• De man van gras.

  1 okt 2019 Paul
 • De man van gras.

  Toen Henny zondag de jongens appten dat de wedstrijd op natuurgras definitief doorging was Nik door het dolle heen. Nik Jongbloed, 20 jaar, nieuwbakken bedrijfskundige maar vooral spits van VVIJ 1 met voorliefde voor natuurgras. Nik heeft zijn hele leven bij Cabauw gespeeld waar het natuurgras nog nooit vervangen is door een paar kunstsprieten. Hij woont in Lopik maar ook als hij daar zou voetballen dan rolt de bal gewoon over echt gras. Vorig jaar kwam Nik naar VVIJ om onze aanval te versterken. Hij was het afgelopen seizoen niet altijd tevreden over zijn spel en baalde nog meer van de talrijke kleine blessures die hem vaak buiten de basis hield. Wellicht dat het kunstgras hem parten heeft gespeeld. Op echt gras was hij namelijk nooit geblesseerd. Nik zijn passie is voetbal en wil met VVIJ grote triomfen vieren. Hij wil lekker voetballen en veel doelpunten scoren. Afgelopen zomer was ik getuige van zijn enorme drive. Hij trainde keihard aan zijn fitheid onder bezielende leiding van Bob. Dit seizoen moet het gebeuren. Vorige week hebben we in de openingswedstrijd tegen Meeuwenplaat al gezien wat hij in zijn mars heeft. Een prachtige goal onderkant lat het doel in. Dit smaakt naar meer.

  RVC’33 uit Reeuwijk was onze gastheer vandaag. De grasmat lag er ondanks de regen op het eerste gezicht goed bij. Na Heukelum voor de beker was dit in korte tijd de tweede wedstrijd op natuurgras. VVIJ startte met dezelfde opstelling als tegen Meeuwenplaat. Het veld bleek toch wat hobbelig en de straffe wind dwars over het veld met winterse buien maakte goed combinatievoetbal bijna onmogelijk. RVC’33 had wat minder moeite met het veld. VVIJ kwam er maar zelden uit en als er eens een bal diep gespeeld werd was de wind de spelbreker. RVC’33 had al een aantal aardige kansen gekregen maar in de dertigste minuut was het dan ook raak. De spits kreeg vanaf de rechterflank de bal precies goed op zijn hoofd en plaatste deze langs Joey, 1-0. Met Joey noem ik gelijk de uitblinker van deze middag. Hij hield zeker voor rust VVIJ in de wedstrijd door zekere doelpunten op miraculeuze wijze uit het doel te houden. De scheidsrechter floot voor de rust.

  Tijdens de rust trakteerde RVC’33 alle supporters op een kopje koffie met een stroopwafel. Wat een geweldige actie. Zo zie je dat maar zelden.

  In de rust voetbalschoenencontrole! Geen modder op de noppen want er was nu wel genoeg uitgegleden. De boodschap van Peter was duidelijk. De achterstand ombuigen en gaan voetballen. We hadden inderdaad de eerste helft weinig aan klantenbinding gedaan. Meer verdedigd dan aangevallen, ballen die door de wind gedragen werden en niet aankwamen en veel te weinig kansen gecreëerd.

  VVIJ kwam goed uit de startblokken. We leken wat te gaan wennen aan de omstandigheden. We combineerden wat beter en hadden meer balbezit. Na nog geen zes minuten te hebben gespeeld kwam Nik, onze man van gras, hoog boven zijn tegenstander uit en kopte geplaatst over de veel te ver voor zijn doel staande keeper van RVC’33 heen, 1-1. Na vorige week alweer zijn tweede van het seizoen. Dit gaf VVIJ vleugels. Direct na de aftrap kwamen we weer in balbezit. Uit een voorzet van rechts worstelde Bram zich tussen twee verdedigers door en kopte de bal in de verre hoek, 1-2. Nu knapte er iets bij RVC’33. Voor rust hadden ze het al ruimschoots kunnen beslissen en nu keken ze tegen een achterstand aan. VVIJ had de trekker moeten overhalen maar dit lot bleef RVC’33 bespaard. De thuisclub herpakte zich en trok weer ten strijde. Het leverde uiteindelijk toch nog een doelpunt op, 2-2. Daar bleef het dan ook bij onder zeg maar gerust erbarmelijke omstandigheden. Het gelijkspel was verdiend maar wel op basis van de tweede helft. Joey heeft ons behoed voor een nederlaag, klasse man. En ja dan Nik. Een typisch Nik doelpunt. Hij glimlachte na afloop want op echt gras daar wordt hij gelukkig van.

  RVC’33 1- VVIJ 1 2-2

  Opstelling VVIJ:

  Joey Swanink, Tom Derks, Jerremy Haarmans, Jeremy Maaswinkel(Mohamed Arbib), Niels Verdaasdonk, Ido Looren de Jong, Tom van der Horst, Michan Galekop, Nik Jongbloed(Bas Roelofs), Bram van Buuren (Tamer Ugur), Vincent de Weger.

  PL