• VVIJ & Dannenburg Fysiotherapie

    VVIJ is blij dat wij ook het komende seizoen 2021/2022 weer samenwerken met Dannenburg Fysiotherapie. Gezond sporten is belangrijk voor een optimale sportbeleving.  Met de specifieke kennis en ervaring van Dannenburg Fysiotherapie kan elk lid hierin optimaal ondersteund en begeleid worden.

     

    Even voorstellen

    Wij zijn Dannenburg Fysiotherapie. Wij zijn er voor al je klachten en blessures en  gespecialiseerd in sportblessures en voetbalrevalidatie. Al jaren zijn wij actief binnen de topsport, zoals bij voetbalclubs Feyenoord en PSV. Er komen nog steeds voetballers (en andere topsporters) vanuit binnen- en buitenland om bij ons te trainen of te herstellen van blessures. Hierdoor hebben wij de nodige ervaring opgedaan met het behandelen van profvoetballers. Deze ervaring kunnen wij uitstekend toepassen bij het maken van protocollen en het revalideren van de amateurvoetballers. De combinatie van preventief handelen, adviseren van trainers wat betreft periodisering en het snel kunnen handelen bij blessures maken ons het ideale team voor een optimaal herstel. Ook voor manuele therapie, dry needling en echografie kun je bij ons terecht.

    Waar kun je ons vinden?

    Onze fysiotherapiepraktijk is gevestigd in hartje Zenderpark. Maar vanaf dit seizoen ga je ons ook meer op de club zien. Iedere dinsdag en donderdagavond zal er van 18.30 tot 19.30 een inloopspreekuur zijn op de club, verzorgd door onze fysiotherapeute Maylou Bottou. Dit inloopspreekuur is gratis voor alle leden van VVIJ.

    Waarvoor kun je bij ons terecht?

    Eigenlijk voor alle vragen en hulp rondom blessures en opbouw van je trainingen. Hoe voorkom ik een blessure? Wat moet ik doen met specifieke klachten? Hoe bouw ik het beste een training op met een speler? Loop gerust bij ons binnen, of zoek contact met ons op.

    Tijdens het inloopspreekuur worden je klachten beoordeeld en krijg je een duidelijk advies t.a.v. je blessure. Mocht er een indicatie zijn om fysiotherapie te starten, kunnen we een afspraak maken op de praktijk. We zorgen tevens voor terugkoppeling naar trainers over de aard van de blessure. Ook kunnen zij advies krijgen t.a.v. trainingsbelasting en een prognose van de verwachte tijdsduur.

    Adviezen voor de start van het seizoen

    Dit seizoen krijgen we te maken met een bijzondere start. Het afgelopen seizoen was een bijzondere, door de COVID-19 maatregelen. Hierdoor was de structuur uit de trainingsopbouw, vielen wedstrijden uit en werd trainen in het algemeen moeilijker gemaakt (avondklok, sportpark dicht, etc.)

    Nu de versoepelingen zijn ingegaan, mogen we weer veel doen. Gelukkig! Door al het enthousiasme kan dit er wel voor zorgen dat we te snel en te hard gaan. Gelijk hele wedstrijden spelen, eindeloos op doel schieten, sprints op volle snelheid… Deze activiteiten kunnen leiden tot blessures, omdat het lichaam niet meer gewend is op een dergelijke manier te worden belast.

    Hieronder volgen een aantal tips en adviezen voor opbouw van de trainingsintensiteit.

    1. Inventariseer onder je spelers;

    -        Wie heeft er veel getraind?

    -        Wie heeft er weinig getraind?

    -        Wie heeft er niet getraind?

    Aan de hand van bovenstaande ga je aan de slag met je voorbereiding. Je weet nu welke je spelers je wel al veel kan mee laten doen en welke spelers je nog even aan de belasting wil laten wennen.

            2. Wil je graag peilen hoe je spelers er conditioneel voorstaan?

    -        Start nog niet gelijk met partijvormen; niet fitte spelers die vermoeid zijn raken in duels vaak sneller geblesseerd.

    -        Start met intervalloopjes. Deze loopjes kunnen variëren van kortere loopjes intensief tot langere loopjes extensief.

    -        Begin niet met 100% sprints. Start bijv. op de eerste training met 60% van de maximale snelheid en bouw dit de volgende training op naar 70%. Zo kan je er iedere training 10% aan toevoegen tot je op 100% zit.

    Meer vragen over een verstandige seizoensopbouw en evt. periodisering? Laat het ons weten!

            3. Geef je spelers het advies goed te drinken en te eten.

    -        Kom je terug van een vakantie Kreta met alleen maar bier en gyros en een vlucht de nacht voor de training? Laat deze speler aangepast trainen.

    -        Zeker voor de warme dagen; zorg dat je voldoende drinkt. Vocht verliezen betekent ook vocht tot je nemen.

    -        Alcohol na een training of wedstrijd kan zorgen voor vertraagd herstel.

             4. Inventariseren van vermoeidheid tijdens de training

    -        Spelers ogen vermoeid tijdens de partijvormen aan het eind van de training. In de vermoeidheid is er het snelst kans op een blessure. Wellicht is het verstandig (om voor desbetreffende speler) een pauze in te gelasten.

    -        Je zult altijd zien dat er spelers aan de bovengrens zitten qua conditie en spelers aan de ondergrens. Laat de jongens aan de bovengrens gerust wat meer doen!

     

     


    Contact gegevens:

     Functie Naam Contact

    Verzorging

     

     

     

    Dannenburg Fysiotherapie

     

     

     

    Dannenburg Fysiotherapie
    Schepenensingel 31 
    3404 ES IJsselstein

    CONTACT & AFSPRAKEN
    030 - 721 0930
    info@dannenburgfysiotherapie.nl