• Dag en nacht verschil!

  4 feb 2019 Paul
 • Dag en nacht verschil!

  Feyenoord verloor gisteren van Excelsior met 2-1. Vorige week stond heel Nederland op zijn kop. Feyenoord had Ajax verslagen met wel 6-2. Feyenoord stond onterecht op de derde plaats, spelers waren veel meer waard dan die van Ajax en van Bronckhorst zou wel eens de nieuwe trainer van Barcelona worden. Een leegloop zou volgen op de laatste dag van de winter transfer window.

  Afgedroogd en afgeschminkt verdwenen dezelfde spelers amper een week later na hun historische overwinning tegen Ajax. Het kan uiteraard niet iedere week feest zijn maar het verschil met vorige week was schrijnend. Als Feyenoordsupporter beet ik haast mijn tong af en viel van de ene verbazing in de ander hoe knullig er gevoetbald werd. Vorige week was ik aanwezig bij Oliveo – VVIJ waar mij hetzelfde overkwam als gisteren tijdens de wedstrijd van Feyenoord. Enige parallellen met Feyenoord zijn er zeker en dan bedoel ik niet de samenwerking die er met Feyenoord is! Een totale off-day trof ons vlaggenschip. Het is helaas te wisselvallig. Gelukkig zijn er voor de mannen van Peter nog genoeg wedstrijden om te bewijzen dat ze een stabiel voetballende ploeg worden (en zeker af en toe zijn).

  Gisteren stond de thuiswedstrijd tegen DVV. Delft op het programma. De rode lantaarndrager in de tweede klasse 2D. De uitwedstrijd werd nipt met 2-3 gewonnen. Een aardige ploeg met vaardige dribbelaars die vorig jaar zijn gedegradeerd uit de eerste klasse 1B en nu dus met geen enkel punt onderin bungelt. Door ziekte en blessures moest er noodgedwongen wat omzettingen gedaan worden. Good old Daniel kreeg een basisplaats als ook Bas. Het oogde fris wat VVIJ het eerste half uur liet zien. Er werd meer naar voren gevoetbald en kansen kwamen er vanzelf. En hoe. Als je al je kansen benut sta je nog voor rust met 4-0 voor. Het scoren blijft voor dit team een groot probleem. Het vizier stond niet helemaal op scherp maar dit kwam ook door de sta in de weg van Delft. Chris van Noortwijk is zijn naam. Hij had werkelijk iedere bal, een uitstekende lijnkeeper die wel wat weg had van collega oud keeper Bas van Noortwijk (geen familie). Chris is elftalleider van het eerste en technisch coördinator bij DVV Delft en derde keeper omdat de eerste twee keepers niet beschikbaar waren. Door het kordate optreden van Chris bleef het 0-0 tot aan de rust. Het voetbal in de eerste helft was acceptabel hoewel er na het uitblijven van de doelpunten toch weer wat onrust in de ploeg sloop. Peter gaf zijn basisteam nog een tweede kans met als opdracht de vele kansen te verzilveren.

  VVIJ startte de tweede helft uitstekend. Volop werd er gestreden en jacht gemaakt op de openingstreffer. Delft zakte ver terug. Het kon dan ook niet uitblijven dat er een keertje eentje invloog. Na een mooie combinatie werd Niels diep gespeeld. Zijn voorzet kwam voor de voeten van Nik, 1-0. Een volledig terechte voorsprong. Een als er een schaap over de dam is……. Casper, zojuist ingebracht, werd fantastisch gelanceerd. Zijn voorzet was een prooi voor Daniel, 2-0. Er hadden zomaar zes, zeven doelpunten kunnen worden gescoord maar de keeper lag vaak in de weg. Een afgekeurd doelpunt wegens hinderlijk buitenspel was vanuit mijn ooghoek terecht maar het schot van Casper, onderkant lat, was zeker over de lijn geweest. Chris deed alsof zijn neus bloedde en hervatte het spel met een uitworp. De zeer goed fluitend scheidsrechter floot na negentig minuten voor het einde van de wedstrijd. Deze zeer sportieve wedstrijd eindigde in een verdiende overwinning voor VVIJ.

  Zo zie je maar weer vorige week nog verketterd vandaag bejubeld! En om de stand er even bij te pakken, weliswaar met een wedstrijd meer, staan de boys op de tweede plaats in de tweede klasse 2D. Zo jong als vandaag was het elftal nog niet zeker toen ook nog eens Jusuf (JO19-1) zijn debuut maakte en zo zijn VVIJ 1 haasje kon ophalen bij Henny. De growing pains zullen nog wel eens voor teleurstellingen zorgen maar voorlopig flikken ze het wel de jochies van van Herpen!

  Nawoord: Vandaag even gebeld met Chris van Noortwijk met de vraag of het wel of geen doelpunt was: ‘Ik kan het nu wel zeggen, die bal was ruim over de lijn en dus een geldig doelpunt’. Voor mij mag je hem bijschrijven Casper!

  PL