• Eeuwig zonde

  29 nov 2019 Paul
 • Eeuwig Zonde!

  Als je bedenkt dat VVIJ twee weken geleden met maar liefst 1-5 gewonnen heeft en midweeks met 1-8 van de O-23 van Maarssen dan was de nederlaag afgelopen zondag ronduit teleurstellend. Tegen het op de tweede plaats staande Antibarbari werd de wedstrijd in precies tien minuten weggegeven. Twee verdedigingsfouten lagen ten grondslag aan de wel heel vroege comfortabele voorsprong voor de studenten uit Rotterdam. Deze ploeg had een aantal zeer goede voetballers in haar gelederen die vlot kon combineren. VVIJ was na de snelle achterstand aangeslagen. Er werd nauwelijks gecombineerd en al heel snel werd de lange bal gehanteerd in een poging om onze voorwaartsen te bereiken. Zij waren kansloos tegen de goed gegroepeerde Rotterdamse verdediging. Het leek voor Antibarbari een makkelijke middag te worden want bij VVIJ lukte bijkans niets. Toen ook nog Casper zeer ongelukkig in botsing kwam met zijn tegenstander en zich moest laten vervangen was het wel even klaar na vijfenveertig minuten.

  Na een donderspeech van onze trainer kwam VVIJ na rust wat beter uit de startblokken. Het middenveld kwam meer aan de bal waardoor er ook beter werd gevoetbald. De vele kansen die Antibarbari in de eerste helft kreeg bleef nu beperkt tot wat speldenprikjes. VVIJ kreeg wel kansen maar kon deze niet benutten. Wel zijn we goed in het pakken van kaarten. Teveel naar mijn mening. Het scheidsrechterskorps helpt daar soms een handje bij maar vaak zijn we zelf debet aan het verkrijgen van kaarten. De aanname van de bal is heel vaak niet goed en proberen dan dit te corrigeren ten koste van een overtreding. Concentratie en vooral een goede techniek is nodig om kaarten te voorkomen.

  Er wordt al met al in de tweede helft met passie gestreden voor een beter resultaat. Zeker toen Tamer in het veld kwam. Wat is het jammer dat deze jongen zo weinig speelt. Ik begrijp dat hij niet altijd fit is want eenmaal fit kan hij een wedstrijd beslissen! Vlak voor tijd scoort Ido nog de aansluitingstreffer en in blessuretijd lijkt Nik de gelijkmaker binnen te schieten maar mist de bal volledig. Antibarbari laat in de tweede helft bitter weinig zien maar VVIJ lukt het gewoon niet om, op basis van de tweede helft, de verdiende gelijkmaker te scoren. Helaas prijkt na het eindsignaal van de scheidsrechter de 1-2 op het scorebord.

  Deze nederlaag was niet nodig geweest als we het eerste kwartier geconcentreerd hadden gevoetbald. Eeuwig zonde! Na Casper viel ook Jerremy Haarmans en Jeffrey uit, kreeg Jelle ook nog zijn tweede gele kaart dus rood. In de aanloop naar de uitwedstrijd tegen Groeneweg uit Zevenhuizen zal het voor Peter wel weer even puzzelen worden. Ik wens hem veel succes.

  PL

  VVIJ 1 – Antibarbari 1 1-2

  Opstelling VVIJ: Joey Swanink, Jelle Vergeer, Jerremy Haarmans (Jeremy Maaswinkel), Jeffrey van de Werken (Tamer Ugur)), Casper Baggen (Jesse Vermeulen), Niels Verdaasdonk, Ido Looren de Jong, Tom van der Horst, Brian Siegelaar, Nik Jongbloed, Bram van Buuren.