• FC Utrecht Jo12-1 tegen VVIJ Jo13-1

  20 mrt 2023 Ralf Bunnik
 •  

  zondag 19 maart, 08:45u aftrap

   

  Vandaag speelden de mannen van Vvij 13-1 op uitnodiging tegen de 12-1 van FC Utrecht.

   

  Met enige spanning wegens het ontzag voor de beroemde tegenstander begonnen de boys aan hun warming-up. Het was verleidelijk voor ze om naar die van de tegenstander te kijken. Na een dringende oproep van de trainer om de focus naar de eigen acties te verleggen, kwamen ze er goed in.

   

  Wegens het ontbreken van de scheidsrechter van dienst deed onze gepassioneerde trainer Mohamed Hafid een beroep op onze KNVB-scheidsrechter Abdel Ouari, die zo sportief was om op zijn vrije, nogal vroege  toeschouwerszondag toch maar weer het fluitje in de mond te nemen.

   

  Na een korte fase van aftasten in het eerste kwart van de afgesproken 4 x 15 minuten, kwamen onze boys er goed in. Ze gaven prima invulling aan de afspraken die in de kleedkamer met de trainer waren gemaakt: spelen op balbezit en nog eens balbezit en als je kunt scoren, dan mag dat. Nou en dat deden ze!

   

  Gewaarschuwd door de trainer voor het hoge tempo en het technische spel dat kon worden verwacht van de tegenstander, hield iedereen zich goed aan zijn rol en taken. Daardoor en door het eveneens van tevoren goed besproken verplaatsen van de bal op de juiste manier, konden onze mannen meerdere keren mooie aanvalssituaties opbouwen, waarin al vrij snel de 0-1 werd bereikt. Ook de 0-2 kwam voort uit goed opgebouwd spel, waarbij het doel van de tegenstander van dichtbij werd opgezocht.

   

  De jongens van Utrecht waren echter gretig en onvermoeibaar en lieten zich de kans die ontstond door een kleine terugval aan VVIJ-zijde niet ontnemen: met een prachtige boog liet de spits van Utrecht de bal van een behoorlijke afstand over en achter onze keeper belanden, een klein applausje waard: de 1-2 was een feit!

   

  Onze jongens lieten echter niet meer los en deden alles om zich de winst niet meer te laten ontnemen, wat resulteerde in de uiteindelijke 1-3 uitslag.

   

  Al met al een prachtige ervaring voor onze mannen die met een resultaat boven verwachting weer naar huis konden!