• INFORMATIE SHEETS VAN VVIJ SEIZOEN 2018-19 NR 01/1e JAARGANG

  25 sep 2018 Sandra Velthuizen
 • Hartelijk welkom op Sportpark Groenvliet aan de rood-zwarte kant.Vanaf 23 september neemt de competitie weer een aanvang.

  Voor VVIJ een nieuwe richting, voetballen in district West 2. Voor de meeste van het VVIJ , de vaste supporters van VVIJ, is dit tegen totaal onbekende verenigingen m.u.v. SVV en Xerxes/DZB wellicht.

  23 september is de openingsronde van de competitie, en wij verwelkomen spelers en begeleiding van: XERXES/DZB uit Rotterdam. Uiteraard ook een hartelijk welkom aan de arbiter voor deze wedstrijd:DHR F. GROENEN

  Bijna iedereen, maar voornamelijk de ouderen onder ons, zijn bekend met de naam Xerxes. Deze club speelde nog in het betaalde voetbal van periode 1954- 1960. Het latere Xerxes/DHC 1966/67, 10e in de eredivisie, en 1967-1978 zelfs een 7e plaats. (met o.a. Wim van Hanegem). Niet te vergeten, het idool van de kleine Johan Cruyff was Xerxes grootste voetballer aller tijden: Faas Wilkes. De naam leeft voort want de huidige accommodatie luidt naar zijn naam.

  Xerxes/DZB als zondag amateurclub heeft nog niet dezelfde status als de zaterdag-sectie, maar tijd heelt alle wonden, en de kleuren zijn nog blauw wit horizontaal. Vorig seizoen ontsnapte onze gasten aan een rechtstreekse degradatie, en moest wel de nacompetitie in om het verblijf in 2e klasse veilig te stellen.

  VVIJ.o.l.v. zijn nieuwe oefenmeester Peter van Herpen heeft een degelijke oefencampagne achter de rug. De selectie heeft een jeugdig gezicht, met enkele nieuwe mensen van buitenaf o.a. Cabauw en Geinoord.

  De oefencampagne leverde zeges op tegen RVC'33 uit Reeuwijk en de kampioen van de 2e klasse D van vorig seizoen vv Groeneweg uit Zevenhuizen. Uiteraard bemoedigend, maar het team staat nog volop in de steigers. De bekerwedstrijden tegen LRC, Leerdam en vv Heukulum gingen verloren. Wellicht had er tegen Heukulum een puntje ingezeten, maar VVIJ kon slechts kort genieten van zijn gelijkmaker want Heukulum had het laatste woord uiteindelijk.

  De derde bekerwedstrijd om de plaatselijke eer was tegen IJFC en deze keer was het een "uitwedstrijd". Het was een echte derby, volop strijd en passie aan VVIJ zijde. IJFC wellicht op papier de betere ploeg, maar VVIJ verraste, kwam tweemaal terug van een achterstand; 2-2.

  Zeker de 1ste helft was VVIJ zelfs beter. Gezien het spelbeeld over 90 minuten een terechte uitslag. IJFC moest even slikken, want bij winst was men doorgegaan naar de volgende ronde. Voor VVIJ was dit een geweldige opsteker voor aanvang van de competitie.

  PROGRAMMA 1E SPEELRONDE: zondag, 23 september

  Excelsior '20 - VV Meeuwenplaat

  VV Hillegersberg - Antibarbari

  OLIVEO - TOGB

  RKDEO - Delft

  VFC - SVV" (zaterdag 22 september 19.30 uur)

  VVIJ - XerxesDZB

  SV Wippolder - Concordia

  PROGRAMMA VOLGENDE WEEK; zondag, 30 september

  Antibarbari - Excelsior '20

  Concordia - RKDEO

  Delft - SV Wippolder

  VV Meeuwenplaat - OLIVEO

  SVV - VVIJ

  TOGB - VFC

  XerxesDZB - VV Hillegersberg

  RANGLIJST:

  1 Antibarbari 0 0 0 0 0 0 0

  2 Concordia 0 0 0 0 0 0 0

  3 Delft 0 0 0 0 0 0 0

  4 Excelsior '20 0 0 0 0 0 0 0

  5 VV Hillegersberg 0 0 0 0 0 0 0

  6 VV Meeuwenplaat 0 0 0 0 0 0 0

  7 OLIVEO 0 0 0 0 0 0 0

  8 RKDEO 0 0 0 0 0 0 0

  9 SVV 0 0 0 0 0 0 0

  10 TOGB 0 0 0 0 0 0 0

  11 VFC 0 0 0 0 0 0 0

  12 VVIJ 0 0 0 0 0 0 0

  13 SV Wippolder 0 0 0 0 0 0 0

  14 XerxesDZB 0 0 0 0 0 0 0

  Later deze week is de nabeschouwing te lezen van de 1e speeldag en uiteraard de voorbeschouwing voor de 2e speeldag.

  De selecties

  VVIJ:

  Staf/begeleiding:

  trainer/ coach: Peter van Herpen

  assistent- coach; Jeffrey Gschwind

  team manager: Metin Canbolat

  assistent team manager: Henny Peek

  assistent scheidsrechter: Wim Berculo

  verzorger: Bert van Batenburg

  fysiotherapeut; Bob de Vries

  keeper-trainer: Marco Peek

  spelers:

  Stefan Kolvers, Timo van de Mueren . Ticho Zomer (doelverdedigers)

  Michiel Middelhuis, Casper Baggen, Jesse Vermeulen, Lars Pels, Onur Canbolat, Niels Verdaasdonlk. Melle van Gaal, Mareno Wietsma, Melvin van Eck, Bradley vanBommel, Ido Looren de Jong, Nick Jongbloed, Nico Roelofs, Youssef Elaarjaoui, Riduan Ezzafzaf, Jeremy Maaswinkel, Tom Derks, Raoul d'Hollosy, Roland Truggelaar

  XERXES/DZB;

  Staf
  Wegens vakantie van assistent teammanager Henny Peek deze keer helaas geen sponsor wedstrijdbal en pupil van de week. Bij de komende thuiswedstrijd is het echter "business as usual"'.

  DE VOORBESCHOUWING VOOR DE 1E SPEELDAG:
  De nr 3 van het vorige seizoen sv Wippolder ontvangt thuis Concordia, een stadsderby in Delft. Vorig seizoen was de openingswedstrijd Concordia v sv Wippolder (3-1) en de return destijds bij sv Wippolder: 3- 0. Beide ploegen zullen elkaar niet veel ontlopen, het verschil vorig jaar was het verschil in de eindklassering.

  WINST VOOR SV WIPPOLDER
  Vier clubs uit Rotterdam, dus de kans op een derby ligt ook voorhanden. v.v. Hillegersberg neemt het op thuis tegen rsv Antibarbari. De thuisclub werd vorig seizoen kampioen in de 3e klasse, dus dit is het debuut tegen de middenmoter van het vorig seizoen in de 2e klasse. vv Hillegersberg scoorde vorig jaar 125 goals. Of dat ook dit seizoen zal gebeuren lijkt onwaarschijnlijk, maar favoriet voor de volle winst tegen de studenten.

  WINST VOOR VV HILLEGERSBERG
  Vorig seizoen eindigde de wedstrijd tussen OLIVEO en TOGB in een gelijkspel; 2-2. De return bij TOGB was de winst voor de thuisclub; 2-0. TOGB was ijzersterk in thuiswedstrijden, geen nederlaag en won uit 5 van de 13 wedstrijden, en speelde 3 maal gelijk. TOGB is een ploeg om in de gaten te houden.

  OLIVEO heeft thuisvoordeel, maar toch TOGB met drie punten richting Berkel en Rodenrijs. TOGB een mogelijke kandidaat voor een hoge klassering.

  WINST VOOR TOGB
  De wedstrijd tussen RKDEO en Delft is een wedstrijd tussen nieuwkomers in deze editie van de 2e klasse D. Delft is de degradant uit de 1e klasse. RKDEO was de nr 2 in de 2e klasse C. Delft als degradant zou graag weer naar de 1e klasse willen promoveren, maar vorig jaar bleek duidelijk dat dit een maatje te groot was. RKDEO met een goed seizoen achter de rug, hetzij in 2e klasse, kan met het thuisvoordeel de volle winst pakken.

  WINST VOOR RKDEO
  VFC Vlaardingen tegen SVV Schiedam doet denken aan een regioderby. VFC eindigde vorig jaar op een 10e plaats De club speelt reeds vier seizoenen in de 2e klasse. SVV werd vorig jaar ongeslagen kampioen van de 3e klasse. Dit is echter een trapje hoger voor de mannen uit Schiedam tegen een geroutineerd VFC. Een goede test voor beide clubs. Wellicht zal uit deze wedstrijd geen winnaar voortkomen. Beide clubs lijken aan elkaar gewaagd.

  GELIJKSPEL
  Excelsior'20 geen echte hoogvlieger in de 2e klasse ontvangt zoals VFC,  en kampioen uit de 3e klasse, die vorig seizoen meer dan 100 goals scoorde. Het lijkt de ideale gelegenheid voor vv Meeuwenplaat, want zo heet de kampioen,een goede indruk te kunnen maken bij dit Excelsior ́20. Of is de realiteit toch dat de 3e klasse iets minder is qua niveau en het verschil tussen 3e en 2e klasse toch bestaat.. ? Desondanks hoeft de Meeuwenplaats niet bij voorbaat zonder punten huiswaarts te keren.

   

  GELIJKSPEL
  VVIJ tegen Xerxes DZB. De nieuwkomer uit West 1 ontvangt een club die vorig jaar tot op het laatst moest strijden om in de 2e klasse te blijven. Het zal even afwachten zijn of dit VVIJ daadwerkelijk een rol van betekenis kan spelen maar tegen deze opponent, met alle respect voor Xerxes, kan misschien een overwinning in het verschiet liggen. Het zal de perfecte start zijn, plus het feit dat VVIJ in openingswedstrijden vooral op Groenvliet goed voor de dag komt.

  WINST VOOR VVIJ.