technisch vaardige ploeg die snel kan schakelen terwijl Meeuwenplaat een ( nog ) onberekenbare ploeg heeft.
  De eerste 20 minuten was het aftasten en konden de snelle Meeuwenplaat spitsen niet uitbreken maar in de 25ste minuut liep de samen met Yoeri Rombouts naar IFC vertrekkende Mitchel Ott twee spelers er uit legde terug op Yoeri die opzij legde naar Gregory Ott die beheerst inschoot 1-0. Direct erna kon Arthur Movjesjan eenzelfde kans niet verzilveren waarna weer even later een prima uitval over veel schijven van VVIJ - weliswaar in buitenspelpositie - de 1-1 opleverde. Hiermee was de ruststand bereikt.
  In de tweede helft gingen de spelers op dezelfde voet verder en boden zij de toeschouwers ook volop spektakel. In de 60ste minuut werd een schot van Yoeri Rombouts van de lijn gehaald maar leken de Meeuwen toch toe te gaan slaan.
  Echter leek het Meeuwenplaat syndroom van dit jaar juist toe te slaan want binnen een minuut kwam VVY middels goed uitgespeelde aanvallen op 1-2 en direct op 1-3. Meeuwenplaat leek als een aantal keren eerder dit seizoen overlopen te worden. Gelukkig voor de Hoogvlieters werd een corner van Leslie Bax door de zijn club trouw blijvende Gregory Ott ingekopt en bood deze 2-3 toch weer hoop. VVIJ leek niet aangeslagen want één van de uitvallen werd langs keeper Steven Cijntje geschoten maar de bal kwam van de paal terug het veld in. 10 minuten voor tijd kwam Meeuwenplaat op 3-3 doordat één van de vele corners van Lesley Bax nu door Yoeri Rombouts voorbij de tweede paal werd terug gekopt naar Arthur Movjesjan die met een boogbal de keeper verschalkte.
  Beide teams bleven de aanval zoeken en beide teams kregen ook kansen die niet werden benut.
  Toen eenieder zich verzoende met een zwaarbevochten punt startte Mitchel toch nog een keer de brommer en snelde langs zijn tegenstander, legde hard en laag voor, had Yoeri Rombouts de bal voor het intikken en konden de Meeuwenplaat spelers dol van vreugde de 4-3 overwinning vieren.

  Jan van der Hor