• De man met de zwarte hoed.

  13 dec 2019 Paul
 • De man met de zwarte hoed

  Een onoplettendheid heeft ons zeker een punt gekost. Onnodig balverlies in de tweede helft op het middenveld werd met pijn en moeite verdedigd tot een hoekschop. Uit diezelfde corner schoot de spits van ONA de bal binnen. Het was zo ongeveer de eerste echte kans voor de bezoekers uit Gouda maar dan ook wel direct raak.

  Hiermee is eigenlijk het verhaal van de wedstrijd verteld. VVIJ speelde voor rust een zeer behoorlijke wedstrijd ondanks het ontbreken van een aantal vaste krachten. Goed combinerend en af en toe dreigend voor het doel van de tegenstander was het beeld van de wedstrijd in de eerste helft. Maar helaas werden de weinige kansen niet benut. Uitgezonderd de uitschieter tegen ESTO (1-5) wordt er in de competitie dit seizoen bitter weinig gescoord door VVIJ.

  De tweede helft was een heel ander verhaal. VVIJ werd slordig en leed keer op keer balverlies. Wel waren er kansen maar ja.....Ik was wel verbaasd dat Tamer en Jelle het veld moesten ruimen, mijns inziens de betere spelers. De vervangers konden het helaas niet brengen. Er was nog wat opwinding in het veld over een opmerking vanuit het publiek, het zou gaan over een man met een zwarte hoed, gericht aan de scheidsrechter. Daarna was de leidsman de grip op de wedstrijd een beetje kwijt. Hij was voor mij tot dat moment de man of the match maar ging wat nadrukkelijk op zijn strepen staan. Het dieptepunt was wel het wegsturen van Peter van Herpen. De getergde man in het zwart kon de aanbeveling van Peter, wat vaker op zijn grensrechter te letten, niet helemaal waarderen. Emoties zijn irrationele impulsen die de rede vaak verstoren (Plato, Griekse Filosoof).

  Zondag met de fiets naar PVCV. De enige derby in deze competitie. Gezien de clubkleuren van de thuisclub lijkt me het onoverwinnelijke blauw een optie!

  PL

  VVIJ 1– ONA 1 0-1

  Opstelling VVIJ:
  Joey Swanink, Jesse Vermeulen, Jeffrey van de Werken, Jelle Vergeer (Marco Huiberts), Tom van der Horst, Niels Verdaasdonk, Tamer Ugur (Tom Derks), Michan Galekop, Nik Jongbloed, Bram van Buuren, Brian Siegelaar (Mohamed Arbib).