• Knappe overwinning VVIJ 1 bij competitiestart

  25 sep 2019 Paul
 • Knappe overwinning VVIJ 1 bij competitiestart

  Patrick Kok, trainer van Meeuwenplaat trainde vorig jaar nog zaterdagclub Heerjansdam die ooit in de jaren tachtig algemeen kampioen van Nederland werd. Kok gaf op Rotterdam Voetbal een interview over hoe zijn team ervoor stond zo pal voor de start van de competitie. Hij vertelde dat hij twee belangrijke spelers was kwijtgeraakt die samen verantwoordelijk waren voor bijna alle doelpunten van het afgelopen seizoen. In de voorbereiding viel het hem op dat het nu een stuk lastiger was om te scoren. Ook stipte hij aan dat de omschakeling bij balverlies niet altijd naar wens verliep en daar hard aan gewerkt werd.

  Afgelopen zondag was Meeuwenplaat onze eerste tegenstander op Groenvliet. Bij VVIJ zijn er ook wat mensen verdwenen maar het merendeel van de doelpuntenmakers zijn gebleven. Ook bij VVIJ en bij veel meer elftallen is de omschakeling bij balverlies een hot item. VVIJ is na drie gelijke spelen door in de beker met niet altijd goed voetbal maar wel met inzet en passie. Jongens die voor elkaar willen gaan. Conditioneel is het allemaal veel beter. De kwaliteit van de spelers is beter dan vorig jaar. Het is mijns inziens dan ook een kwestie van tijd dat het veldspel gaat verbeteren.

  Het was prachtig weer en iedereen had er veel zin in. De opening was voor VVIJ. Er werd goed gecombineerd en dit leverde dan ook kleine kansjes op. Het schot van Ido ging nog net langs de lat maar het schot  van Tom van der Horst vloog er op een Messi-achtige manier wel in, 1-0. VVIJ was veel sterker. Meeuwenplaat had moeite met het opjagen van VVIJ. Ze kwamen gewoon niet in de wedstrijd. Waar ik VVIJ vorig seizoen nog wel eens betrapte op knullig balverlies was het nu de beurt aan Meeuwenplaat. Dat er maar een keer gescoord was in de eerste helft mag een wonder heten.

  De tweede helft begon zoals de eerste helft eindigde. Een gretig VVIJ op zoek naar een volgend doelpunt. Een prachtige aanval ingeleid op het middenveld kwam bij Nik terecht die geen moment twijfelde en de bal direct doorspeelde naar Bram die helemaal vrij voor de doelman van Meeuwenplaat stond. Bram was misschien wel een beetje verrast omdat hij zo vrij stond en schoot de bal prompt ruim over het doel heen. Jammer maar mensen let op Bram, net overgekomen uit de jeugd, van deze spits gaan we dit seizoen meer horen!

  Het tweede doelpunt kon niet uitblijven. Wederom Nik krijgt aan de linker kant de bal aangespeeld en knalt pardoes van zo’n twintig meter de bal onderkant lat achter de verbouwereerde keeper, 2-0. Daarna maakt Ido kort achter elkaar nog twee doelpunten. Helaas wordt zijn tweede doelpunt wegens buitenspel afgekeurd na een prachtige combinatie met Tamer. Meeuwenplaat was murw gespeeld. Supporters van de Rotterdamse club dropen af en trainer Kok zat gelaten op de bank. Deze overigens sportieve wedstrijd eindigde in een verdiende overwinning voor VVIJ.

  Wat zegt deze overwinning ons nu? Qua resultaat een betere uitslag dan de start van vorig jaar. Er is meer talent, met deze spelers zou je zomaar meerdere systemen kunnen spelen, conditioneel is het team sterker, er wordt naar voren gevoetbald en bij balverlies is er  verbetering bij de omschakeling zichtbaar. Nog niet alles gaat goed maar dat kan ook niet. De uitdaging is om een stabiel elftal te worden. De diepe dalen, zoals vorig seizoen, moeten eruit. Ik ben ervan overtuigd dat met deze selectie dit mogelijk is. Volgende week als we uit tegen RVC’33 hebben gevoetbald dan weten we wat deze optimistische geluiden waard zijn…..

  Oh ja. Melle zijn knie is afgelopen dinsdag onderzocht. Zijn kruisband is intact. Wel wat lichte schade maar een rentree op het veld lijkt weer aanstaande. Geweldig nieuws toch? Mooi klusje voor Bob!

  VVIJ 1 – Meeuwenplaat 1 3-0

  Joey Swanink, Tom Derks, Jerremy Haarmans, Jeremy Maaswinkel, Niels Verdaasdonk, Ido Looren de Jong, Tom van der Horst, Michan Galekop( Tamer Ugur), Nik Jongbloed, Bram van Buuren (Casper Baggen), Vincent de Weger (Bas Roelofs).

  PL