• Jammerlijk verlies.

  26 feb 2019 Paul
 • Jammerlijk verlies

  Onder een mooi zonnetje werd zondag de wedstrijd gespeeld tussen RKDEO en VVIJ. Inmiddels behoort VVIJ niet meer tot de top 3 en is RKDEO langzaam weer op de weg terug om deze positie te gaan invullen. Vandaag vertrok de bus naar Nootdorp waar RKDEO zijn wedstrijden speelt. Een gezellige club met zeer gastvrije mensen.

  RKDEO kwam al na drie minuten aan de leiding. Vanaf rechts werd een voorzet door een van onze spelers verlengd en pardoes ingekopt door de volledige vrijstaande aanvaller van RKDEO. Hoe is het mogelijk dat deze jongen zo vrij kan staan! Plan A kon in de prullenbak. Er was natuurlijk nog genoeg tijd maar dit was echt onnodig. Daarna golfde het spel wat heen en weer waar de beste kansen voor RKDEO waren. Af en toe kwam VVIJ er gevaarlijk uit maar dan was de voorzet niet goed. RKDEO was veel gevaarlijker. Kans op kans werd gemist waardoor de wedstrijd niet al voortijdig was beslist. Na een eindelijk vlot lopende aanval schoot Onur de bal netjes in de rechterhoek binnen, 1-1. Maar direct na de gelijkmaker kroop VVIJ wederom door het oog van de naald. De paal bracht gelukkig redding. De goed leidende scheidsrechter floot voor het rustsignaal.
  RKDEO begon goed aan de tweede helft. Gelukkig voor VVIJ greep de verdediging goed in. Aan de andere kant waren er ook kansen voor VVIJ maar dat is nu wel alom bekend dat het verzilveren van kansen dit jaar niet het sterkste punt is. De wedstrijd vorderde maar vaak lag het spel stil voor een geblesseerde speler van beide verenigingen. Langs de lijn had het thuispubliek prima in de gaten dat er bij hun spelers vaak wat geacteerd werd. Bij ons misschien ook wel of zou het vermoeidheid zijn? Mij viel op dat een aantal spelers moeite had om het spel te volgen. Vaak met de handen steunend op de bovenbenen. Maar bij RKDEO leek de fut ook uit de ploeg hoewel zij nog een iets fittere indruk maakte dan VVIJ. Voorin werd door VVIJ nog twee kansen hopeloos overgeschoten en een schot vanuit de tweede lijn geblokt door een van onze aanvallers! Dan een snelle aanval van RKDEO over links. De voorzet wordt met een halve omhaal gemist maar wel door de attent meegelopen verdediger….ingekopt, 2-1. Het slotoffensief was dan weer wel voor VVIJ. Een vrije trap op de lat en een chaotische scrimmage in de zestien leverde helaas geen doelpunt meer op.

  Wederom het tweede verlies op rij. In mijn ogen een onverdiende nederlaag waar zeker qua kansen en soms de manier van spelen een gelijkspel verdiend zou zijn. Het is niet anders. Maar hopen dat we het hele seizoen geperiodiseerd hebben waardoor we vanaf de start van de laatste periode onze tegenstanders conditioneel gaan overlopen. Maar ik hou wel een beetje mijn hart vast!

  PL