• Selectieteams 2020 - Pupillen in de O8-O9-O10-O11-O12

  VVIJ heeft er voor gekozen om de selecties in de categorieën O8-O9-O10 te laten bestaan uit 16 spelers en de selecties van de O11 en O12 uit 20 spelers.

  De uitgangspunten zijn hiervoor:

  1. De selectie van 16 /20 spelers trainen gezamenlijk, 2x per week;
  2. Eén trainer is hoofdverantwoordelijk voor de 16/20 spelers;
  3. 1 en/of 2 assistent trainers;
  4. Als vereniging hebben we ervoor gekozen om beide teams van de onderbouw selecties op hetzelfde niveau (hoofdklasse of 1ste klasse) uit te laten komen. De teams/de spelers worden vanaf volgend seizoen dan ook met de cyclus van de KNVB, om de zeven wedstrijden samengesteld (wedstrijden (evenredig in kwaliteit) door de hoofdverantwoordelijke. We praten niet meer over team 1 en team 2, maar over team rood of team zwart. Het is tenslotte 1 selectie!

  Tevens willen we hiermee beogen dat door de wisselende teams er ook vaak andere leiderschappen ontstaan bij de spelers wat uiteindelijk ook ten goede komt aan hun persoonlijke ontwikkeling.

  Voorbehoud:

  Hierbij willen we benadrukken dat alleen bij hoge uitzondering, namelijk wanneer het niveauverschil binnen de selectie te groot of onoverbrugbaar is, er gekozen kan worden voor een sterker en minder sterk team. Wanneer dit het geval is dan bepalen de hoofdtrainer, de talentontwikkelaars en de technisch manager de verschillende teams.

  Vervolgens kan gedurende een seizoen de samenstelling dan alsnog wisselen. Dat ligt allemaal aan de ontwikkeling van de spelers en dat is hetgeen we nu juist willen bevorderen.

  Wat we niet willen zijn vaste teams waar iemand die stilstaat in zijn of haar ontwikkeling de groei van de ander tegenhoudt.

  Naast de voetbalkwaliteiten is gedrag een factor van groot belang om in de selectie te mogen uitkomen. Verder willen we aangeven dat indien een individu het niveau van de selectie is ontgroeid , er op advies van talentontwikkelaars, trainers en technisch manager bepaald kan worden om de betreffende speler vervroegd door te schuiven naar een leeftijdscategorie hoger.

  Zoals eerder vermeld kiest VVIJ voor deze constructie om onderstaande punten te waarborgen:

  1. Het bevorderen van het leerproces voor de individuele speler
  2. Het bevorderen van het leerproces voor het team
  3. Het bevorderen van de sociale omgang van de kinderen met meerdere verschillende soorten spelers in een team
  4. De structuur van de selecties over de gehele lengte sterk maken
  5. Opleiden van voldoende spelers op hetzelfde niveau, met dezelfde mogelijkheden onder dezelfde omstandigheden om de samenwerking op een heel veld , wanneer men uiteindelijk 11 tegen 11 gaat spelen, optimaal te laten zijn
  6. De oplossing bieden voordat er een probleem ontstaat. Indien er te laat voldoende spelers worden betrokken bij een optimaal leerproces dan zal men stuiten op problemen bij het vormen van teams bij de spelvorm 11 tegen 11.
  7. Spelers wennen in de voorgestelde vorm nu niet aan 7 spelers maar aan 15 andere spelers die samen met elkaar de jeugdopleiding doorlopen.

  Onder 12 Selectie:

  Voor de onder 12 selectie zal er in het volgend seizoen gekozen worden, ter voorbereiding van het 11 tegen 11 voetbal, om na de eerste helft van het seizoen een elftal in te schrijven voor de Onder-13 competitie. In de eerste helft van het seizoen zal de selectie in gemixte samenstelling voorbereid worden om uiteindelijk een elftal hiervoor samen te stellen.

  De verdere procedure omtrent  het opmaken van het elftal dat ingeschreven zal worden in de Onder-13 zal te zijner tijd vanuit de hoofdtrainer en de technische leiding gecommuniceerd worden.

  Met vriendelijke groet,

  Fitah Ben Amar

  Voorzitter Jeugd Technische zaken.