• DE NABESCHOUWING VVIJ 1 2E KLASSE D WEST 2

  1E SPEELDAG

  Vijf van de zeven wedstrijden eindigden in een overwinning, driemaal was de thuisclub succesvol, en tweemaal waren de bezoekers het sterkste. Een van de drie succesvolle thuisclubs was VVIJ. Hoewel de eindstand doet vermoeden een wedstrijd tussen twee gelijkwaardige ploegen, was echter niet het geval. VVIJ had na een moeilijke beginfase echter het beste van het spel. met name in de tweede helft. Na een 0-0 ruststand brak VVIJ de ban met twee goals, Xerxes scoorde de aan- sluitingstreffer, en even leek het dat Xerxes ook nog langszij kan komen, VVIJ herstelde en had in de laatste tien munten zeker, dotten van kansen om de voorsprong veilig te stellen maar faalde.zelfs voor een open doel. Na bijna vijf minuten extra tijd klonk het laatste fluitsignaal.

  Een andere succesvolle thuisclub was nieuwkomer RKDEO dat korte metten maakte met Delft, de degradant uit de 1e klasse, het werd een grote uitslag 5-0.

  Een andere nieuwkomer in de 2e klasse ; vv Hille- gersberg. Vorig seizoen kampioen in de 3e klasse, won van een mid- denmotor uit deze klasse vorig seizoen Antibarbari 1-0.

  Dus de drie nieuwkomers waren dus succesvol in hun thuiswedstrijden. TOGB won bij Oliveo met grote cijfers om zijn bedoelingen duidelijk te maken: 0-5.

  Een andere kampioen vanuit de 3e klasse Meeuwenplaat wasminder succesvol in de uitwedstrijd bij Excelsior'20; 3-0.

  De openingswedstrijd van de 2e klasse D was echter op zaterdag in Vlaardingen waar de thuisclub VFC de punten deelde met weer een andere kampioen uit de 3e klasse, SVV uit Schiedam; 1-1.

  sv Wippolder de nr 3 van vorig seizoen kwam thuis niet verder dan een gelijkspel tegen Concordial 2-2.

  DE VOORBESCHOUWING VVIJ 1 2E KLASSE D WEST 2

  2E SPEELDAG;

  VVIJ is te gast in Schiedam op het Sportpark Harga, de thuishaven van SVV. SVV zondag werd vorig jaar ongeslagen kampioen van de derde klasse. debuteerde met een gelijkspel. Kan VVIJ een goed resultaat halen bij SVV ? Voetballend is VVIJ wellicht een van de betere teams, maar soms komt er meer kijken, zoals fysieke kracht, mentale weer- baarheid, Desondanks hoeft VVIJ niet met lege handen huiswaarts te keren.

  Een andere winnaar op de eerste dag TOGB ontvangt thuis VFC. Het vorig seizoen won TOGB thuis van VFC( 2 1) en in Vlaardingen werd het een gelijkspel (1 1). Tevens verloor TOGB thuis geen enkele wed- strijd (8-5-0) vorig seizoen, dus alles wijst op een nieuwe overwinning voor TOGB.

  RKDEO ook een vijfklapper op de eerste dag, gaat op bezoek bij Concordia uit Delft. Concordia keerde huiswaarts met een punt bij sv Wippolder en kijkt vol vertrouwen uit naar het bezoek van RKDEO. Op papier lijkt toch dat RKDEO de betere ploeg, maar nu alleen nogwaarmaken op het kunstgras(veld).

  Excelsior'20 eveneens winnaar op de 1ste dag, is te gast bij Antibarbari, de Rotterdamse' studentenclub. Vorig seizoen eindigde deze wedstrijd in een gelijkspel: 1-1. waarschijnlijk een resultaat waar beide teams mee zouden kunnen leven.

  vv Hillegersberg, de vijfde en laatste winnaar op de openingsdag, speelt een derby bij Xerxes DZB en hoopt iets mee te kunnen nemen Xerxes DZB heeft waarschijnlijk andere ideeen en zal graag deze thuiswed- strijd winnen willen afsluiten.

  Wederom een derby in Delft tussen vv. Delft en SV Wipppolder. Delft, degradant uit de 1e klasse,kreeg een geweldig pak slaag bij RKDEO en sv Wippolder kwam niet verder thuis tegen Concordia dan een geliijkspel. Kande thuisclub zich revancheren voor het pak slaag bij RKDEO, of wordt sv Wippolder weer een punt rijker ?

  vv Meeuwenplaat ging verrassend onderuit bij Excelsior'20 (3-1) en hoopt tegen OLIVEO op de eerste punten. Het is voor de thuisclub zijn debuutwedstrijd in de 2e klasse. OLIVEO leed een flinke nederlaag thuis tegen RKDEO en hoopt het tij te kunnen kerenbij de promovendus met minimaal een punt.

  Welke van de vijf winnaars op eerste dag kunnen na vandaag wederom als winnaar voor de tweede maal op rij de ranglijst aanvoeren ?