• Net Feyenoord

  4 dec 2018 PL
 • Na een heus tournee van drie uitwedstrijden mocht VVIJ vandaag weer eens thuis voetballen. Koploper TOGB, Delft en VFC waren de ploegen die het VVIJ de afgelopen weken behoorlijk moeilijk hadden gemaakt. Vooral de vorige week zo teleurstellend verlopen wedstrijd tegen VFC uit Vlaardingen zal nog lang op ons netvlies blijven staan.

  Er is de afgelopen week hard getraind en vooral ook gesproken hoe het voetbal weer kan terugkeren bij ons talentvolle team. Jazeker talentvol! Even voor alle duidelijkheid; VVIJ heeft een zeer goed elftal wat bestaat uit een mix van jong en oud. Het merendeel is rond de twintig jaar en heeft nog amper drie jaar ervaring op het niveau van de tweede klasse. Een aantal jongens krijgen nu pas voor het eerst dit seizoen de kans om zich te bewijzen! Kortom een geweldige prestatie als je nu al bovenin kan meedraaien. Voetballend kan het allemaal nog wel wat beter maar daar hebben we een trainer voor. Als VVIJ een voorsprong neemt laat het elftal zich terugzakken en probeert het met goede combinaties er onderuit te voetballen. Het lijkt de handelswijze te worden maar er moet nog het nodige aan gesleuteld worden want er gaat nog wel eens iets mis. Vandaag is de kans om te kijken of ze goed opgelet hebben op de training. De tegenstander heet Excelsior’20 uit Schiedam.

  Een druilerige zondagmiddag, een handjevol toeschouwers. Niet echt een entourage waar je warm van wordt. Aan de poort zijn bijna tien lootjes verkocht zodat iedereen een prijsje in de rust bij Henny kan ophalen. De spelers betreden het veld en onder leiding van scheidsrechter de heer Rampersad hopen we op een mooie zondagmiddag. Excelsior’20 heeft het betere van het spel. Zij vinden elkaar makkelijk met beweeglijke en fysiek sterke middenvelders en snelle aanvallers. VVIJ laat ze het spel maken maar verder dan wat losse flodders levert het Excelsior’20 weinig op. VVIJ neemt langzaam het initiatief over en prompt was het raak. Youssef profiteert van een foutje van de Excesior’20 goalie, 1-0. Nog vermeldenswaardig was een geclaimde penalty door de bezoekers. Een handsbal kon Ik vanuit mijn positie niet zien maar daar dachten de spelers en supporters van Excelsior anders over! Met de kleinst mogelijke voorsprong gaat VVIJ de rust de in. Onder het genot van een versnapering wordt de loterij gestart maar menigeen kan maar moeilijk zijn aandacht houden bij de lootjes omdat op het televisiescherm van ons clubhuis Feyenoord het ene mooie doelpunt na het andere maakt tegen kampioen PSV.

  De tweede helft is begonnen. VVIJ komt vaker op voorsprong. Het blijkt wekelijks lastig om de voorsprong te behouden. Zou het vandaag dan eens lukken? VVIJ begint goed aan de tweede helft. Het levert kleine kansen op. Excelsior’20 krijgt haast en schroeft het tempo op. VVIJ wordt teruggedrongen en met kunst en vliegwerk wordt er uitverdedigd. Keer op keer is de bal weer in bezit van Excelsior’20. Gelukkig worden alle grote kansen door de tegenstanders om zeep geholpen. Een onterecht gegeven penalty moet uiteindelijk Excelsior’20 langszij brengen. De grensrechter van de Schiedammers vond dat het recht zegevierde omdat voor rust een penalty door hun neus was geboord. Hij zei overigens, zeer sportief, dat hij de handsbal niet had gezien. Maar ja of deze penalty dan terecht is? We hoeven er niet lang over wakker te liggen. Stefan ziet de bal boven zijn hoofd op de lat belanden en wordt vervolgens verprutst door een inlopende speler. Er knakt iets bij Excelsior’20. Het geloof in een beter resultaat ebt weg. VVIJ komt weer beter in de wedstrijd. Nik, zojuist ingevallen krijgt de bal precies op maat en scoort de 2-0. In de extra tijd maakt Daniel nog de 3-0. Drie punten in de zak.

  Ik vind de uitslag wat geflatteerd omdat Excelsior’20 heel veel kansen heeft gekregen die er ook zomaar in konden gaan. Onder de immense druk uit voetballen is voor de jongens nog steeds erg lastig maar ik zie wel verbetering. Nadat de Schiedammers door hun eigen falen moegestreden waren zag ik VVIJ uit zijn schulp kruipen. Door goed combinatiespel werd de verdediging van Excelsior’20 soms kinderlijk eenvoudig weggespeeld met de twee doelpunten als voorbeeld. Volgende week is er wederom een thuiswedstrijd. Wippolder uit Delft is dan de tegenstander. Het spel van gisteren smaakt naar meer. Lekker trainen komende week en donderdag stiekem even naar Feyenoord kijken. Aanvang 20:00 in ons clubhuis.