• HET WEL EN WEE VAN VVIJ 2 ZONDAG IN SEIZOEN 2018-19

   

  Zondag a.s. begint de competitie voor de liefhebbers van VVIJ 2. Ondanks de degradatie uit de rsv Hoofdklasse, waar bijna niet aan was te ontkomen, toch met frisse moed beginnen aan de klus in de rsv 1e klasse met enkele nieuwe gezichten. Een bekend gezicht is Peter Woest en minder bekend zijn twee broers Berndt en Philip. Naast de familie Kippersluis kan in een adem de familie Woest worden genoemd. De bekercompetitie was succesvol, want of men nu wilt of niet, het team is een ronde verder, en hopelijk wacht een leuke tegenstander en een thuiswedstrijd.

   

  Terug naar de competitie met de volgende openingswedstrijden in de rsv 1e klasse B:

  so Soest 2 - sva Papendorp 2: de nr 3 tegen de nr 7 vorig seizoen, lijkt so Soest 2 met het thuisvoordeel favoriet.

  Roda'23 2 (Amstelveen/Bovenkerk) ontvangt Sporting 2, de nr 4 tegen de nr 6. Vorig seizoen waren de nrs 1 tm 3 aan elkaar gewaagd, de nr 4 met 14 punten minder dan nr 3, was ‘the best of the rest’. Roda'23 won op de laatste wedstrijddag deze wedstrijd vorig seizoen; 1-0. In Utrecht was Sporting de sterkste; 3-0. Wederom winst voor Roda'23.

  Pancratius 2 uit Badhoevedorp, nr 11 vorig seizoen, ontvangt thuis Zaanlandia 2. Een nieuw gezicht in deze klasse na promotie uit de 2e klasse C. Pancratius degradeerde in 2016-17 uit de rsv hoofdklasse. De dalende lijn zet zich gestaag voort, dus Zaanlandia hoeft niet met lege handen huiswaarts te keren.

  Hooglanderveen 2 , 6e plaats, tegen FC Abcoude 2, kon handhaving niet realiseren in de rsv Hoofdklasse. Het lijkt een wedstrijd waar de punten keurig worden verdeeld.

  Zeeburgia 2 uit Amsterdam Oost, een club met een groot verleden waar vele, latere goede voetballers de weg hebben gevonden naar het betaalde voetbal met succes. Vorig seizoen behaalde Zeeburgia een 10e plaats na gepromoveerd te zijn in 2016-17 uit de 2e klasse.

  Kunnen de liefhebbers m.a.w. VVIJ 2 de eerste punten behalen in een nieuw seizoen rsv 1e klasse? Het is niet onmogelijk, maar alles valt of staat bij VVIJ 2

  KFC 2 , finishte 3e in de rsv 1e klasse A maar de nacompetitie bracht geen promotie. KFC 2 ontvangt SDZ 2, dat vorig seizoen als laatste eindigde in de rsv 2e klasse B. SDZ 3 was runner up en realiseerde via de nacompetitie promotie naar de rsv 1e klasse, maar deze plek wordt  ingenomen door SDZ 2. KFC 2 gaat opnieuw een poging wagen te promoveren naar de rsv Hoofdklasse, dus dan zal een wedstrijd tegen SDZ 2 gewonnen moeten worden.

  Legmeervolgels 2, gelijk aan VVIJ2, degradant uit de rsv hoofdklasse ontvangt op de Randhoorn, in Uithoorn. Een nieuwe club in deze klasse; Zwaluwen Utrecht 2, waar momenteel oud VVIJ trainer Michel Blokker werkzaam was vorig seizoen, en wellicht nu beginnend aan zijn 2e seizoen. Vriendenschaar 2 was echter de kampioen, maar koos voor zaterdagvoetbal.

   

  Zwaluwen eindigde als 4e  achter runner up SCH 2, en so Soest 3 ,maar is toch de ploeg die gaat uitkomen in de rsv 1e klasse. Desondanks zal Legmeervogels de volle winst gaan pakken.