• Succes in de jaren zestig

  Na de ingebruikneming van het nieuwe complex Hoogland werd VVIJ in het seizoen 1959/60 vierde. De titel was voor Vreeswijk. Het seizoen 1960/61 leverde een plaats in de middenmoot op.

  Werd het seizoen 1961/62 nog afgesloten met een negende plaats, de jaargang 1962/63 bracht dan eindelijk na eenentwintig jaar vierde klasse het kampioenschap en de zo fel begeerde promotie naar de derde klasse. Met een rijtour werd het kampioenselftal in een bomvol IJsselstein feestelijk onthaald.
  Wim Adelaar vertrok na dit kampioenschap om aan de Utrechtse Koningsweg betaald voetbal te gaan spelen bij de eerstedivisieclub Velox. VVIJ ontving een vergoeding van f 3000,-. Drie jaar later zou hij weer terugkeren bij de rood-zwarten.

  Nieuw sportpark

  Er stond weer een verhuizing voor de deur. Er werd gewerkt aan een heus IJsselsteins sportpark waar zowel VVIJ en IJFC hun thuis zouden vinden. De Nederlandse Sport Federatie schonk f 10.000,-, de KNVB leende f 10.000,- en de gemeente IJsselstein verleende de gevraagde garantie. In 1966 vierde VVIJ het veertigjarig bestaan en het nieuwe sportpark IJsseloever werd in gebruik genomen. Er waren vijf velden, drie voor VVIJ en twee voor IJFC.

  Helaas degradatie

  Wist VVIJ zich in 1965 nog in de derde klasse te handhaven, het seizoen 1965/66 ging de laatste wedstrijd op 22 mei 1966 met 6-2 verloren van kampioen VVOG uit Harderwijk. Dit resultaat betekende degradatie en maakte een einde aan een driejarig verblijf in de derde klasse.

  VVIJ maakte na de verhuizing naar IJsseloever een uitstekend seizoen 1966/67 door en eindigde op een met Amsvorde gedeelde eerste plaats. Op een zonnig, afgeladen BVC-sportpark in De Bilt sleepte VVIJ na een spannende beslissingswedstrijd, door een doelpunt van Wout Vermeulen, een 1-0 overwinning uit het vuur. Na alweer één jaar was VVIJ terug in de derde klasse.

  500 leden in 1967

  VVIJ was een gestaag groeiende vereniging. Op 7 september 1967 werd het vijfhonderdste lid ingeschreven. Ook op het veld groeiden de resultaten. In 1968 handhaafde de promovendus zich in de derde klasse, in het tweede seizoen na de terugkeer in de derde klasse werd na een spannende competitie in 1969 zelfs een met Holland gedeelde eerste plaats gehaald. Een beslissingswedstrijd om het kampioenschap werd op BVC-terrein in de verlenging beslist door een doelpunt van Cor Kop. De wedstrijd eindigde in 2-1 en VVIJ stond weer in de tweede klasse.