• Het is vrijdag 19 januari 4 uur. Dit betekent dat de O17-1 van VVIJ op kamp gaat naar het Belgische Westmalle. Na ongeveer anderhalf uur rijden kwamen we aan bij de blokhut. Eerst gezellig samen eten en daarna kon iedereen zijn eigen ding gaan doen. Lekker voetballen, darten of kaarten. Al liep het voetballen niet helemaal goed af??. oeps bal door het raam heen. De avond werd vervolgd door een, door de ouders, gemaakte quiz, met als onderwerpen voetbal en muziek.

  De verliezers van de quiz mochten de volgende ochtend het ontbijt verzorgen en moesten dus een half uur eerder het bed uit dan de anderen. Wat best een zware opgave is als de meeste rond een uurtje of 5 uur ’s nachts gingen slapen??. Hoe kwam het dan dat iedereen zo laat pas ging slapen? Na de quiz zouden we levend Stratego gaan spelen in het bos. Maar niemand had hier zin in, dus kozen we ervoor om iedereen weer lekker zijn ding te laten doen. En dit hielden de meesten zolang vol dat het al gauw 4 uur was. Tjaaa toen lagen we allemaal wel in bed, maar jongens blijven kleine kinderen dus begonnen de eerste kussengevechten al snel.

  De volgende dag ging de wekker al om 09:00, een kort nachtje dus. We begonnen met een lekker ontbijtje om de vol geplande dag door te komen. Om vervolgens met zijn alle een training van een uur af te werken. Deze training bestond uit een partijspel en voetvolleybal. Na de training gingen alle spelers en begeleiders zich klaarmaken voor de volgende activiteit. Daarvoor moesten we een klein half uurtje rijden. We gingen met z’n allen squashen, ook de begeleiding. Wij moesten helaas afleggen tegen de begeleiding, de winnaar was Michel Wientjes.

  Na het squashen terug naar de blokhut om te kleden voor het karten.  Er was een volle strijd onderling om zo snel mogelijke tijd te rijden. Elke keer weer kijken wie het snelste rondje had gereden en wie het meeste rondjes hadden gereden. Na het karten gingen we weer naar de blokhut. Daar ging iedereen eventjes douchen en wat voor zichzelf doen (darten, muziek luisteren en voetballen). Terwijl de begeleiding buiten het eten aan het klaar maken was, gingen wij met de trainer bij elkaar zitten om de eerste seizoenshelft te evalueren en vooruit te kijken naar de tweede seizoenshelft.  Na de BBQ klaar maken voor een stapavondje, weer een laat avondje!

   

  Zondag konden we terugkijken op een leuk weekend, veel gelachen met elkaar maar ook serieuze dingen gedaan. Toen was het weer tijd om onze spullen te pakken en op te ruimen, zodat we aan het begin van de middag weer terug konden naar Nederland.

  Joram en Daan Spelers van o17.1

  Trainer: `Het was een zeer geslaagd voetbalkamp. Ik wil de spelers, de begeleiders maar zeker ook de ouders die het heerlijke eten voor vrijdag hebben verzorgd en Taste voor het fantastische BBQ Vlees!

  Al met al een top kamp met een zeer talentvol elftal ik raad iedereen aan om eens een keer een thuiswedstrijd te komen kijken. Ik ben ervan overtuigd dat er veel spelers van deze groep over enkele jaren in het eerste elftal van VVIJ Schitteren.´