• Bayern München - Bekerwinnaar “Groenvliet-Bokaal”

  4 dec 2017 Beheerder
 • Zondag 3 december stond in het teken van de Bekerfinale tussen Bayern München en de Glasgow Rangers. De wedstrijd stond gepland op het hoofdveld van VVIJ als voorwedstrijd van VVIJ 1 tegen Hooglanderveen 1. Ondanks het slechte weer, mist, regen en een koud windje kwamen de supporters al vroeg naar het sportpark Groenvliet "de beste plekken worden namelijk het eerst vergeven". De leiders hadden niets aan het toeval overgelaten en waren met de beide teams al vroeg aanwezig.

  Na duidelijke instructie van het "tactisch plan" werden de spelers door scheidsrechter Daan Remerswaal opgehaald uit het kleedlokaal. Gezamenlijk liepen de spelers hand in hand richting het hoofdveld. Aldaar werden ze onder luid applaus begroet door de supporters. Via de line-up werden de spelers één voor één aan het publiek voorgesteld. Na de ‘tos’ kon de wedstrijd van start gaan. Al direct zagen we dat er behoorlijk wat ‘spanning" bij de mannen zat, de normaliter goede combinaties liepen nu voor geen meter. Maar na enige minuten waren het de Rangers die via Valentijn de openingstreffer scoorden, 0-1. De beide teams waren duidelijk aan elkaar gewaagd en zo maakte Bayern keurig via Rayan de gelijkmaker, 1-1. Bayern zette meteen de druk er weer op door ook de 2-1 te scoren door Farshid. De Rangers ‘schakelde’ een tandje op en zo kwam de gelijkmaker op het scorebord 2-2 door Jahvensly. Bij de 3-2 van Bayern zagen we dat de bal van doelpaal naar doelpaal ging en toen net over de achterlijn ging, maar dat was voldoende, 3-2 Iyaad schoot deze treffer binnen. De Rangers kregen even het alle geluk aan hun kant toen Quinn ongelukkig de bal tegen zijn voet kreeg en deze in zijn eigen goal zag verdwijnen, 3-3. Maar vanaf dit moment trok Bayern de "teugels" strak aan, wederom Rayan, Farshid en Rayan trok Bayern de stand op naar 6-3. De Rangers gooide nog even alles op alles dat lukte ook nog via Valentijn maar verder als 6-4 kwamen ze niet. We kunnen hier spreken van een terechte uitslag. Na het nemen van de gebruikelijke penalty’s werden de prijzen uitgereikt.

  Onze voorzitster Mariëlle reikte de wisselbokaal uit aan team Bayern. Voor elke speler was er een blijvende herinnering voor de verliezer een medaille, de winnaar een beker met inscriptie. De organisatie die bij de thuiswedstrijden van VVIJ het ‘meelopen" organiseren hadden voor de "mannen" een tafel geregeld in het clubhuis waar ze van overheerlijke friet werden voorzien. Na het meelopen, waar Quinn de aftrap mocht doen zat deze enerverende dag erop voor de mannen.

  We bedanken de leiders van de beide teams voor de goede zorgen. We kunnen wel stellen dat deze finaledag grote indruk bij de spelers heeft achtergelaten. Voor team de Rangers kwamen in het veld; Niels Ansen, Damon de Uil, Tygo Kok, Rayan Ouari, Vic Popovits, Valentijn Teunissen, Sem de Vries, en Jahvansly Cecilia.

  Hier de winnaars van de Groenvliet-Bokaal team Bayern München; Rayan Bonnes, 
  Iyaad El Khchin, Farshid Faizy, Quin Hendriksen, Luca Bakker, Jens Koster en Mylan Mucavele dos Santos.
  Coördinator: Hennie Both