• Ruime zege bij ESTO

  17 nov 2019 Paul
 • Ruime zege bij ESTO

  Zo slecht als het vorige week tegen VFC uit Vlaardingen was zo goed stond het zondag tegen ESTO uit Bodegraven. Geheel in het blauw verscheen VVIJ bij een stralend zonnetje binnen de lijnen. Eindelijk verlost van schorsingen en ook weer met fit aangeschoven spelers.

  Binnen een minuut was het raak. Uit een prachtige aanval scoorde Nik het eerste doelpunt voor VVIJ. Steeds was VVIJ zijn tegenstander een stap voor en als er binnen twintig minuten al meerdere keren gescoord was dan was dat dik verdiend geweest. Het liep iets anders. Het doelpunt bleef uit en ESTO kwam wat beter in het spel. VVIJ verdedigde solide maar gaf wel heel veel corners weg. Gelukkig had ESTO het vizier niet op scherp. Net voor rust kwam de belangrijke tweede goal. Vanuit een vrije trap van links scoorde Bram geheel vrijgelaten zijn doelpunt. Direct na zijn doelpunt floot de scheidsrechter voor de rust.

  Na rust begonnen we niet goed. Een volledig onnodige overtreding werd terecht bestraft met een strafschop. De speler van ESTO liet Joey volledig kansloos. Daarna begon dan toch weer het billen knijpengevoel. ESTO drong aan maar werd niet echt gevaarlijk. Langzamerhand verschoof het spel zich weer naar de helft van ESTO. Als er nog een sprankje hoop was voor de thuisclub dan schoot Niels deze volledig aan flarden door keihard de bal achter de verbaasde keeper van de thuisclub te knallen. VVIJ begon weer te swingen en na weer een prachtig doelpunt van Tom van der Horst in de kruising was het slotstuk voor Nik die alweer zijn zesde doelpunt van dit seizoen kon bijschrijven. Eindstand 1-5.

  Beslist niet geflatteerd deze uitslag. Er werd grote delen van de wedstrijd goed gevoetbald. Verdedigend werd er weinig weggegeven. Waar staan we nu? Ik bedoel daarmee niet de stand op de ranglijst (een mooie 5e plaats met 12 punten). Tegen ESTO zag ik voor het eerst een elftal dat stabiliteit uitstraalde. Er wordt makkelijker gecombineerd waardoor natuurlijk doelpunten niet kunnen uitblijven. Een prima ontwikkeling zo vlak voor de periode waar wij de koplopers nog gaan ontmoeten. Nog vier wedstrijden te gaan voordat de winterstop begint. Ik ben reuze benieuwd waar we op 15 december na de wedstrijd tegen PVCV staan!

  PL

  ESTO 1 – VVIJ 1 1-5

  Opstelling VVIJ:
  Joey Swanink, Jelle Vergeer (Jeremy Maaswinkel), Jerremy Haarmans, Jeffrey van de Werken, Casper Baggen, Niels Verdaasdonk, Ido Looren de Jong, Tom van der Horst, Brian Siegelaar( Mohamed Arbib), Nik Jongbloed, Bram van Buuren (Jesse Vermeulen) .