• Gezocht doelpuntenmakers!

  22 jan 2019 Paul
 • Gezocht doelpuntenmakers

  Zaterdag om drie uur zat ik voor de buis om naar de stadsderby IJsselmeervogels – Spakenburg te gaan kijken. De Feyenoord-Ajax klassieker maar dan op het hoogste amateurniveau. Ik vind amateurvoetbal leuk om naar te kijken. Ik durf haast te zeggen dat het amateurvoetbal verfrissender is dan de doorsnee wedstrijd in de eredivisie van het betaalde voetbal. Soms heerlijke dribbels, mooie goals maar ook afschuwelijke blunders en gemekker tegen de scheidsrechter wisselen elkaar in rap tempo op.
  Het viel allemaal tegen. De belangen waren te groot. Niemand wilde verliezen. En al helemaal na de rode kaart voor een speler van IJsselmeervogels zat de wedstrijd bij een 1-1 op slot. IJsselmeervogels koesterde het puntje met tien man en Spakenburg was niet goed genoeg om het de Vogels lastig te maken. Jammer van zo’n affiche. Dan maar morgen op Groenvliet als onze rooie de blauwe ontmoeten. Niet de Vogels maar VVIJ en geen Spakenburg maar V.V. Meeuwenplaat uit Hoogvliet/Rotterdam.
  De entourage was een stuk minder dan amper vierentwintig uur eerder in Spakenburg. Maar liefst achtduizend toeschouwers tegen amper honderd vandaag. Hoe kan het toch dat er niet meer mensen op deze zonnige dag naar deze wedstrijd komen kijken. VVIJ staat sinds tijden weer hoog op de ranglijst met maar twee punten achterstand op de nummer twee. Aan de mensen die VVIJ een warm hart toedragen ligt het niet. Na een afwezigheid van twee jaar staat er weer een wekelijks verslag in de Zenderstreek en ook dit verslag wordt wekelijks gepost op de website. Misschien zal het helpen als VVIJ wordt genoemd in de preview voor het amateurvoetbalweekend in de vrijdageditie van het AD. Ik denk uiteindelijk dat het wel goed komt als VVIJ de lijn doorzet waar het in december mee is gestopt, namelijk winnen!
  Meeuwenplaat de huidige nummer zes van de ranglijst had zijn laatste wedstrijd met maar liefst 8-0 verloren tegen Hillegersberg. Met maar een wissel werd er afgereisd naar IJsselstein. Volgens een supporter waren er wel zeven basisspelers geblesseerd. VVIJ mist ieder week wel een speler door een blessure maar dit wordt week in week uit altijd goed ingevuld door en van de andere selectiespelers. Voor een trainer natuurlijk een geruststellende gedachte.
  VVIJ begon de wedstrijd goed, zeer goed! Prachtige driehoekjes, gevarieerd spel en kansen. Geweldig hoe Melvin van achteruit inschoof en Lars keer op keer langs de lijn opkwam! In de eerste helft had VVIJ voor moeten staan. Zeg maar gerust dat onze voorwaartsen het vizier niet op scherp hadden staan. De aanvallers van Meeuwenplaat gelukkig ook niet. Een paar keer kwamen ze er razendsnel uit. Niels had zijn handen vol aan de technisch vaardige linksbuiten van Meeuwenplaat. VVIJ bleef het beste van het spel houden en keer op keer met vlot lopende aanvallen strandde het bij de keeper van de tegenstander. Het balletje wilde er domweg niet in. De scheidsrechter floot precies na vijfenveertig minuten af voor de warme thee met een stukje fruit.
  De tweede helft was helaas een stuk minder. Meeuwenplaat groef zich in en wilde beslist niet verliezen. Spaarzaam kwamen ze nog uit hun schulp. VVIJ bleef de wedstrijd dicteren maar werd naarmate de wedstrijd vorderde slordiger en slordiger. Nik en Casper, uitblinkers in de eerste helft, konden nog maar zelden hun gevaarlijke voorzetten geven. Onnodig balverlies, verkeerd inpassen en weinig kansen creëren domineerden helaas het spel van de tweede helft. Ook nadat supersub Daniel binnen de lijnen kwam veranderde er aan het spelbeeld niet zoveel. VVIJ hield het overwicht maar vergat te scoren. Meeuwenplaat vierde het gelijkspel als een overwinning en als je dan bedenkt dat concurrent RKDEO, waarmee VVIJ een verbeten strijd levert om de tweede plaats, zijn thuiswedstrijd had verloren dan krap je je nog wel eens achter je oren.
  Al met al een puntje ingelopen op de nummer twee. Nog veel belangrijker was het goede spel in de eerste helft. Het was een lust voor het oog hoe er werd gevoetbald. In de tweede helft was het niveau weliswaar een stuk minder maar bleef VVIJ de bovenliggende partij. Allemaal pluspunten zo vlak na het trainingskamp in Turkije waar de basis is gelegd voor nog veel betere resultaten. Wel zullen Peter en zijn team op de trainingen op zoek moeten gaan naar doelpuntenmakers…
  Volgende week, als de winter ons land snel weer verlaat, spelen we tegen Oliveo in Pijnacker. Thuis bleef het 0-0. Een goede ploeg die gisteren zijn wedstrijd wel winnend heeft afgesloten. We zijn gewaarschuwd!

  PL