• Matige wedstrijd breekt VVIJ niet op!

  23 nov 2018 PL
 • Zondag 18 november speelde VVIJ alweer zijn achtste wedstrijd in de competitie. Vorige week tegen koploper TOGB ging er een streep door de eerste periode. Bijblijven bij de koplopers is nu gewenst om alsnog misschien een prijsje te pakken.
  D.V.V.Delft was de tegenstander. Deze ploeg, vorig jaar gedegradeerd uit de eerste klasse, had tot vandaag nog geen enkel punt. Opmerkelijk dat deze ploeg zo’n vrije val aan het maken is. Als ik de verslagen teruglees van Delft dan heeft het te maken met slordigheden en pech. Twee aspecten waar VVIJ over mee kan praten al leverde het wel dertien punten op!
  De wedstrijd werd gespeeld op natuurgras maar de mat leek niet echt op een biljartlaken meer op een curved TV. Zonder het veld de schuld te geven werd er de eerste helft ronduit matig gevoetbald door beide ploegen. VVIJ en Delft begonnen direct met lange ballen om hun voorwaartsen te bereiken. VVIJ had het betere van het spel maar keer op keer werd een medespeler in buitenspelpositie aangespeeld. Het middenveld stond goed en als er dan eens geen hoge bal naar voren werd geknald zorgde de middenlinie voor enig gevaar. Helaas belandde de bal halverwege de eerste helft na een prachtig opgezette aanval op de paal. Was dit het hoogtepunt? Nee VVIJ kwam op voorsprong. Een schot net buiten het zestien meter gebied werd door Casper in de rechterhoek prima binnengeschoten. Hierbij moet gezegd worden dat de matige keeper van Delft weinig weerstand bood. Mooie opsteker zo vlak voor rust. VVIJ kon nu met wellicht met wat meer rust de tegenstander gaan opvangen en de wedstrijd vroegtijdig beslissen. Stelde Delft daar wat tegenover? Jazeker maar door persoonlijke fouten van onze eigen spelers. Uit het niets speelden onze verdedigers wel vier of vijf keer de bal lukraak in de voeten van de tegenstanders die dan ook direct gevaarlijk werden. Gelukkig hadden zij al het gehele seizoen het vizier niet op scherp.
  Ik was verbaasd bij de start van de tweede helft. Een van de controlerende middenvelders werd eruit gehaald voor Daniel, een spits. Nu ging VVIJ voetballen zoals ze het laatste kwartier vorige week gespeeld hadden tegen TOGB. Toen moest een achterstand omgebogen worden maar nu een voorsprong over de streep getrokken worden?! Roland zakte wat meer naar het middenveld en Daniel schoof naar de punt. Met Redouan en Casper nog op de flanken leek dit wel erg aanvallend. Maar ja Peter zal zo zijn list hebben uitgedokterd tijdens de eerste helft.
  Al snel werd het gelijk van de trainer bevestigd met een prachtige vrije trap van Michiel, 0-2. Toch was het zoeken in het veld met teveel aanvallend ingestelde voetballers. Delft rook zijn kansen en ging beter voetballen. Zij kregen meer ruimte en voetbalden wel erg makkelijk door de linies van VVIJ heen. Het moet gezegd worden dat Delft een aantal zeer goede spelers had maar tot dan toe weinig geluk hadden. Binnen vijf minuten keerde het geluk terug. Tot tweemaal toe werd Stefan verschalkt. De stand was weer gelijk, 2-2. Wat een domper voor onze jongens. Peter bracht de wat meer verdedigende Jesse in voor Redouan om evenwicht in het team te brengen. Het jagen op het winnende doelpunt was begonnen. Beide ploegen gingen voor de winst. Het voetbal werd er niet beter op. Maar dan toch Daniel! Hij beschaamde het vertrouwen van zijn trainer niet! Net daarvoor belandde zijn inzet nog onfortuinlijk op de lat. Maar nu was een rake kopbal ook gelijk de winnende treffer. Met nog een wissel vlak voor het einde maakte Thomas zijn debuut voor VVIJ 1. De JO19-1 speler loste de geblesseerde Niels af. Je mag je haasje gaan ophalen bij Henny Peek, Thomas!
  Eind goed al goed. Wat heeft VVIJ het zichzelf moeilijk gemaakt vandaag. Laten we het maar snel vergeten en kijken naar de huidige stand. VVIJ staat keurig op de derde plaats en slaat een klein gaatje met de nummer vier. Volgende week weer een uitwedstrijd tegen VFC uit Vlaardingen. Het blijft droog met een schraal zonnetje. Koud wordt het maar onze jongens gaan zorgen voor hartverwarmend voetbal.