• TOGB op weg naar het kampioenschap

  20 mrt 2019 Paul
 • TOGB op weg naar het kampioenschap

  Na een mooi resultaat vorig week tegen Concordia was ik benieuwd naar de verrichtingen van VVIJ tegen de gedoodverfde favoriet voor de titel in de 2e klasse D. Vorig jaar nipt verloren tegen een goed georganiseerd elftal uit Berkel en Rodenrijs. Daarna heeft TOGB maar een enkele keer verloren en de rest gewonnen! Ongeveer honderd supporters waren er meegereisd met de bus om hun TOGB aan te moedigen. Een drukte van jewelste op het sportpark net als het bezoek van SVV een maandje geleden. Ook nu weer veel lootjes verkocht voor onze jeugd.

  Het zonnetje kwam er af en toe even door maar de forse koude wind die ons al ruim een week teistert, stond gemeen dwars over het veld. Niet alleen vervelend voor de spelers maar ook voor de supporters.

  Na twintig seconden, ik heb moeten navragen hoe het doelpunt tot stand kwam want kwam net aanlopen, lag de bal al achter Stefan. Onoplettendheid werd mij verteld, 0-1. Wat een sof als je zo moet beginnen. Enfin we hadden nog negentachtig minuten!
  VVIJ kreeg binnen tien minuten de kans op de gelijkmaker maar Roland was helaas niet snel genoeg om de bal het laatste tikje te geven. TOGB had het beste van het spel. Combineerde vlot en wist altijd een vrije man te vinden. VVIJ liep een beetje achter de bal aan. De vroege goal was voor TOGB voldoende om langzaam wat gas terug te nemen. VVIJ kwam wat vaker aan de bal maar het bereiken van de voorwaartsen was toch een klus op zich mede door de wind. Niet meer dan een paar schoten op het doel van TOGB miste kracht en zuiverheid. De scheidsrechter floot voor de rust en Peter en zijn assistenten konden gaan nadenken hoe de verdediging van TOGB kon worden verschalkt.

  VVIJ kwam goed uit de startblokken en begon te jagen op de gelijkmaker. Het bleef echter lastig voetballen door de wind die in kracht ging toenemen. TOGB kwam weer wat beter in de wedstrijd en dit leidde gelijk tot grote kansen. Het lukte VVIJ domweg niet om de voorhoede in stelling te brengen. Opvallend was ook dat VVIJ met notabene een achterstand in ging zakken terwijl er juist vooruit gevoetbald moest worden. Als dan toch de gelijkmaker gescoord moest worden was het wel via een strafschop. In het strafschopgebied maakte een verdediger van TOGB opzichtig hands. Ik stond er notabene vlakbij. De scheidsrechter ook maar gaf het teken doorspelen! Helaas. Het kon dan ook niet uitblijven dat TOGB de score ging verdubbelen. De linkerverdediger van TOGB kwam op volle snelheid opstomen en de perfecte voorzet werd bekwaam door de spits afgemaakt, 0-2. Direct na de 0-2 kon TOGB ook zomaar op 0-3 komen maar deze kans werd gelukkig verprutst. VVIJ bleef wel aandringen maar kwam er gewoon niet doorheen. Een kopbal door Roland werd nog wel van de lijn gehaald maar dat was ook wel het laatste wapenfeit.

  TOGB was weliswaar vandaag een maatje te groot maar zijn niet weggespeeld. We probeerden het wel maar kwamen er bij het goed verdedigende TOGB maar spaarzaam doorheen. Jammer. Volgende week weer nieuwe kansen. Meeuwenplaat uit Hoogvliet is dan onze gastheer. Zij staan een plaatsje hoger dan wij. Ik hoop dat het volgende week omgekeerd is.

  PL