•  

  Zaterdag 1 mei bereikte ons het droevige bericht dat ons Erelid en oud-voorzitter, Han van der Horst, toch nog onverwachts is overleden. Een groot clubman is heen gegaan. Regelmatig was hij nog in het clubhuis en langs de lijn bij thuiswedstrijden waar hij zijn kleinzoon, Tom, kon aanmoedigen bij ons eerste zondagteam.

  Een ritje naar het sportpark was voor Han een mooi voetbaluitje, zeker om dan ook zijn kleinzoon, Tom, te kunnen zien voetballen.

  Hij heeft zelf bij VVIJ gespeeld in de periode vanaf 1967

  Han heeft veel betekend voor VVIJ, ook bestuurlijk. Op 2 juni 1981 nam hij de voorzittershamer over van de inmiddels ook overleden Ad Nagtegaal. Hij is 5 jaar voorzitter geweest van VVIJ. 

  Inmiddels was toen ook een start gemaakt met het vrouwenvoetbal en daar heeft Han ook zijn bijdrage aan gehad. Zijn dochter Alayne van der Horst heeft daar ook gespeeld.

  We hebben Han leren kennen als een trouw clubman die bestuurlijk gezorgd heeft dat de overgang van IJsseloever naar Sportpark Groenvliet goed kon verlopen.

  In de jaren 90 kon hij zijn zoon Harold gaan bewonderen in de VVIJ selectie en vele oud supporters zullen Harold met zijn snelheid nog kunnen herinneren. Ook zijn andere, jongere, zoon Dennis heeft nog voor de VVIJ selectie gespeeld. De hele familie van der Horst waren voetbalfanaten, want zijn schoonzoon Marcel van Vliet heeft ook vele jaren het doel verdedigd van de selectie.

  Op 5 juni 1986 legde hij de voorzittershamer neer en droeg de voorzittershamer over aan Fons Schröder. Hij ruilde de voorzittershamer in voor de vlag en heeft nog vele jaren als grensrechter zijn steentje bijgedragen.

  Na zijn voorzitterschap was hij als directeur van HOMIJ hoofdsponsor van VVIJ

  Op 12 augustus 2001 is Han tot Erevoorzitter benoemd en heeft hij de gouden speld uitgereikt gekregen. Hier was hij bijzonder trots op. Deze oorkonde hing dan ook in het midden boven zijn bureau.

  De kunststof-voetbal aan het begin van het park en de tribune (die meeverhuisde vanaf Sportpark IJsseloever, daarvan was hij trots (mede-) initiator. Een blijvende herinnering van de werkzaamheden van Han tijdens zijn bestuurlijke periode.

  Wij wensen zijn familie heel veel sterkte toe de komende periode. Wij zeggen graag met oprechte deelneming:

  Han rust zacht en bedankt voor alle mooie jaren en je inzet voor onze mooie club VVIJ.

  "U doet de nabestaanden een groot plezier door een persoonlijk bericht of een bijzondere herinnering aan Han te plaatsen in het online condoleanceregister: www.memori.nl

  Klik hier voor de rouwkaart van Han van der Horst