• Comeback

  13 mrt 2019 Paul
 • Comeback

  Zojuist lees ik de column van John van Loen in het AD van vandaag. Van Loen geeft aan dat VVIJ bewust gekozen heeft voor het spelen in West 2 omdat dan de kans op promotie veel groter zou zijn. Toeschouwers komen er vanwege de reisafstand amper.

  Even navraag gedaan bij het bestuur van VVIJ. De doelstelling van VVIJ voor het eerste elftal is tweeledig. Voor de lange termijn, met veel zelfopgeleide jonge talentvolle spelers een team samenstellen voor nu en voor de toekomst. Voor de korte termijn proberen dit seizoen niet te degraderen en herkenbaar voetbal te spelen. De keus voor West 2 is ingegeven door de nieuwe trainer die de regio kent en denkt in deze klasse beter uit de voeten te kunnen. Inmiddels lijkt de doelstelling op korte termijn alweer te zijn achterhaald en is het streven om dit seizoen te eindigen op veertig punten. Met nog acht wedstrijden voor de boeg lijken deze doelstellingen binnen bereik. Over directe promotie of periodetitel heb ik nog nooit iemand iets horen zeggen. Ook niet toen VVIJ nog maar kortgeleden in de top drie stond.

  Het is een echt avontuur dit jaar voor het verjongde team van VVIJ. Om de twee weken met de bus naar weer een onbekend sportpark. Met mooie traditieclubs zoals SVV en Xerxes/DZB. Daar gaat je hart toch sneller van kloppen? Het voetbal leeft meer in West 2. Bij iedere club is er wel een reporter die live verslag doet van de wedstrijd. En als je je nog meer wil weten dan kun je altijd nog naar de sites van Waterwegsport, Haaglanden Voetbal of Rijnmond! Drie weken geleden kwam er een buslading vol supporters van SVV naar Groenvliet om hun clubje aan te moedigen in de strijd voor de periodetitel. Er zijn nog nooit zoveel lootjes verkocht. Natuurlijk vallen de toeschouwersaantallen tegen maar is dit niet een tendens bij het amateurvoetbal dat jaren geleden al is ingezet? Ik denk dat het een goede keus is geweest om dit jaar eens in een ander district te gaan voetballen.

  Onze buschauffeur John van Vliet stuurde de bus voor de tweede keer naar Delft. Concordia was verantwoordelijk voor onze eerste nederlaag dit seizoen. We hadden dus wat goed te maken. Het was slecht weer, windkracht zeven en veel regen. Het hoofdveld(kunstgras?) was notabene afgelast. Er werd uitgeweken naar het tweede veld waar helaas geen tribune stond! VVIJ begon goed aan de wedstrijd. Veel balbezit en de wind in de rug leek een voordeel te zijn. Het gevaar kwam vooral vanuit de corners die veel gevaar stichtte in het strafschopgebied van de gasten. Nadat een niet te missen kans door VVIJ om zeep geholpen werd begon Concordia beter te voetballen. Ondanks het windnadeel combineerde de ploeg uitstekend. VVIJ had even geen antwoord. Een verdwaalde bal in de linkerhoek van het doel werd volledig gemist door een speler van Concordia maar zijn teamgenoot wist er, volledig vrijstaand, wel raad mee, 1-0. Er brak wat bij VVIJ. Zo goed gestart en dan dit. Nog voor de pauze werd het nog erger. Een bal vanaf de linkerflank werd volledig gemist maar nu door een speler van ons. In de rebound schoot de meegekomen middenvelder de bal snoeihard onderkant lat het doel in,2-0. Ex betaald voetbalscheidsrechter de Wit, nu 74 jaar oud floot direct voor de rust.

  Na rust weer een beter VVIJ. Nu weliswaar met wind en regen tegen. Want regenen ging het. Er bleven zelfs plassen op het veld liggen. Nik maakt op aangeven van Roland de 2-1. Mooie aanval, prima goal. Er zat meer in. VVIJ zette direct druk en veroverde in tegenstelling tot de eerste helft heel veel ballen op het middenveld. Een kwartier voor tijd werd de terechte gelijkmaker gemaakt door Ido. Iets wat gelukkig caramboleerde de bal via de keeper het doel in, 2-2. Daarna had Daniel de wedstrijd kunnen beslissen maar kreeg de bal er niet in. Het was praktisch tijd toen er een corner vanaf de rechter kant genomen werd. De bal kwam bij een speler van Concordia terecht die dacht dat hij er mee vandoor kon gaan. Ido blokte hem veroverde de bal en schoot wederom met zijn linkerbeen de bal binnenkant paal het netje in. De vreugde na de goal was groot. Het zat een keertje mee. Al die missers, niet gegeven penalty’s, ballen op de lat, op de paal. Het heeft ons zoveel punten gekost. Maar dan nu eindelijk weer eens na een maand een overwinning. We hadden deze hard nodig.

  De overwinning was gezien de wedstrijd verdiend. Aanstaande zondag komt de bijna kampioen TOGB op bezoek. In Berkel en Rodenrijs was het een nipte nederlaag. Ook toen waren er kansen op een veel beter resultaat. Dus waarom zondag niet?

  PL