• Scheidsrechters Jeugd

  Werving, opleiding en begeleiding

  VVIJ heeft zijn eigen jeugdscheidsrechters opgeleid en met de juiste begeleiding te kunnen behouden voor onze vereniging. 

  Op de eerste oproep kwam meteen al een grote groep met enthousiaste jongens (helaas geen meisjes, hopelijk melden die zich de volgende keer ook).
  Met een groep van bijna 20 jongens hebben wij via de KNVB voor een opleiding kunnen zorgen en zijn alle cursisten na de training voor scheidsrechter allen geslaagd. Dan mag je zo’n mooi KNVB logo op je borst naaien en ben je een echte jeugd scheidsrechter.

  Maar dan begint het pas!
  Er moeten letterlijk meters gemaakt worden. Fluiten leer je het beste door het gewoon te doen. Pas dan ervaar je hoe zaken in de praktijk afwijken van een opleiding/training. Spannend natuurlijk als je voor het eerst op het veld staat als scheidsrechter. Gelukkig is er begeleiding vanuit de commissie en enkele ervaren scheidsrechters. Vooral de looplijnen (diagonaal over het veld) en het krachtige fluitsignaal zijn bij de meesten een aandachtspunt.

  Wel pakken de trainers en leiders het allen goed op en is er begrip voor een jonge scheidsrechter die graag wilt leren. Daarvoor bedankt want niets is storender dan trainers, leiders of ouders die scheldend vanaf de zijlijn hun frustratie naar scheidsrechter uitten??.

  Voor ons is het een mooi leerproces en we doen ervaring op voor volgende groepen. Want, die zoeken we natuurlijk weer. Met de kennis van nu kunnen we nog beter begeleiden en tips geven.
  In de lijn ligt ook het organiseren van een paar avonden/clinics voor ouders die fluiten of vlaggen. Die willen we natuurlijk ook graag handvaten geven. Ook voor ouders kan fluiten of vlaggen spannend lijken maar met tips en trucs is het echt heel erg leuk!

  Mocht je meer informatie willen of wil je graag leren fluiten of vlaggen stuur dan een mail naar de scheidsrechterscommissie. E-mail: vvij.scheidsrechters@outlook.com