• Hands of!

  6 mrt 2020 Paul
 • Hands of!

  Mijn werk slurpt veel vrije tijd op zodat het schrijven van een verslagje alleen nog maar op vrijdag kan worden gepland. Desalniettemin vind ik het ook na bijna een week erg leuk om even terug te blikken. Ik hoop jullie ook!

  Het voordeel van een laat verslag is dat de actualiteit je niet meer zo snel kan inhalen. Dat zondag Ajax, na het verlies, tegen AZ voor een loodzware opgave stond in de beker tegen FC Utrecht is inmiddels bevestigd door de kansloze nederlaag die ze leden. Feyenoord zal in de beker de tegenstander worden. Met maar liefst 7-1 ging NAC ten onder. Het Coronavirus houdt de hele wereld in zijn greep en zal niet zonder gevolgen blijven voor de economie. Niet alleen de economie heeft hier onder te leiden ook grote sportevenementen zullen geschrapt worden om het virus niet verder te laten uitbreiden. De KNVB volgt de adviezen van het RIVM. Er kan het weekend vooralsnog gevoetbald worden. Het schudden van de handen zal niet plaatsvinden. Dan maar een vriendelijk knikje!

  Met de zeperd tegen COAL nog in ons achterhoofd stond afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen VFC uit Vlaardingen op het programma. Peter sprak vrijdag in het AD dat zijn ploeg wisselvallig was en vooral erg jong! Ook: ”We zullen moeten winnen om aan te haken bij het linker rijtje”. Ik denk dat het huidige basisteam een gemiddelde leeftijd heeft tussen de 21 en 22 jaar. Dat is jong! De jeugd heeft altijd de toekomst en VVIJ kan trots zijn op dit elftal waar het merendeel ook zijn voetbalopleiding heeft genoten.
  VVIJ speelde de eerste twintig minuten van de wedstrijd het beste voetbal van dit seizoen! Twee fantastische doelpunten door Bram beide uit vloeiende combinaties. Daarna zakte VVIJ weg en ging VFC beter voetballen. Er werden veel fouten gemaakt waardoor het steeds onrustiger werd. Door een penalty kwam VFC dichterbij. Dit was de ruststand. Na rust ging VFC op zoek naar de gelijkmaker Die kwam er ook, 2-2. Je kan als neutrale toeschouwer natuurlijk genieten van zoveel doelpunten, fouten en kansen maar als VVIJ-supporter kun je wel huilen. De tranen waren nog niet opgedroogd toen Brian mocht aanleggen voor een penalty (handsbal VFC). Brian, inmiddels gepromoveerd tot eerste penaltynemer, faalde niet, 3-2. Maar het was nog niet voorbij. VFC kwam vlak voor tijd weer langszij, 3-3. Zou dit dan de mijns inziens de verdiende puntedeling zijn? Nee!!! Een minuut later gaf de scheidsrechter weer een penalty voor VVIJ en weer was het een handsbal. De meegereisde supporters uit Vlaardingen riepen in koor om de VAR. Maar ja die was er niet. Brian nam zijn aanloop en schoot de bal weer in de linkerhoek van het doel, 4-3. Einde wedstrijd.

  De derde overwinning dit jaar is een feit. Het voetbal was bij vlagen oogstrelend maar ook tenenkrommend. Peter heeft gelijk, wisselvalligheid troef. Komende zondag begint de strijd om de derde en laatste periode in de competitie. Iedereen kan van iedereen winnen. Dus waarom niet? Als er landelijk de komende dagen geen drastische maatregelen worden genomen vanwege het Covid-19 (Coronavirus) door de overheid dan gaan we zondag op bezoek bij Excelsior 20. Huiswerk voor thuis: geregeld je handen wassen met zeep en handen schudden of omarmen zoveel mogelijk vermijden, uitgezonderd je vriendin maar niet haar zus!

  PL

  VVIJ 1 – VFC 1 4-3 (2-1)

  Opstelling VVIJ:

  Joey Swanink, Raoul D’Hollosy, Jeffrey van de Werken, Jeremy Haarmans, Casper Baggen (Tom Derks), Niels Verdaasdonk (Michan Galekop), Brian Siegelaar ,Tom van der Horst, Ido Looren de Jong, Nik Jongbloed, Bram van Buuren (Vincent de Weger)