• De zeventiger jaren

  Bij de senioren wist het vaandelteam zich nog steeds te handhaven in de tweede klasse. Het seizoen 1971/72 begon slecht, maar met het vorderen ervan werden een paar opmerkelijke resultaten geboekt, zoals een 3-1 overwinning op kampioen CDN.
  VVIJ eindigde dat seizoen op een tiende plaats.

  Hoewel in het bezit van een fraai sportpark, waren er nog wel enkele wensen. Eén van die wensen was een overdekte tribune.

  Een actiecomité zorgde voor de benodigde gelden door onder meer obligaties uit te zetten. Een bouwploeg bestaande uit een grote groep vrijwilligers stak de handen flink uit de mouwen. Bij de laatste thuiswedstrijd van het seizoen 1971/72 opende burgemeester Timmermans de prachtige overdekte tribune.

  In het seizoen 1972/73, na een vierjarig verblijf in de tweede klasse, viel het doek voor VVIJ. Op de ranglijst eindigde de rood-zwarte formatie stijf onderaan met 15 punten uit 26 wedstrijden.

  Al sinds de dertiger jaren stak men bij Het Wapen van IJsselstein de clubvlag uit als VVIJ 1 thuis speelde. Bij afgelasting werd de vlag weggehaald, zodat iedereen kon zien dat de wedstrijd niet doorging. Vanaf 1974 werd bij het groeien van de wijk IJsselveld ook 'gevlagd' vanaf de IJsselhal.

  Meer communicatiemogelijkheden maakten een aantal jaren later een einde aan deze dundoekmethode.

  Het gouden jubileum in 1976 vierde VVIJ met een erewedstrijd tegen de oud-internationals op zaterdag 21 augustus, een reünie in het Wapen van IJsselstein en op zaterdag 11 september een feestavond in de grote hal van Terberg. Daar traden Harry Touw en Het Cocktail Trio op.

  VVIJ telde toen 670 leden, in de competitie werd uitgekomen met 12 senioren- en 25 jeugdelftallen.

  Met de start van het seizoen 1976/77 kwam er op het sportpark IJsseloever een zesde veld bij. Het eerste elftal voelde zich in de jaren zeventig thuis in de derde klasse, zoals blijkt uit de resultaten. In 1974 was er bijna promotie, het jaar daarop een vierde plaats, in 1976 een vijfde plaats en een derde plaats aan het eind van het seizoen in 1977. In dit jaar werd ook het hoofdveld van een heuse lichtinstallatie voorzien.