• Middelmatig

  29 jan 2019 Paul
 • Middelmatig
  Gisteren speelde VVIJ uit tegen Oliveo te Pijnacker. Deze ploeg vond ik in de thuiswedstrijd heel aardig voetballen. In het vorige verslag waarschuwde ik nog voor Oliveo. Ze hadden hun eerste wedstrijd in het nieuwe jaar glansrijk gewonnen en waren volgens de verslagen van de diverse Rotterdamse voetbalsites in vorm. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

  Na een weekje sneeuw en twee trainingsavonden achtereenvolgens spieren trainen en voetvolley was van een echte voorbereiding geen sprake. Men keek dan ook wel op dat het vrijdag ging dooien en dat voor West 2 geen algemene afgelasting kwam. De verklaring van de KNVB was als volgt: In West2 zijn veel kunstgrasvelden (meer dan in andere districten) en de temperaturen zijn gemiddeld wat milder dan de rest van het land. Met andere woorden er zou zondag gevoetbald worden. Zaterdag om 12:00 appte Henny zijn pupillen dat het zondag door zou gaan.

  Om een verslag te schrijven moet je natuurlijk de wedstrijd gezien hebben. Het is nog veel leuker voor een schrijver als er ook nog beelden zijn. En die zijn er! Op het YouTube kanaal van Oliveo is maar liefst zestien minuten aandacht besteed aan de wedstrijd Oliveo – VVIJ.

  Het was ronduit teleurstellend wat onze jongens gisteren presteerden. We hadden de toss gewonnen en kozen voor het windnadeel. Binnen tien minuten stond het al 2-0 voor Oliveo. Geholpen door de wind en kapitale verdedigingsfouten gingen aan de goals vooraf. Het had ook zomaar 2-3 kunnen zijn als onze voorwaartsen hun vizier op scherp hadden staan. De aansluitingstreffer kwam er wel door Melle, 2-1. Casper had een penalty moeten krijgen en Oliveo een rode kaart maar de in mijn ogen matige scheidsrechter wilde hier niets van weten. Al eerder dit seizoen viel het mij op dat sommige scheidsrechters het tempo van de wedstrijd niet kunnen volgen waardoor ze vaak de situatie niet goed kunnen beoordelen. Een aantal van deze scheidsrechters maakt dan gelukkig wel gebruik van de assistenten. De scheidsrechter van gisteren deed dat niet. Zowel de assistenten van Oliveo en VVIJ konden net zo goed naar het clubhuis gaan om naar Feyenoord te kijken. Ik denk overigens dat Wim dat graag had gedaan!

  Rust 2-1 voor Oliveo. Het voordeel van de wind in de rug was nu voor VVIJ. Enorme kans net naar rust. Weer niet! Oliveo speelde zich er steeds makkelijk onderuit ondanks de wind tegen. VVIJ kwam ook in de tweede helft niet in haar spel. Vorige week nog een hele mooie eerste helft gezien met verzorgd voetbal. Vandaag boerenkoolvoetbal. Werkelijk niemand kon een bal goed aannemen en als het een keer lukte was de pass niet goed. Er gaven vandaag te veel spelers niet thuis. De 3-1 voor Oliveo werd ingeleid door een verdedigingsfout. De 4-1 een slim versierde penalty. De wedstrijd was ten einde en het aanwezige publiek snelde naar het clubhuis om het laatste kwartier van Feyenoord-Ajax te aanschouwen.

  Oliveo heeft verdiend gewonnen. “Wij waren niet bij de les” stond er vandaag te lezen in het AD. Deze woorden kwamen uit de mond van onze trainer. Een waarheid als een koe!

  PL