• Oud-profvoetballer John van Loen Hoofd Jeugdopleiding (HJO) bij VVIJ

    14 sep 2017 Beheerder
  • Oud-profvoetballer en trainer John van Loen is de nieuwe Hoofd Jeugdopleiding bij VVIJ. Hij is verantwoordelijk voor het beleid op het gebied van Jeugdvoetbal. Van Loen neemt een centrale positie in naar trainers en leiders van alle jeugdteams bij VVIJ. Het plezier bij de jeugd in het voetbalspel staat bij John voorop.

    Enkele grote clubs waar Van Loen heeft gevoetbald zijn Ajax, Feyenoord en FC Utrecht. Ook kwam Van Loen uit voor het Nederlands elftal. Na zijn actieve loopbaan heeft John het trainersvak opgepakt en is hij bij diverse clubs als hoofdtrainer actief geweest. Hij was o.a. drie jaar lang trainer van de jeugdopleiding van FC Utrecht. Verder was hij 7 jaar assistent-trainer bij FC Utrecht, waar hij samenwerkte met Foeke Booy en later Willem van Hanegem. De laatste jaren is John van Loen werkzaam geweest in Japan, Baku Azerbaijan en in China als Technisch Directeur en Hoofd opleiding. Hij heeft het jeugdvoetbal op poten gezet en het voetbal naar een hoger niveau getild.

    John van Loen kiest voor VVIJ vanwege de nauwe verbondenheid die hij met de club heeft. Hij heeft 24 jaar in IJsselstein gewoond. Zijn zoon Denny heeft jarenlang bij VVIJ gevoetbald.