• Niet goed genoeg

  12 apr 2019 Paul
 • Niet goed genoeg

  Afgelopen zondag moest VVIJ zijn wedstrijd afwerken tegen RKDEO. Het was super Sunday bij VVIJ. Een keer per jaar spelen alle elftallen thuis. Er was een gezellige drukte met muziek en hapjes.

  RKDEO had zijn beide voorgaande wedstrijden verloren. Ook VVIJ is al een tijdje het winnen verleerd. Een overwinning zou voor beide ploegen goed uitkomen.

  Al snel bleek RKDEO beter te voetballen dan VVIJ. De tweemans voorhoede van de gasten uit Nootdorp maakten het onze verdediging knap lastig en als ze dan eens de bal verloren verdedigden ze terug over de middenlijn. Keer op keer stond VVIJ tegen een overtal van spelers van RKDEO want onze voorwaartsen verdedigden namelijk niet terug! Steeds weer doken middenvelders van RKDEO via de flanken op waar telkens geen enkele speler van VVIJ zich over ontfermden. Dit kon natuurlijk niet goed gaan. Moet dan de trainer niet even een briefje in het veld laten rondgaan hoe het wel gespeeld moet worden? Zoals ik al eerder zei was RKDEO de betere ploeg en hielden alle spelers zich aan hun opdracht. Compliment aan trainer Bentvelzen die zijn team op deze wijze liet voetballen.
  VVIJ probeerde het wel hoor. Onze lange mannen voorin, Daniel en Roland werden veelvuldig gezocht via de lange bal maar dit leverde weinig kansen op. RKDEO kreeg wel kansen maar Thimo(vervanger van de geblesseerde Stefan) stond zijn mannetje. Uiteindelijk kwam RKDEO op een verdiende voorsprong door een toegekende strafschop. Vanuit mijn positie leek dit buiten het strafschopgebied te gebeuren maar een wel hele wilde charge van Jesse werd helaas anders beoordeeld, 0-1. Nog geen twee minuten later scoorde RKDEO bijna zijn tweede maar wederom redde Thimo knap. Was VVIJ uit het veld geslagen? Beslist niet want nog voor rust scoorde Daniel de gelijkmaker op aangeven van Casper. Een mazzeltje vanwege een beoordelingsfout van de keeper. De scheidsrechter floot voor de rust.

  Na rust nam RKDEO het heft weer stevig in handen. RKDEO had het middenveld! We werden van het kastje naar de muur gestuurd door het viermans middenveld. Vijf minuten na rust kwam RKDEO op voorsprong. Vanaf de zijkant werd een vrije trap genomen die verlengd werd bij de eerste paal. Ongelukkig werd deze bal door een van onze spelers aangeraakt. Thimo was volstrekt kansloos. Een paar minuten later kwam de genadeklap. Via de linker kant werd er een knappe combinatie vakkundig afgerond, 1-3.
  RKDEO was heer en meester. VVIJ bleef het wel proberen. Lange ballen en nog eens lange ballen. Meer smaken waren er niet! Toch leverde het VVIJ nog een doelpunt op. Daniel frommelt een balletje nog net langs de keeper, 2-3. Het leek opeens wel te kunnen. Een schot op de lat van Nik verdiende een beter lot maar helaas. In de slotseconde kreeg Daniel nog een tweede gele kaart en dus rood vanwege praten. Einde wedstrijd.

  RKDEO was een terechte winnaar. VVIJ kon niet imponeren. Ook nu was het opvallend hoe makkelijk een tegenstander VVIJ de baas is in het veld. Met alleen het spelen van lange ballen hopende op een bevlieging van onze spitsen is naïef. We spelen soms als een kip zonder kop. Praat met elkaar en zorg dat de juiste mensen aan de bal komen.

  PL