• Remise bij VVIJ 1- KDO 1

  11 okt 2020 Paul
 • Remise bij VVIJ 1 – KDO 1

  Al even niet in beeld geweest als verslaggever maar de club was de afgelopen weken wel erg verstoken van informatie omtrent de verrichtingen van ons vlaggenschip op de zondag. Ik moet er nu wel bij zeggen het vlaggenschip van de zondag want sinds dit seizoen is er ook een op de zaterdag. Het eerste elftal van de zaterdag leverde gisteren een prima prestatie door met 2-5 te winnen in Odijk. Onze boys op de zondag konden vandaag natuurlijk niet achterblijven.

  Het is op zijn minst troosteloos te noemen hoe momenteel een wedstrijd in het amateurvoetbal gespeeld moet worden. Clubhuizen dicht, toeschouwers niet welkom en iedere keer maar weer hopen dat er geen positief geteste voetballer op corona zich aandient. Vandaag in 2B gingen alle wedstrijden door. Dit is de eerste keer in ronde vier! Op bezoek kwam vandaag KDO uit de Kwakel een dorp in Noord-Holland. Dit jaar speelt de zondag weer in west 1 en zullen we meer ploegen uit deze provincie gaan treffen.

  VVIJ begon goed aan de wedstrijd. Veel balbezit maar weinig uitgespeelde kansen. Ik vond wel dat VVIJ te snel de lange bal ging hanteren waardoor het middenveld mijns inziens te vaak werd overgeslagen. Na 35 minuten scoorde we wel het eerste doelpunt. Casper nam een corner van links die snoeihard bij de eerste paal door Jeffrey werd ingekopt, 1-0. Dit was tevens de ruststand. Pal na rust kregen we een enorme kans op verdubbeling van de score maar de bal wilde er niet in. Dit was gek genoeg het kantelpunt van de wedstrijd. KDO ging beter voetballen en VVIJ kwam er daardoor maar moeizaam aan te pas. Wel nog dotten van kansen voor VVIJ maar het net werd niet gevonden. Veel balverlies en slechte balaannames kenmerkte het wedstrijdbeeld. De gelijkmaker kwam dan ook niet onverwachts. Een corner werd vakkundig door de spits van KDO ingekopt, 1-1. Met nog twintig minuten te gaan ging KDO op jacht naar de volle winst. Voor VVIJ was het maar goed dat ook KDO zijn vizier niet op scherp had staan. De goed leidende scheidsrechter maakte na twee minuten extra speeltijd een einde aan de wedstrijd.

  De 1-1 was terecht. VVIJ was sterk maar soms slordig in de eerste helft en KDO de betere ploeg in de tweede helft. Het blijft natuurlijk eeuwig zonde dat deze wedstrijd niet gewonnen wordt. Bijna 100% kansen worden ook dit seizoen weer om zeep geholpen. Laten we daar maar de komende weken op oefenen. Dit kun je ook in je achtertuin gaan doen als Rutte dinsdag het land weer op slot zet!

  PL

  VVIJ 1 – KDO 1 1-1 (1-0)
  Opstelling VVIJ: Joey Swanink, Lejon Cats, Jesse Vermeulen, Jerremy Haarmans (Raoul D’Hollosy), Jeffrey van der Werken, Tom van der Horst, Michan Galekop, Ido Looren de Jong (Jose Valencia-Rodrigues), Bram van Buuren, Pepijn Steenmetz ( Soulaiman Akani), Casper Baggen.